Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Fior di Latte

Simţurile sunt în alertă. Mirosul de lapte şi vanilie, de cafea proaspăt râşnita, de frişcă, de fructe, zdrobite ca să-şi împrăştie aromele. Gustul copilăriei. Fiecare prăjitură, gătită după reţete „de casă”, joacă un rol de madlena proustiana – dulce-cremos sau dulce-acrişor, sărat sau condimentat, intens aromat sau discret parfumat, gustul preparatelor îl face să se simtă protejat, acasă. Fiecărui oaspete al bistroului, consistența preparatelor – moale, cremoasa, crocantă, pufoasă, afânata, densă, aerată, fluidă, nisipoasă, catifelată – îi provoacă aducerile aminte. Starea de bine, sentimentul de confort, de casă primitoare la care să te întorci, pentru a te regăsi. Culorile sunt calde, senzuale, luminoase. Albul migrează către nude, către galben-pai, verde-fistic, roz-bonbon, bleu-diafan – în toate tonurile pastelate, de la cele foarte discrete către cele intense, care induc ludicul. Joacă-te cu toate culorile care sunt fireşti în „universul dulciurilor.”

Data actualizarii: 28/08/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close