Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

Afiseaza

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei

Prima impresie, cand am intrat in Gradina Dorobanti, a fost ca seamana izbitor de mult cu Gradina Eden de pe Calea Victoriei.

Gradina Dorobanti este un loc situat pe Calea Dorobantilor, intre Piata Romana si intersectia cu bd. Stefan cel Mare. Este o zona circulata, centrala. Se pare ca cei care au deschis Gradina Dorobanti au luat bine in calcul acest vad pe care il are.

Gradina Dorobanti este un spatiu deschis, cu aproximativ 200 de locuri, atat la mese, cat si prin hamace, sezlonguri, perne sau tot felul de fotolii mai mult sau mai putin conventionale. Din ce am vazut eu exista si o casa, la intrarea din partea stanga, insa nu stiu daca are legatura sau nu cu Gradina Dorobanti.

Ambianta de aici este estivala. Totul este relaxant si indeamna la relaxare: sezlonguri agatate la tot pasul, perne si hamace, scaune lejere ori alte asternuturi. Asadar, mobilierul este unul simplu, destul de nonconformist, chiar barul si acoperisul sau sunt realizate din bambus sau ceva bete de papura. Este un design tineresc, estival, hippie chiar, la Gradina DorobantiMai mult, numarul mare de copii, care se joaca nestingheriti, il fac cu atat mai boem si mai nonconformist.

Exista si cateva mese mai mari la Gradina Dorobanti, de aproximativ 15-20 de persoane, insa in general sunt mese mici (4 persoane). Muzica e de ambianta si destul de greu de sesizat. Cred ca e ceva de tip lounge bar.

Meniul de la Gradina Dorobanti este scurt (wraps, supe, sandwich), chiar foarte scurt, pentru ca nu au bucatarie proprie, ci o rulota cu street food. Un fel de mancare ajunge pe la 18-20 de lei, iar o apa plata (pet) la 0,5 litri este 10 lei. 10 lei??? O cana de apa la pet? Asta da boema! Boema de Dorobanti!

Stafful e tanar la Gradina Dorobanti, si e alcatuit din baieti cu varste intre 25 si 30 de ani. Nu poarta uniforme si sunt imbracati lejer, urban, in general in haine negre, cu barba, tatuaje, cercei etc. Destul de neconventional per ansamblu, insa nu ii poti distinge pentru ca se aseamana cu clientii, si nici nu servesc la mese. Par destul de prietenosi si relaxati, fara nici un stres!

Cand am trecut pe acolo, cred ca erau in jur de 60 de persoane, poate si mai mult. In general, erau oameni intre 20 si 40-45 de ani, deopotriva femei si barbati, dar si destui copii (4-8 ani). Grupurile erau mici la Gradina Dorobanticam 3-4 persoane intr-un grup, ceea ce nu este un marker foarte bun al boemei, iar diferenta de varsta in cadrul grupurilor era de aproximativ 7-8 ani.

La Gradina Dorobanti vin in general studenti, corporatisti, cu venituri medii si studii superioare. Un public din clasa mijlocie spre cea superioara. Sunt imbracati lejer, casual, chiar office, insa veti intalni si persoane usor mai nonconformiste, desi rar! In general, clientela de la Gradina Dorobanti discuta, socializeaza, citeste; unii scriu cate ceva, altii lucreaza pe laptopuri sau se uita pe telefoane, in orice caz, nu pare ca fac lucruri foarte profunde, ci mai mult chestii relaxante.

Consumul de la Gradina Dorobanti este mic, specific boemei. Ici-colo cate un suc, o bere, o apa plata.

Distinctivitatea clientelei exista, insa nu atat ca outfit sau aparente, cat ca atitudine. Am avut impresia ca cei de acolo vor sa citeasca, sa se tavaleasca pe sezlonguri ori pe acele perne, sa se relaxeze etc., insa cumva in vazul celorlalti, cu o usoara tenta de exhibitie.

Sunt grupuri mici de oameni la Gradina Dorobanti (maxim 6 persoane intr-un grup), iar relatii intre grupuri nu exista; un alt reper important!

In general, la Gradina Dorobanti clientii sunt cei din categoria preboemei, dar si cativa hipsteri, ori creativi, insa predominanti raman clientii din categoria preboemei, oameni care doresc sa vina intr-un spatiu boem (sau cu aparente nonconformiste macar!), au venituri medii spre mari, dar aparent au un outfit sau comportamente conventionale, si nu ies in evidenta.

Cei care ajung la Gradina Dorobanti cred ca vin fie pe jos, fie cu bicicleta, dar probabil or fi si cativa care vin aici cu masinile, desi nu prea gasesti loc de parcare prin zona.

Per ansamblu, Gradina Dorobanti este un loc boem al Capitalei, cu rezervele de rigoare, care atrage mai ales pentru pozitionarea si amenajarea sa. (Daniel Catoi – iulie 2018)

Gradina Dorobanti, terasa cafenea si bar in Calea Dorobantilor din Bucuresti

Data actualizarii: 29/10/2019

Gradina Dorobanti  - Calea Dorobantilor, nr. 44

 • Boemul :

  Salut Daniel Catoi!

  Nu-mi dau seama daca ai luat in serios textul pe care l-ai scris mai sus sa te-a fortat cineva sa atingi nu anumit numar de cuvinte.
  Iti lipsesc semne de punctuatie, ai cuvinte scrise incorect, repeti aceeasi idee in mod obsesiv, nu pare ca esti interesat de coeziunea textului si efectiv am impresia ca daca l-as fi citit pe cancan ar fi fost mai util.

  Mi se pare urat ce urmeaza sa spun, dar am impresia ca ai suferit o comotie cerebrala cand ai invatat cuvantul boem, pentru ca l-ai repetat in text de 20 de ori in forme variate.

  Nu stiu daca iei la misto oamenii sau locul, dar cu siguranta nu-ti iese decat sa fii penibil. Pornesti cu o idee, te pierzi pe drum, intri in alta si dupa ce trec prin textul tau pare ca nu inteleg de unde am plecat si unde am ajuns.

  Te sfatuiesc sa iti recitesti opera inainte sa o scrii si sa vezi daca are sens atat fiecare idee individuala cat si per total.

  Happy boeming!

 • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.