Alte localuri, care nu sunt restaurante: cofetarii, pariserii, brutarii, winebars, mici cafenele, ceainarii etc.

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Ceaiul are o istorie bogată și complexă, de-a lungul căreia găsim...

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Enjoy a good cup of coffee prepared from freshly roasted arabica speci...

Cafegiu impertinent. In rest, totul la fel si destul de OK la Beans &a...

Boema cu mesaj umanist BEAT bar umanist este situat chiar vis-a-vis...

Beer O'Clock este o berarie situata in Centrul Istoric al Bucurestiulu...

Boema romantica din centrul Bucurestiului Bernschutz & Co este...

Ce faci, câine? Uite cum stă treaba. Când m-am transformat în câi...

Un local boem cu o atmosfera cozy Bohemia Tea House este o ceainar...

Boiler is about elements coming together into simple yet challenging c...

Afiseaza

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei

Prima impresie, cand am intrat in Gradina Dorobanti, a fost ca seamana izbitor de mult cu Gradina Eden de pe Calea Victoriei.

Gradina Dorobanti este un loc boem situat pe Calea Dorobantilor din Capitala, intre Piata Romana si intersectia cu Bd. Stefan cel Mare. Este o zona putin boema, o zona centrala, circulata, dar cu vad. Se pare ca cei care au deschis Gradina Dorobanti au luat bine in calcul acest vad pe care il are, chiar daca localizarea nu concureaza intre cele mai boeme.

Gradina Dorobanti este un spatiu deschis cu aproximativ 200 de locuri, atat la mese, cat si prin hamace, sezlonguri, perne sau tot felul de fotolii mai mult sau mai putin conventionale. Din ce am vazut eu exista si o casa, la intrarea din partea stanga, insa nu stiu daca are legatura sau nu cu Gradina Dorobanti.

Ambianta de la Gradina Dorobanti este estivala. Totul este relaxant si indeamna la relaxare. Sezlonguri agatate la tot pasul, perne si hamace, scaune lejere ori alte asternuturi prin toate locurile din aceasta terasa. Asadar, mobilierul este unul simplu, destul de nonconformist, chiar barul si acoperisul sau sunt realizate din bambus sau ceva bete de papura. Este un design tineresc, estival, hippie chiar, la Gradina DorobantiMai mult numarul mare de copii, care se joaca nestingheriti il fac cu atat mai boem si mai nonconformist.

Exista si cateva mese mai mari la Gradina Dorobanti, de aproximativ 15-20 de persoane, insa in general sunt mese mici (4 persoane). Muzica e de ambianta si destul de greu de sesizat. Cred ca e ceva de tip lounge bar.

Meniul de la Gradina Dorobanti este scurt (wraps, supe, sandwich), chiar foarte scurt, pentru ca nu au bucatarie proprie, ci este o rulota cu street food. Un fel de mancare ajunge pe la 18-20 de lei, iar o apa plata (ambalaj de plastic) la 0,5 litri este 10 lei. 10 lei??? O cana de apa la pet? Asta da boema! Boema de Dorobanti!

Stafful e tanar la Gradina Dorobanti, si e alcatuit din baieti cu varste intre 25 si 30 de ani. Nu poarta uniforme si sunt echipati lejer, urban, in general in haine negre si au babri, tatuaje, cercei etc. Destul de neconventional per ansamblu, insa nu ii poti distinge pentru ca se aseamana cu clientii si nici nu servesc la mese. Par destul de prietenosi si relaxati, fara vreun stres sau vrei eticheta de aparat!

Cand am trecut pe acolo, cred ca erau in jur de 60 de persoane, poate si mai mult. In general, oameni intre 20 si 40-45 de ani, deopotriva femei si barbati, dar si destui copii (4-8 ani). Grupurile erau mici la Gradina Dorobanticam 3-4 persoane intr-un grup, ceea ce nu este un marker foarte bun al boemei, iar diferenta de varasta in cadrul grupurilor era de aproximativ 7-8 ani.

La Gradina Dorobanti vin in general studenti, corporatisti, dar cu venituri medii si studii superioare. Un public din clasa medie superioara. Sunt imbracati lejer, casual, chiar office, insa veti intalni si persoane usor mai nonconformiste, desi rar! In general, boema de la Gradina Dorobanti discuta, socializeaza, citeste, unii scriu cate ceva, altii lucreaza pe laptopuri sau se uita pe telefoane, in orice caz, nu pare ca fac lucruri foarte profunde, ci mai mult chestii relaxante.

Consumul de la Gradina Dorobanti este mic, boem chiar. Ici-colo cate un suc, o bere, o apa plata.

Distinctivitatea boemei de la Gradina Dorobanti exista, insa nu atat ca outfit sau aparente, cat ca atitudine. Am avut impresia ca cei de acolo vor sa citeasca, sa se tavaleasca pe sezlonguri ori pe acele perne, sa se relaxeze, insa cumva in vazul celorlalti, cu o usoara tenta de exhibitie.

Sunt grupuri mici de oameni la Gradina Dorobanti (maxim 6 persoane intr-un grup), iar relatii intre grupuri nu exista, un alt marker determinant al boemei.

In general, la Gradina Dorobanti sunt preboemi, dar si ceva hipsteri, ori boemi creativi, insa pretominanti sunt clientii din categoria preboemei, oameni care doresc sa vina intr-un spatiu boem (sau cu aparente boeme), au venituri medii spre mari, dar ca aparente au un outfit conventional, comportamente conventionale, nu ies in evidenta.

Cei care ajung la Gradina Dorobanti cred ca vin fie pe jos sau cu bicicleta, dar probabil or fi si cativa care vin aici cu masinile, desi nu gasesti nici loc de parcare prin zona, dar ar fi si contrar tendintei boemei.

Per ansamblu, Gradina Dorobanti este un loc boem al Capitalei, cu rezervele de rigoare, care atrage mai ales pentru pozitionarea si amenajarea sa. (Daniel Catoi – iulie 2018)

Gradina Dorobanti, terasa cafenea si bar in Calea Dorobantilor din Bucuresti

Data actualizarii: 14/06/2019

Gradina Dorobanti