Ultimele restaurante evaluate de catre Restocracy

Ord. dupa

Cine o fi fost cu ideea?Spago e un restaurant nou, deschis in ulti...

156 vizite

Daca vreti sa mancati ca in filmeAveam de facut o vizita la o fabr...

124 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clareBeirut e un mic ...

136 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

280 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

278 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

875 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

381 vizite

Boema si mancare buna - o combinatie mai putin obisnuitaTherapy Bi...

763 vizite

Un bistrou adevaratLa Taifas e unul dintre cele mai vechi restaura...

224 vizite

Un foarte bun dozaj intre vin si mancareLovin Winebar & Bistro...

411 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

768 vizite

Tripoli nu pare sa mai fie deloc ce a fostTripoli a avut si vremur...

124 vizite

Mica Italie de pe Calea CalarasilorAm uitat sa intreb daca numele ...

1115 vizite

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistiiCred ...

204 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea VitanM-a trimis un itali...

185 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui CotroceniDaca im...

288 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigariOlio este un restaurant ...

361 vizite

Coada la tartineRue du Pain e o brutarie frantuzeasca in Piata Flo...

146 vizite

43 de pagini A3 in meniu numai cu mancareaPeking Duck e un restaur...

231 vizite

Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana!Sara Rest...

408 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

388 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din poarta Manast...

344 vizite

Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo...Tre...

143 vizite

Un restaurant care lipsea la DomeniiSabatini Pizza & Restauran...

130 vizite

Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu?Am fos...

79 vizite

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai tre...

980 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101Moudy's Kitchen e restaurantul...

1522 vizite

O pizzerie de burlaciOmul din poza a deschis acum trei luni o pizz...

529 vizite

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii taiOste...

386 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert!Coin Vert e un restaurant libanez ve...

214 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

908 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

162 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

430 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

657 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieniBelli Siciliani e...

707 vizite

Un restaurant numai bun pentru turisti inocentiTerasa Doamnei e un...

124 vizite

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativaMA e unul...

1892 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

544 vizite

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante...Am fost la res...

746 vizite

Restaurantul galerie de arta contemporanaMi s-a reprosat ca am sub...

2117 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

685 vizite

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

5673 vizite

Un restaurant conservatorRestaurantul La Cena, de unde incepe Mari...

370 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

368 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

251 vizite

Restaurantele ca Turquoise vor iesi din top, unul cate unulTurquoi...

360 vizite

Bani aruncati pe ceva mult prea dulce si altceva mult prea acruFun...

784 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

123 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1644 vizite

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei?Dup...

126 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

1722 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale Bulevardului DecebalPad ...

285 vizite

Panorama Victoriei si a BuzestiuluiUpstairs Rooftop e unul din cel...

289 vizite

Greu sa impaci pe toata lumea...Stadio e un restaurant mai vechi a...

54 vizite

Daca din o mie unuia i se face foame, The Harbour o duce bine...Th...

100 vizite

Terasa de pe acoperis e singurul lucru pe care mi-l mai aduc aminte ...

53 vizite

Cantina greceasca de la Piata DomeniiTaverna Marelui Paharnic e un...

145 vizite

O foarte buna cantina greceasca si pescareascaTaverna La Zavat isi...

296 vizite

Probabil va ajunge o banala sala de mese pentru micul dejun al hotelul...

182 vizite

Un restaurant trist, in care chelnerii fumeaza mai mult decat clientii...

118 vizite

O lectie buna de eficientaZa Lokal a luat locul lui Ad hoc Bistro,...

183 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea BastilieiDespr...

547 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cam asa mananca italienii obisnuiti

In casa aceea din poarta Manastirii Radu Voda au fost mai multe restaurante de-a lungul timpului. Cred ca primul a fost israelian, Legenda se chema, unul dintre cele doua cu aceasta bucatarie din Bucuresti. Apoi s-a chemat Casa Montefiore, si acum, de cativa ani buni, e Il Mulino, adica “moara”, dupa cum clar o sugereaza si butaforia de la intrare.

Partea aceea de Bucuresti ar fi trebuit, si ar fi putut sa fie foarte frumoasa, cu tot farmecul si incarcatura orasului vechi, cu istorie si cu multa poezie, cu spiritualitae si cu copaci si cu flori, nu in ultimul rand. Insa alaturi de casele frumoase, sau chiar printre ele, niste bezmetici au decis sa se construiasca blocuri mari, sa se intoarca totul cu susul in jos si impotriva firii.

Casa Il Mulino e mijlocie, are un etaj fortat, probabil construit mai tarziu. Se ajunge la ea printr-o curte lunga, in care probabil ca e o terasa frumoasa vara. Au vreo trei saloane la parter, nu cred ca mai au ceva pentru clienti sus. Sunt amenajate intr-un stil meridional foarte traditional, rustic, cu mult lemn, culori mediteraneene, cu un mare cuptor cu lemne chiar la intrare.

Trattoria Il Mulino e un restaurant italienesc traditional, cred ca sunt chiar italieni cei care il tin, poate chiar si cei care gatesc pe acolo. Meniul e destul de lung, sunt felurile de mancare italieneasca clasica, foarte cunoscute deja, de-acum, bucurestenilor. Nu arata vreo intentie ca ar vrea sa iasa din zona bucatariei italienesti traditionale, probabil nici nu ar sti cum sa o faca, insa aceasta mare bucatarie e atat de bogata, incat nici nu ar avea nevoie vreodata sa faca ami mult de atat.

Am vorbit cu multi italieni in ultuma vreme, de cand am lansat proiectul cu evaluarea celor mai bune feluri de mancare din Bucuresti, si aproape toti au pus Trattoria Il Mulino pe lista cu restaurantele in care pot fi gasite cele mai bune paste traditionale italienesti in oras. Asa ca m-am grabit sa ajung si eu acolo si sa mananc paste.

Le-am spus academicienilor italieni (sunt membri ai Accademia Italiana della Cucina cei de la care am luat lectii), cu multa jena, ca eu nu prea sunt in stare sa vad o diferenta intre gusturile brute (adica doar fierte, fara nimic altceva) ale diferitelor paste, ca sunt ele ieftine, scumpe, din nord sau din sud, chiar din Italia sau facute la Ramnicu Valcea. M-au linistit cand mi-au spus ca foarte putini pot vedea aceste diferente de gusturi doar din aluat, si ca si ei tot la sosuri si ce mai e pe deasupra se uita.

Asadar, am luat un antreu cu salamurile lor traditionale si cu burrata, vitello tonnato, spaghetti carbonara si tortelloni cu trufe. Mie mi s-au parut foarte bune, lui Nick, invitatul meu (eu am fost invitatul lui, mai precis spus, fiindca el a platit vreo 425 de lei pe masa asta), om umblat prin lumea larga, ceva mai putin decat mie, pe ansamblu.

Cand am ajuns noi nu era nimeni in Trattoria Il Mulino, insa la scurt timp au inceput sa apara tot felul de clienti, si pana am plecat am dedus ca Il Mulino e un restaurant de succes, cu clientela recurenta, cel putin in parte.

Preturile sunt marisoare, insa nu par deplasate. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, te duce pe la vreo 300 de lei.

Trattoria Il Mulino e, asadar, unul dintre restaurantele traditionale italienesti bine asezate in Bucuresti, cu mancare buna pentru ceea ce inseamna bucatarie populara, fara pretentii care nu isi au locul intr-o trattoria. E de pus pe lista, asadar, si de catre cei care locuiesc sau lucreaza nu chiar in zona, pe malul Dambovitei dinspre Radu Voda. (GB – decembrie 2017)

Trattoria Il Mulino, restaurant cu bucatarie traditionala italiana langa Manastirea Radu Voda

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Il Mulino

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.