Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

5990 vizite

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

14451 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

11085 vizite 1 comentarii

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

14490 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

6447 vizite 2 comentarii

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

2536 vizite

Nicio diferență de această dată față de mâncarea de la alte res...

12405 vizite 8 comentarii

Mandaloun, luxul si excesele orientaleSaptamana trecuta s-a de...

21251 vizite 8 comentarii

Saidoun - Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri...

4863 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

6770 vizite 1 comentarii

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

2214 vizite

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

6026 vizite 1 comentarii

Guava, o terasă fabuloasă, una dintre cele mai frumoase din Bucureș...

1444 vizite

S-a deschis cel mai spectaculos și mai sofisticat restaurant turcesc ...

173 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

S-a deschis cel mai spectaculos și mai sofisticat restaurant turcesc din București. O surpriză plăcută pentru corporatiștii din Floreasca – printre alții…

Un nou restaurant de top în București – la Piața Floreasca, mai precis spus – deschis de câteva zile, cu o foarte mare investiție. E al turcilor care au și Duman, au luat locul lui Mozzafiato, al italianului Michele Nusco. Foarte mare, poți face o nuntă și un botez simultan acolo. Foarte bine amenajat, cu un touch oriental, dar destul de discret, exact cât trebuie. Au pereți de sticlă care se pot scoate, devenind o mare terasă acoperită. Au și niște separeuri bine izolate, în care se pot face lucruri.

Am înțeles că au și niște restaurante de lux în Turcia, pe lângă cele cel puțin două Dumanuri în București – destul de frecventate și de apreciate, din câte am auzit. Probabil conotația sugerată de nume (IMZA e „semnătură” în turcește) are o susținere de brand. Așa că nu au luat totul de la zero. Echipa e foarte mare, și în bucătărie și în sală, cu mulți turci, dintre care unii nu vorbesc românește.

Chef Fatih (cel din poză) e din Turcia, foarte deschis și vorbăreț, mândru de creațiile lui. Și chiar are și de ce. Meniul e destul de bogat, cu mai multe feluri pe care nu le-am mai văzut în alte restaurante. Iar dintre cele cu nume cunoscute, am avut surpriza să găsesc pe câteva gătite diferit, nu doar aranjate altfel în farfurie. Am mâncat de două ori până acum, am gustat multe feluri, și toată mâncarea a fost bună și foarte bună – fără vreo excepție.

Am cerut kebap și mi-au adus frigăruile din poză. Mi-au zis că și acesta tot kebap este, la ei. A fost excelent, cel mai bun miel pe care cred că l-am mâncat vreodată. Jumătate era grăsime, într-adevăr, dar tocmai această grăsime dă gustul cel mai bun oricărei cărni. A fost atât de bun, încât am dat grăsimea deoparte, am mâncat carnea, dar am luat grăsimea acasă și mi-am pus-o a doua zi dimineață peste ochiuri, de am avut și un mic dejun pe cinste.

Serviciul bun și el, cum mulți chelneri atenți la orice gest. Prețurile rezonabile, dar presupun că sunt doar prețuri de lansare, e puțin probabil să rămână așa, la câți bani au băgat în acest proiect. Este cel mai spectaculos și mai sofisticat restaurant turcesc din București, și va rămâne așa foarte multă vreme, sunt convins, fiindcă puțini s-ar mai încumeta la o asemenea investiție… (George Butunoiu – mai 2024)

Data actualizarii: 06/06/2024

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close