Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Saptamana viitoare vom incepe editia din 2019 a Topului Mancarurilor si invitam restaurantele sa se inscrie in competitie. De asemenea, companiile care vor sa fie partenere in acest proiect.

Restocracy a lansat in 2018 un proiect recurent (anual) de evaluare a principalelor mancaruri cautate de catre clienti atunci cand isi pun problema alegerii unui restaurant care sa aiba acea mancare. Pentru moment, concursul se limiteaza la Bucuresti.

Categoriile si subcategoriile din acest an sunt identice cu cele de anul trecut:

  • Sushi (sushi, sashimi, ramen si udon)
  • Paste (paste, risotto)
  • Steak (vita nejaponeza, vita japoneza)
  • Foie gras
  • Fructe de mare (crude sau marinate, gatite la cald)
  • Peste (crud sau marinat, gatit la cald)
  • Humus (humus, tabbouleh, kibby)

Proiectul se desfasoara sub forma unei evaluari (de tip competitie) cu inscrieri voluntare. Restocracy lanseaza invitatii catre restaurantele care au felurile specifice de mancare in meniu, pentru a se inscrie in aceasta evaluare.

Evaluarea este lansata daca se inscriu cel putin 3 restaurante. Numarul maxim de restaurante inscrise in competitie intr-o categorie este 12.

Juriul este format din aprox. 70 de personalitati din 30 de tari, dintre care numerosi ambasadori straini acreditati in Romania. Majoritatea au fost membri in echipele de jurizare de anul trecut. Lista lor pe 2018 este pe site: https://www.restocracy.ro/juriile-concursului-topul-mancarurilor/

Ce se evalueaza:

Se evalueaza exclusiv felul/ felurile de mancare din categoria respectiva (gust, prezentare etc.), si niciun alt fel de mancare, garnitura sau altceva. NU se iau in calcul ambianta, serviciile, preturile, litsa de vinuri ori alte bauturi sau orice altceva.

Premiile se dau pe subcategorii, nu pe categoria in sine: de exemplu, nu va fi un castigator al categoriei “Peste”, ci un castigator pentru Peste crud si unul pentru Peste gatit. Insa daca acelasi restaurant castiga la toate subcategoriile, pe diploma lui va fi scris numele categoriei, nu al subcategoriei.

Nota: diverse mancaruri pot sa fie evidentiate si sa primeasca mentiuni speciale chiar daca restaurantul respectiv nu castiga competitia la categoria sau subcategoria lui.

Toate detaliile tehnice ale competitiei (regulament, proceduri etc.) sunt pe site, in sectiunea dedicata proiectelor Restocracy: https://www.restocracy.ro/topul-mancarurilor-2019/.

Restaurantele care doresc sa se inscrie in competitie, ca si cei care doresc sa devina parteneri ai proiectului si ai Restocracy, in general, sunt rugati sa ne scrie pe adresa redactiei: redactia@restocracy.ro, sau sa ne sune la 021.233.20.93.

Le multumim dinainte pentru incredere si interes!

George Butunoiu

Topul Mancarurilor 2018, finala Peste (Poesia, 03.04.2018)

Topul Mancarurilor 2018, finala Peste (Poesia, 03.04.2018)

 

Data actualizarii: 30/07/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close