Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

POVESTEA NOASTRA

Mahalaua Caramidarilor din Bucuresti este atestata documentar din anul 1668. Oamenii care locuiau in acest tinut se ocupau cu fabricarea caramizilor, fiind cunoscut faptul ca aici s-au fabricat caramizile pentru constructia caselor si a palatelor din Bucuresti. Astazi, in locul unde a fost Mahalaua Caramidarilor, este cartierul Tineretului.

Imobilul in care se afla restaurantul, este construit in anul 1939 din caramida 100% autentica.
Aproape de adresa noastra din Caramidarii de Jos, s-a nascut, in anul 1913, marea cantareata de muzica populara, Maria Tanase.
Este un prilej de a aduce tribut inegalabilei cantarete MARIA TANASE,  de aceea, din cand in cand, stand la masa din Mahalaua Caramidarilor veti auzi piese precum: „Ciuleandra”, „Cine iubeste si lasa”, „Bun ii vinul ghiughiuliu”, „Ma dusei sa trec la Olt”, „Marioara de la Gorj”…
Daca pe zidul restaurantului deschis pe o strada din Bucurestiul vechi o sa vedeti un tablou cu MARIA TANASE si BRANCUSI, inseamna ca aici puteti cunoaste povestea zbuciumatei iubiri intre cel mai inzestrat roman din toate timpurile si cea mai mare voce a Romaniei care s-a auzit si se va auzi vreodata!
Neica Costica – cum era „alintat fauritorul ”Coloanei Infinitului” – s-a indragostit la prima vedere de ”Pasarea Maiastra”, lasandu-ne  noua si celor care ne vor urma o poveste de dragoste autentica si unica.

Majoritatea preparatelor sunt din bucataria traditional romaneasca: bulz, tochitura, pomana porcului, sarmale, tigaie picanta, ciorba de burta…

Mahalaua Caramidarilor

Data actualizarii: 02/09/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close