Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34172 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

977 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49879 vizite

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1671 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11783 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5358 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9681 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1217 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5483 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

29206 vizite 2 comentarii

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4997 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3479 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

7774 vizite 3 comentarii

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

12 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

25199 vizite 1 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4515 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarateAmada a fost surpriza placut...

5940 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

7717 vizite 2 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

2291 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14935 vizite

Să nu vă așezați la masa din spate de la Animaletto Pizza bar, ace...

12355 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4983 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

3094 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bunArco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3059 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

299 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35230 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19909 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30468 vizite 6 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincereStii...

5264 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

2020 vizite 2 comentarii

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrouAm revenit la Atelierul ...

6598 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

6254 vizite 7 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7080 vizite

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

2105 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5366 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1574 vizite

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8360 vizite

Avocadoo 2 este un bistrou cu preparate pe baza de avaocado, situat in...

3038 vizite

B3ton, restaurantul cu cele mai frumoase chelnerite din orasPe Can...

3377 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

18887 vizite

Baguette Beller este o brutărie, patiserie și cofetărie cu specific...

9 vizite

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

7365 vizite 1 comentarii

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6514 vizite

Baraka este o terasa deschisa inca din 1999 in inima Bucurestiului, in...

3930 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

3712 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

5882 vizite 2 comentarii

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2254 vizite

Batistei este un restaurant si pizzerie, cu regim de autoservire, care...

1831 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustulAm mancat de cel ...

2077 vizite 1 comentarii

Bagati mana adanc in buzunar daca vreti mancare cu suflet...Mi-am ...

3270 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia

Au fost mulți ani pe Drobeta, unde se taie cu Eminescu, chiar vizavi de benzinăria de la Tunari. Am fost acolo, nu prea mi-a plăcut, nici ce am mâncat și nici că m-am întors cu hainele împuțite de fum. Am scris despre asta, s-au supărat.

S-au mutat în pandemie, acum sunt pe strada următoare, pe Aurel Vlaicu, pe colț, cu intrarea în restaurant pe bulevardul Dacia. Cu același nume, Mon Paris. În cea mai veche casă din acea zonă a aristocraticului București vechi, pe care primăria din 1910 a vrut să o dărâme atunci când au amenajat elegantul bulevard, fiindcă nu se alinia cu celelalte. Însă proprietarul a refuzat cu îndârjire, așa că a rămas în picioare, cum i-a fost dat să fie. O casă veche, întortocheată, căreia nu-i ghicești forma până nu intri în ea.

Au mai fost restaurante acolo după 90. Ultimele două, ale căror nume mi le amintesc, au avut iz oriental: o cafenea arăbească Waldo și un restaurant persan lamentabil, Daryus.

Salonul de interior e la subsolul cu cărămidă, lemn vechi. Au pus câteva mese și pe holul cu șemineu care duce către subsol. Arată bine spațiul, îți dai seama repede că e chiar autentică ambianța, nu vreo butaforie pentru turiști bezmetici. Dacă vor reuși cei de la Mon Paris să facă să te simți și bine acolo sub pământ, rămâne de văzut. Deocamdată spațiul era închis din motive de vară și de preferințele românilor pentru terase.

Care terase sunt trei:

Una amenajată într-o marchiză de pe acoperiș, închisă ermetic, dar cu ceva geamuri mari prin care vezi frumusețea orașului vechi, una foarte îngustă chiar la intrare, pe bulevard, în care poți vedea asimetria amintită mai sus, și a treia, mai mare și singurul spațiu funcțional pe timp de vară, pe care l-au și denumit oarecum distinct: Jardin Mon Paris.

Jardin Mon Paris poate să fie privit aproape ca un restaurant distinct, pentru că se intră de pe altă stradă, prin Aurel Vlaicu, și nu există vreo trecere pentru clienți între cele două: trebuie să ieși în stradă, dai colțul și apoi întri în altă clădire. Dar spre diferență de interior, aici, pe terasa mare, chiar că butaforia e la ea acasă! Flori și plante de plastic amestecate cu câteva naturale, arteziană chinezească, obiecțele de decor. Acoperiș opac de plastic, pare retractabil.

Meniul provincial, de restaurant periferic, de cartier: supe simple, șnițele, piept de pui cu smântână, paste, ce se nimerește în portofoliul unui chef fără imaginație, fără personalitate. Sau pe care patronul nu-l lasă să facă decât ce își aduce el aminte că a mâncat în copilărie… Nu a fost rea deloc, dar e mâncare obișnuită de cantină, cu avantajul că nu e scumpă.

Dar cel mai mult mi-a plăcut de chelner. Trecut bine de prima tinerețe, de meserie, din câte mi-am dat seama, neblazat, vesel, cu chef de conversație, atent, făcut pentru meseria aceasta.

Mon Paris, cu al său Jardin Mon Paris, sunt un restaurant rezonabil într-o zonă cu bucureșteni înstăriți, dar care duc mare lipsă de restaurante cu mâncare fină. Nu cred că vor strânge mulți vecini seara, când lumea se îmbracă bine și iese la o cină mai deosebită, însă la prânz cred că vor avea căutare. (George Butunoiu – iulie 2021)

Bucătăria Mon Paris
Saloanele și terasele

 

Restaurant in Bulevardul Dacia

Data actualizarii: 02/11/2021

Mon Paris  - Bd. Dacia, nr. 62

  • Silvia :

    Chelnerul simpatic nu poate compensa pentru calitatea mancarii (supa crema de ciuperci nemancabila din cauza nivelului de sare – parca mancam zeama de varza; crema de la pieptul de pui cu ciuperci cam la fel; snitelul de pui semi ars sau probabil prajit intr un ulei vechi) si nici durata pana cand am primit mancarea – aprox 45 min pt un snitel nemancabil – timp in care mai multi curieri glovo au venit sa ridice comenzile.
    Pe scurt, raportul calitate pret este execrabil.

  • Maria Panait :

    Comentariul lasat si aici de dna””alina””a fost postat de cei de la Mon Paris in luna aprilie , atat pe pagina lor cat si ca si replica in mai multe ziare , alaturi de numarul de dosar penal pentru defaimare aflat pe rol.S-a dovedit ca totul a fost doar o incercare de denigrare a unei companii care de peste 7 ani a stat in picioare la dispozitia clientului atat in organizarea evenimentelor cat si la catering , o companie activ implicata in acte de caritate pentru sute de persoane lunar de la batrani din adaposturi pana la copii bolnavi de leucemie din spitale precum Fundeni si Marie Curie, ani la randul , un restaurant permis si autorizat inclusiv in spitale , sau pentru persoane cu diete speciale. .Pe google sau alte site-uri din peste 5k review , mentin o nota de 4.4 medie si nu exista reclamatii vis a vis de atitudine sau prospetime a preparatelor , ci maxim legat de timp de livrare (sunt unrestaurant nu o comapanie de catering si livrare si poate ca timpul nu este cel mai bun atuu al lor ).Ba mai mult in 80% din recenzii comportamentul si atitudinea vis a vis de oaspeti , precum si calitatea mancarii le sunt laudate si recomandate de sute de oameni , conturi reale sau chiar persoane publice . Dansii au adus in atentia a peste 7000 oameni care le urmaresc pagina comantariul de mai sus care a fost pus cu copy/paste pe toate site-urile , au dat replica pubica, au cerut public parerile clientilor , si au deschis un proces pentru defaimare pe care ulterior aparent l-au si castigat .Este trist ca un site precum restocracy nu a verificat acuratetea acestui comentariu si a permis publicarea si mentinerea sa . Chiar si asa nu inteleg cum se poate permite publicarea unor asemenea informatii fara nici cea mai mica dovada in acest sens…trist ..poate si de asta locuri precum acest local dispar pe capete ..din cauza nedreptatilor permise ..O zi minunata si recomand totusi sa le treceti pragul inainte de a va ghida dupa un comentariu pus de un nume oarecare ..sau macar recomand a se tine cont si de comentariile celor care isi dau nume, prenume, companie , date ..etc ,….

  • Pierre Joseph de Hillerin :

    Pierre Joseph de Hillerin
    Obișnuit cu exagerările din reclame m-aș fi așteptat ca totul să fie mai jos decât în descrieri.
    Ei bine, m-am înșelat.
    Aș spune chiar că descrierile nu pun în valoare suficient atmosfera, căldura relațiilor cu personalul, calitatea deosebită a mâncării și ambianța unui loc special, poate insuficient subliniat pentru cel care intră prima oară acolo.
    Istoria clădirii și a locului ar putea să fie prezentată fie pe coperțile meniurilor sau într-o broșurică pe care chiar să o iei acasă.
    Noi am primit informațiile de la Alexandra, o doamnă care ne-a întâmpinat atunci când căutam un loc pentru o mică „petrecere” de firmă. Ne-a convins imediat că nu merită să căutăm în altă parte.
    Pentru personalul care a asigurat servirea nu pot avea decât cuvinte de laudă. O conversație dusă până la nivelul căldurii relațiilor unor oameni care se întâlnesc prima dată și care, fără exagerări, devin aproape prieteni din instinct, din obiceiul deja atât de rar în Bucureștiul grăbit de astăzi.
    Să găsești atâta caldă normalitate în centrul aglomerat al orașului este mai mult decât o plăcere ajunge să fie un dar oferit celui ce pășește pragul unei CASE care poate fi maimult decât un restaurant banal.
    Atât în nume propriu cât și în numele colegilor cu care lucrez sub brand-ul NEUROMOTRICA, Mulțumesc!

  • Mihai :

    Nu am mai mancat un preparat asa bun niciodată , totul aici este fabulos , calitatea , prețul , totul . Sunt client aici de mai mult de 5 ani si nu mi s a întâmplat niciodată ceva rau , nu cred ca acesti oameni calzi si blanzi de la Mon Paris Restaurant & Lounge pot face una ca aceasta unui client .

  • Alina :

    Cine spunea ca viața bate filmul, a avut dreptate!
    De la o atenționare pentru alți consumatori, ajunsă pe conturi de matrimoniale! Aceasta este rasplata celor de la Mon Paris Restaurant & Lounge, care nu sunt capabili să prepare o mâncare COMESTIBILA , care sa NU FIE STRICATA, sa provoace indigestie (dureri stomacale, greață) .
    Am plasat o comanda care ar fi trebuit sa mănânce și una dintre bebelușele mele, dar spre norocul meu, nu a gustat din niciun preparat care are un cost destul de piperat, mai ales pentru faptul cum arată/miroase, prietena mea a gustat doar din cartofi prăjiți, sosul de usturoi și Lipie și a ajuns sa își petreacă toată noaptea in toaleta . Faptul ca a lasat o recenzie pe măsura, pentru a atenționa alte persoane sa fie mai atente (ulterior am sesizat ca sunt mult mai multe recenzii slabe decât bune, dar au avut grija sa șteargă din recenzii, inclusiv recenzia noastră) , au apelat abuziv de pe numărul destinat comenzilor si alte 2 numere doar pentru a ma intimida, faptul ca nu le-am răspuns, s-au gândit sa îmi facă rău, prin a îmi crea cont pe o rețea de matrimoniale, au folosit numărul meu de telefon, numele prietenei mele ca apoi sa ma trezesc cu tot felul de mesaje, apeluri, ba chiar mai mult poze din zone intime!
    Mon Paris Restaurant & LoungeAți întrecut orice limită! Mâncare in bataie de joc si cireasa de pe tort, ați folosit date cu carater personal pentru a face rău voit ! Veți fi trași la răspundere pentru trauma pe care o am, atât eu cât și prietena mea!

    Sper ca aceasta postare sa ajungă la cât mai multă lume! Nimeni nu merita sa fie luat in bataie de joc!

  • Răspunde-i lui Silvia Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close