Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Gustosi Momenti, restaurant italian traditional sicilian in BucurestiMi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri italienesti din Bucuresti pe o straduta putin cunoscuta, un mic restaurant pitit intr-o casa, cu italianul care gateste in fata ta, suflet, autenticitate, familiaritate, lucruri din astea. M-am dus, desigur…

Am ajuns pana la urma la o casa, dupa ce trecusem deja de ea prima data, fara sa observ ca e un restaurant inauntru. O casa cu etaj, pe Gheorghe Titeica, in partea lui dintre Barbu Vacarescu si Lacul Tei. Cartier cu case vechi, ceva case noi, dar interesant, cu aer putin provincial.

Casa cu etaj, a fost o gradinita inainte acolo, pana in ianuarie, cand au venit italienii si si-au pus firma cu Gustosi Momenti pe perete. Stiu asta de la un prieten care le este vecin, si care mi-a spus ca de cand au aparut tot in constructie sunt, nu au reusit intr-un an sa termine de amenajat o terasa simpla, sa curate poarta sau sa indrepte un panou. Si eu am crezut ca e inchis, la inceput, ca or fi in renovare, niste lucrari, ceva. Nu era nimeni, dezordine in jur, pe terasa nematurat, o duduie care s-a dovedit a fi de-a casei – chelnerita, printre altele – statea si medita fumand, cu o scrumiera plina ochi cu mucuri de tigari, semn ca era o tema serioasa de meditatie, ce necesita o reflectie indelungata.

Deschisa si placuta duduia, s-a mobilizat cand m-a vazut, si-a stins tigara arsa mai putin de jumatate si am inceput o conversatie. Mancare italieneasca traditionala, italian care gateste, mi l-a aratat cu degetul dincolo de geam, am conversat si cu el, s-a lasat pozat.

Inauntru au un salon mic, cateva mese. Ceva mai ordonat decat afara. Bucataria e mai mare decat salonul, bine echipata, la vedere, dupa un perete de sticla.

Gustosi Momenti inseamna paste, pizza, desigur, peste, mancaruri italienesti obisnuite, cu sublinierea lor ca sunt din Sicilia, deducand eu de aici ca ar fi cateva diferente. Prima diferenta observata a fost in partea dreapta a filelor meniului, unde la paste erau cifre intre 45 si 69, la pizzele mici (25 cm) intre 20 si 85, iar la cele mari si mai mari. Lei romanesti noi, numiti si RONI, ca sa nu credeti altceva.

In poze sunt 108 RONI, adica o pizza cu carnati, foarte buna, chiar o sa-i invit sa participe la competitia noastra pentru cea mai buna pizza din Bucuresti. Si penne cu sos si pesmet, bune si acestea. Sosul de la paste a fost interesant si chiar bun, ca un fel de tocanita cu fructe de mare, nu-mi mai aduc aminte sa fi primit ceva atat de consistent intr-o farfurie de paste. Si pastele, adica aluatul, au fost bune.

Am asteptat destul de mult mancarea de la Gustosi Momenti, desi eram singurul client. Pizza a venit mai repede, pastele dupa aproape jumatate de ceas. Cum citisem deja toate e-mailurile de pe telefon, cartea nu mi-o luasem cu mine in ziua aceea, am inceput sa ma gandesc pana sa vina mancarea, ca altceva mai bun nu gaseam de facut.

Gandire, deci: in jur o curte nematurata, dezordine peste tot, lucruri aruncate care pe unde. Clienti nu erau, si probabil ca nu mai trecusera pe acolo de o buna bucata de vreme, daca numaram cate tigari se gaseau in scrumiera. In centru duduie stand intinsa pe un scaun, uitandu-se in gol, apoi pe pereti, din cand in cand si la marul din coltul curtii, plin cu mere rosii, apoi iar in gol, iar la pereti, si ciclul se reia, probabil de sute de ori, fara sa o deranjeze cineva. Dar de ce nu o fi pus femeia aia mana pe o matura, intre doua tigari??? La cat de mica e curtea aceea, i-ar fi luat 6, 7 minute sa o mature pe toata. Hai, 9 minute, treaca de la mine! Ca sa nu mai spun ca ar fi putut face asta si cu tigara in gura, daca nu voia sa rateze vreuna…

L-am rugat si pe prietenul meu sa se gandeasca la asta. El s-a gandit ca duduia NU A VRUT sa puna mana pe matura. O fi fost de lene, de rusine, poate ca platesc pe altcineva sa dea cu matura la Gustosi Momenti, si si-o fi luat o saptamana de vacanta acela, mai stii? Dar eu m-am gandit ca duduia NU S-A GANDIT, ca nu parea lenesa, arata a femeie destoinica, ce nu se da inapoi in fata lucrurilor mult mai grele decat o matura cu coada… (GB – octombrie 2018)

Si o scurta intrebare, poate avansam cu reflectia… :

Credeti ca duduia de la Gustosi Momenti nu a vrut sau nu s-a gandit?

View Results

Loading ... Loading ...

Gustosi Momenti, restaurant italian traditional sicilian in Bucuresti

 

Data actualizarii: 15/05/2020

  • Eu :

    Nu o intereseaza acest aspect. Pentru ca ea nu a fost angajata acolo sa dea cu matura, specific tututror angajatilor lenesi

    • George Butunoiu :

      Din cate am vazut eu, chelnerii fac curat in aproape toate restaurantele. GB

  • Georgiana :

    Cred ca a vrut sa mature dar s-a gandit ca oricum frunzele se vor pune la loc in 5 minute asa ca a lasat-o balta. Poate ar trebui sa priviti partea buna: ati mancat intr-un peisaj de toamna autentic 🙂

    • George Butunoiu :

      Da, asta mi-am zis si eu prima data, insa vazand ce era prin colturi si intre gard si casa, m-am gandit ca nu au mers ei chiar atat de departe cu rationamentul… GB

  • Răspunde-i lui Eu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close