Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

The Great Trafalgar Pub e un restaurant vechi al Bucurestiului, pe o straduta infundata care porneste din Calea Dorobantilor, aproape de Ambasada Turciei. E o strada cu case vechi, destul de inghesuite, fara copaci sau ceva de care sa iti aduci aminte.

The Great Trafalgar Pub au curtea in fata, apoi intri intr-o casa intunecoasa, cu tavanele joase. Culori inchise, mult lemn, ca la mai toate puburile englezesti, lasat totul intentionat in penumbra, ca sa nu vezi dezordinea si sa nu iti aduci aminte ca englezii nu sunt catusi de putin printre cei mai curati europeni, ba dimpotriva! Nu cred ca au amenajat ei casa astfel, imi inchipui ca asa era si asta le-a dat ideea de a face un pub englezesc acolo, nu invers, ca sa nu ii oblige la cine stie ce schimbari si amenajari.

Nici terasa lui The Great Trafalgar Pub nu arata mai bine, desi am vazut trunchiurile groase ale unor copaci batrani. Acoperita ermetic, neingrijita, dezordine, mobilier degradat, meniuri jerpelite si soioase. Mesele negre complet goale, fara niciun presulet, nici macar de hartie – ceva rar intalnit in Bucuresti, totusi, chiar si departe dincolo de centru. Zapuseala pe terasa, nu au nimic de racorire, sau de aerisire macar.

Si ca sa intregesc ambianta, chelnerii neglijenti si ei, neatenti, fumau si isi beau cafeaua cot la cot cu clientii, vorbeau aprins la telefon lungiti pe scaune.

Meniul e imens la The Great Trafalgar Pub, si iti dai seama repede ca nu are cum sa fie prea buna mancarea aceea. Numai daca incerci sa iti imaginezi cum si unde tin ei atatea produse si ingrediente pentru tot ce scrie acolo, si te gandesti ca mai bine bei mai multa bere, ca se zice ca tine si de foame.

Am luat o pastrama cu mamaliga. Portie mare, carnea destul de buna la gust, insa aproape de nemancat fiindca era tare si atoasa. Mujdeiul, insa, a fost excelent, am mancat doua castronele pline, usturoi cu mamaliga calda, in amintirea copilariei mele de la tara.

Destul de multa lume la The Great Trafalgar Pub, maricica terasa aproape plina. Erau si straini, familii cu copii mici care infulecau hamburgeri, la fel ca si parintii care le suflau fumul in nas, la competitie cu chelnerii, dupa cum am spus. M-am uitat la toate mesele, erau putini care mancau, toata lumea bea bere la The Great Trafalgar Pub, asa cum si trebuie sa faci intr-un astfel de local, desigur.

Serviciul a fost lent, chiar daca erau multi chelneri. Vorbeai si tu cu cel pe care il prindeai mai aproape de tine. Unii apatici, altii doar obositi, insa o chelnerita fasneata foc si cu chef de vorba m-a inveselit si a salvat toata seara. Si am mai avut o discutie memorabila cu un chelner copil, care nu stia de ce e acolo, desigur, insa de o inocenta dezarmanta. Ne-am despartit prieteni, el mi-a si intins si strans mana la plecare, probabil ca sa imi arate ca nu ii mai era frica de mine. Pentru ca da, mi-a spus ca l-am speriat ingrozitor la venire si ca tot timpul cat am stat acolo nu a stiut “de unde sa ma ia”… 🙂

Preturile sunt mici la The Great Trafalgar Pub, daca le masuram cu restaurantele din zona.

The Great Trafalgar Pub e astfel pentru ca asa vrea sa fie, pentru ca au o clientela (probabil stabila) care vrea sa manance hamburgeri pe o terasa sordida, cu chelneri care fumeaza si beau cot la cot cu ei. Si eu merg in astfel de locuri daca au mancare rezonabila. Daca nu, nu. Poate doar pentru bere, pentru ca vin nu prea iti vine sa bei pe o astfel de terasa, iar limonada “fresh” nu beau, fiindca nu sunt femeie.

The Great Trafalgar Pub trebuie luat drept ceea ce este si ce vrea sa fie. Nu cred ca au vrut sa fie un restaurant sofisticat si elegant, dar sa nu fi stiut cum se face asta, asa cum sunt multe restaurante care arata cam la fel ca The Great Trafalgar Pub, insa in care chelnerii poarta camasi albe si papion si fac reverente de iti vine sa intri in pamant de jena pentru penibilul situatiei. The Great Trafalgar Pub asa vor sa fie, chiar pare sa le mearga foarte bine astfel, asa ca pur si simplu nu va duceti acolo daca sunteti sclifosit! (GB – august 2018)

Data actualizarii: 26/08/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close