Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

4 vizite

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

230 vizite

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

15 vizite

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

213 vizite

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

30 vizite

Lumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera...

974 vizite

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

2114 vizite

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

793 vizite

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

145 vizite

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

54 vizite

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

70 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique, Moon, Naked, The Doc...

3418 vizite 1 comentarii

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

661 vizite

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Rad...

1128 vizite

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

976 vizite 1 comentarii

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

127 vizite

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

147 vizite

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de Chef Catalin Petresc...

434 vizite

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

179 vizite

Un vin spumant canadian la vanzare pe raft, cu preturi intre 32$ si 43...

362 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

1113 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

401 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

613 vizite 2 comentarii

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

698 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

820 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

867 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

441 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

78 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2068 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1036 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

10623 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

144 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

689 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

942 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

4563 vizite 1 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

436 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

188 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

131 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

321 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

142 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

46 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

54 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

253 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

101 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

143 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

2373 vizite 1 comentarii

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

47 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

260 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

267 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

80 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

92 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

67 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

127 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

223 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

90 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

610 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

171 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

126 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

287 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

101 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3601 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1292 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

385 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

173 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1212 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

426 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

109 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

135 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

313 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

146 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

1029 vizite 3 comentarii

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1052 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

101 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

143 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

144 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

99 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

231 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2683 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

1083 vizite

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

35 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1192 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

190 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

153 vizite

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

95 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

131 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

174 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

385 vizite

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

278 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

695 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1224 vizite 5 comentarii

O cina memorabila la Ginger Sushi Bar & Lounge cu Familia Ishii: D...

51 vizite

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

841 vizite 1 comentarii

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

234 vizite

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

145 vizite

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

71 vizite

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

612 vizite

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

599 vizite

O intrebare de urgenta actualitate si o mare dilema pentru oamenii...

340 vizite 2 comentarii

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

147 vizite

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

57 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

The Great Trafalgar Pub e un restaurant vechi al Bucurestiului, pe o straduta infundata care porneste din Calea Dorobantilor, aproape de Ambasada Turciei. E o strada cu case vechi, destul de inghesuite, fara copaci sau ceva de care sa iti aduci aminte.

The Great Trafalgar Pub au curtea in fata, apoi intri intr-o casa intunecoasa, cu tavanele joase. Culori inchise, mult lemn, ca la mai toate puburile englezesti, lasat totul intentionat in penumbra, ca sa nu vezi dezordinea si sa nu iti aduci aminte ca englezii nu sunt catusi de putin printre cei mai curati europeni, ba dimpotriva! Nu cred ca au amenajat ei casa astfel, imi inchipui ca asa era si asta le-a dat ideea de a face un pub englezesc acolo, nu invers, ca sa nu ii oblige la cine stie ce schimbari si amenajari.

Nici terasa lui The Great Trafalgar Pub nu arata mai bine, desi am vazut trunchiurile groase ale unor copaci batrani. Acoperita ermetic, neingrijita, dezordine, mobilier degradat, meniuri jerpelite si soioase. Mesele negre complet goale, fara niciun presulet, nici macar de hartie – ceva rar intalnit in Bucuresti, totusi, chiar si departe dincolo de centru. Zapuseala pe terasa, nu au nimic de racorire, sau de aerisire macar.

Si ca sa intregesc ambianta, chelnerii neglijenti si ei, neatenti, fumau si isi beau cafeaua cot la cot cu clientii, vorbeau aprins la telefon lungiti pe scaune.

Meniul e imens la The Great Trafalgar Pub, si iti dai seama repede ca nu are cum sa fie prea buna mancarea aceea. Numai daca incerci sa iti imaginezi cum si unde tin ei atatea produse si ingrediente pentru tot ce scrie acolo, si te gandesti ca mai bine bei mai multa bere, ca se zice ca tine si de foame.

Am luat o pastrama cu mamaliga. Portie mare, carnea destul de buna la gust, insa aproape de nemancat fiindca era tare si atoasa. Mujdeiul, insa, a fost excelent, am mancat doua castronele pline, usturoi cu mamaliga calda, in amintirea copilariei mele de la tara.

Destul de multa lume la The Great Trafalgar Pub, maricica terasa aproape plina. Erau si straini, familii cu copii mici care infulecau hamburgeri, la fel ca si parintii care le suflau fumul in nas, la competitie cu chelnerii, dupa cum am spus. M-am uitat la toate mesele, erau putini care mancau, toata lumea bea bere la The Great Trafalgar Pub, asa cum si trebuie sa faci intr-un astfel de local, desigur.

Serviciul a fost lent, chiar daca erau multi chelneri. Vorbeai si tu cu cel pe care il prindeai mai aproape de tine. Unii apatici, altii doar obositi, insa o chelnerita fasneata foc si cu chef de vorba m-a inveselit si a salvat toata seara. Si am mai avut o discutie memorabila cu un chelner copil, care nu stia de ce e acolo, desigur, insa de o inocenta dezarmanta. Ne-am despartit prieteni, el mi-a si intins si strans mana la plecare, probabil ca sa imi arate ca nu ii mai era frica de mine. Pentru ca da, mi-a spus ca l-am speriat ingrozitor la venire si ca tot timpul cat am stat acolo nu a stiut “de unde sa ma ia”… 🙂

Preturile sunt mici la The Great Trafalgar Pub, daca le masuram cu restaurantele din zona.

The Great Trafalgar Pub e astfel pentru ca asa vrea sa fie, pentru ca au o clientela (probabil stabila) care vrea sa manance hamburgeri pe o terasa sordida, cu chelneri care fumeaza si beau cot la cot cu ei. Si eu merg in astfel de locuri daca au mancare rezonabila. Daca nu, nu. Poate doar pentru bere, pentru ca vin nu prea iti vine sa bei pe o astfel de terasa, iar limonada “fresh” nu beau, fiindca nu sunt femeie.

The Great Trafalgar Pub trebuie luat drept ceea ce este si ce vrea sa fie. Nu cred ca au vrut sa fie un restaurant sofisticat si elegant, dar sa nu fi stiut cum se face asta, asa cum sunt multe restaurante care arata cam la fel ca The Great Trafalgar Pub, insa in care chelnerii poarta camasi albe si papion si fac reverente de iti vine sa intri in pamant de jena pentru penibilul situatiei. The Great Trafalgar Pub asa vor sa fie, chiar pare sa le mearga foarte bine astfel, asa ca pur si simplu nu va duceti acolo daca sunteti sclifosit! (GB – august 2018)

Data actualizarii: 26/08/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.