Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

O cina indoneziana autentica la Amhar si Indriastuti Azeth, la resedinta lor din Bucuresti, impreuna cu alti prieteni.

Am mai mancat in strainatate cate ceva din bucataria indoneziana, la restaurante cu acest specific, insa nu imi mai aduc aminte de acele momente, semn ca atunci nu mi s-a parut ceva deosebit. Insa aceasta seara de septembrie imi va ramane multa vreme in amintiri, pentru ca am fost uimit sa vad cat de buna poate sa fie aceasta bucatarie, atunci cand e facuta de cei care se pricep si o fac si cu grija – bucatareasa indonezianca din poza (Dna Fitri), impreuna cu doamna Melania, ajutorul ei in aceasta seara memorabila.

Burgo Palembang, indeosebi (un fel de supa cu un fel de taitei de orez si tapioca), a fost exceptionala.

Meniul e cel prezentat mai jos. De mentionat ca nu toate felurile au fost chiar asa cum ar fi trebuit sa fie si cum ar fi dorit gazdele noastre si bucatareasa, pentru ca nu au putut gasi in Bucuresti toate produsele si ingredientele de care ar fi avut nevoie, precum niste pesti tropicali pentru supa Tekwan sau diverse condimente. Au inlocuit pestii tropicali cu pui si alte ingredinte cu ce au gasit aici…

Sper sa ii conving sa sprijine ideea deschiderii unui astfel de restaurant cu specific indonezian autentic la noi, ar fi un mare castig pentru bucuresteni…

Meniu

Aperitiv: Sup Tekwan (Supa Tekwan)

Ingrediente: ciuperci, telina, faina de sago, peste, creveti, pui
Condimente: sare, piper, usturoi, ceapa, zahar, ceapa de primavara, ceapa prajita

Starter: Burgo Palembang:
Ingrediente: faina de orez, faina de sago/tapioca
Condimente zeama: usturoi, ceapa, chili, coriandru, frunze de lemongrass, frunze de portocal, lapte de nuca de cocos, zahar

Feluri principale:

Lontong (Orez)
Ingrediente: carne de vita cu mirodenii
Condimente: curcuma, lapte de nuca de cocos, galangal, lemongrass, sare, zahar, ceapa, usturoi, coriandru, chili, piper, ghimbir

Sate de pui
Sate de carne de capra
Sote de legume (frunze de kale, frunze de mustar, fasole lunga, castraveți)

Sosuri:

Sambal pecel
Sambal Sate Kecap
Sambel Sate
Kacang

Creveti (crackers)

Deserturi:

Prajitura de banane (faina de orez, banane, lapte de nuca de cocos)
Salata de fructe (kiwi, struguri, ananas, coacaze, afine, papaya, lapte condensat indulcit, branza, zahar)

Cafea, ceai indoneziene

Gazdele cinei indoneziene si oaspetii
Data actualizarii: 28/09/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close