Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Mircea Matei numit CEO al cramei La...

Producătorul de vinuri Villa Vinèa îl numește pe Ionuț Corui în ...

Știați că JW Steakhouse Bucharest (din cadrul Marriott Grand Hotel)...

Noul restaurant DeSoi este amplasat într-un spațiu de 160 de metri p...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania Ediția aniver...

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

1 comentarii

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

Afiseaza
comentarii

O cină ungurească pentru GB, la poalele Tâmpei, la doamna Maria Dragomir, la Casa Ungurească

Supa gulaș: Este vedeta meniului. Ușor picantă, cremoasă, cu multe cubulețe din pulpă de vită, câțiva cartofi și maruntele găluște ungurești de casă „nokedli”.

Papricaș de vițel cu nokedli: Se face din pulpă sau spată de vițel/tăuraș. Culoarea frumoasa a sosului este data de boia (paprika). Paprika trebuie sa fie una de calitate, macinata doar din pulpa ardeilor rosii, nu si din cotoare si seminte, de aceea este procurată direct de la producători din Ungaria. Bineinteles ca pe langa cea dulce se adaugă si un strop de paprica iute care sa trezeasca la viata acest papricaș ce merge deminune cu un merlot sau un kekfrankos din podgoria Eger.

Clătite Hortobagyi: Când spunem clătite, primul gând ne duce la desertul delicious cu dulceață sau alte umpluturi delicioase. Aici vorbim însă de o gustare picantă cu carne de pui și smântână. Este o rețetă tradițională ungurească, delicioasă, bine cunoscută și apreciată.

Langoși: Unul dintre cele mai noi preparate din meniu. Pufoși, prăjiți în mod tradițional în baie de ulei, cu smântână și cașcaval, cu puțin usturoi.

Tigaia picantă: De asemenea nou venită în meniu, preparată la cuptor din legume călite, pulpă sau spată de vită și acoperită cu o crustă delicioasă de cașcaval ras. Se servește direct din vasele speciale de lut ars în care încă mai sfârâie ademenitor când e adusă la masa.

Casa Ungureasca, restaurant in Brasov

 

Data actualizarii: 23/07/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close