Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Aperitivo e o terasa – lounge indelung asteptata in Herastrau, de vreo doi ani, de cand umbla zvonul ca cei de la Isoletta isi vor deschide si ei o terasa pe ponton, ca multi altii din Parcul Herastrau cu restaurante mari. Au deschis-o acum cateva zile, dupa ce au fost convinsi ca totul e absolut in regula si bine pus la punct. Subliniez asta pentru ca am mai fost in restaurante si terase nou deschise, care nu aveau inca amenajarile sau chiar bucatariile in intregine functionale.

Totul arata foarte bine, Aperitivo e una dintre cele mai frumoase terase din Parcul Herastrau. Doar muzica nu mi-a placut acolo, mult prea tare si prea agresiva pentru mine, insa nici eu nu sunt in targetul lor, asa ca se poate sari peste comentariul acesta. Am putut sa fac poze, deci nu e nevoie sa mai fac descrieri.

Aperitivo e un restaurant complet separat de Isoletta, si cred ca e foarte bine sa fie astfel. Au bucataria lor proprie, chiar acolo, pe ponton, meniul e si el cu totul diferit. E un meniu scurt, de terasa, o bucatarie internationala, multicuisine, urbana, sau cum vreti sa o considerati. Probabil ca un descriptor mai sintetic ar fi “bucatarie nedefinita”, insa termenul nu a intrat inca in uz. Au cate ceva din toate: si salate, hamburgeri, peste, ceva gratar.

Am luat o salata marocana, buna, dar fara sos, un mini-hamburger surprinzator de bun, fiindca avea si o bucata de foie gras in el, cartofii prajiti si sosul de langa el bune si ele; apoi somon cu sos teriyaki, bun si foarte bine facut, un ton foarte bun, si el, frigarui cu legume fripte, destul de bune, si creveti in crusta de cartofi, foarte moi si buni la gust. Cafeaua buna si ea.

Nu m-am uitat la preturile bauturilor, insa la mancare nu depasesc asteptarile – desigur, raportate la ce stim ca e prin restaurantele din Parcul Herastrau, desigur. O masa in doi, cu doua sau trei pahare de vin, iti ia vreo 400 de lei din portofel, ceea ce e acceptabil pentru o mancare buna pe malul apei, asa cum le-am descris mai sus.

Multi chelneri, putini clienti la pranz, asa ca au putut sa se ocupe cu atentie de mine, mai ales ca ma si cunosteau si stiu ca scriu despre ce mananc si ce vad…

Aperitivo e, deci, unul dintre restaurantele mari ale Parcului Herastrau si ale Bucurestiului cata vreme se poate manca afara. Mi-au spus ca nu intentioneaza sa-l faca seara club – discoteca, asa cum sunt alte terase mari din Herastrau, ci mai degraba un club – lounge. Mai linistit, adica, pentru o clientela mai mult de business decat de clubberi, ceea ce iarasi mi se pare un lucru bun.

Pana aici, toate bune cu Aperitivo, deci. Si este de presupus sa ramana constant, cei de la Isoletta au reputatie de oameni seriosi. Sa vedem ce va mai urma… (GB – iulie 2018)

Isoletta

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o garantie, in felul ei... Am revenit la Isoletta de multe ori de la ultimul text scris despre ei. Am mancat bine si foarte b...

Data actualizarii: 19/07/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close