Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

34503 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

1045 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

50089 vizite

Mi-am regasit pianul la A46! Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1818 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

14873 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La Fattoria În iulie s-a des...

11950 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5408 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9727 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1322 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5538 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O bucatarie pentru oaspetii hotelului

Cei de la Hotelul Scala, micul si interesantul hotel boutique de pe C. A. Rosetti, chiar in zona din care isi trage numele, au vrut sa faca un restaurant bun la inceput, la demisolul cladirii, si chiar s-au straduit o vreme. Am trecut pe la ei acum cativa ani si am mancat. Nu a fost ceva deosebit, insa atunci inca mizau si pe acest restaurant, botezat Repertorium Gourmet, ca parte din business.

Cred ca pagina lor de Internet atunci e facuta si nu au mai schimbat continutul. Acum nu mai par interesati sa prezinte Repertorium Gourmet ca facand parte din circuitul public, s-au resemnat cu el ca restaurant de mic dejun pentru clientii lor si pentru room service, daca vreunul chiar nu vrea sa mai coboare. Mi-au confirmat-o si cei de acolo, desi nu mai era nevoie.

Hotelul Scala e frumos si interesant, dupa cum am spus, amenajat in stilul aristocratic fin du siecle, cu mobilier si decoruri de epoca in exces pentru gusturile zilelor noastre, insa in cantitatile si proportiile uzuale acelor timpuri. Si restaurantul de la demisol la fel arata, surprinzator si placut multora care au nostalgii cu acele vremuri. Mi-au cerut prea multi bani ca sa ma lase sa fac poze; o foarte iritata duduie, care parea sefa acolo, mi-a spus ca trebuie sa le las 76€ (350 in lei) daca vreau sa fotografiez, iar daca nu, sa-mi vad de treaba. Poate ca le-as fi dat daca nu ar fi fost atat de scarbita cand mi-a comunicat asta…

Au si o terasa destul de mare in spate la Hotel Scala, insa nu e foate bine amenajata, si-au dat seama ca e greu sa aduca clienti si, prin urmare, nu se justifica o investitie prea consistenta.

Si programul parca e facut ca sa nu te duci la Repertorium Gourmet. Eu am ajuns de vreo trei ori la ei si am gasit inchis, iar a patra oara am sunat ca sa ma asigur ca gasesc pe cineva la programul stabilit, intre 14 si 21 de luni pana vineri, in weekend fiind inchis. Nu m-a mirat, deci, surpriza de pe fetele lor cand le-am spus ca sunt decis sa raman si sa mananc acolo.

A venit un chelner cu care sigur ma mai intalnisem pe la Athenee Palace pe vremea comunistilor, si pe unde mi-a mai spus el ca a lucrat. Bonom, un adevarat personaj de roman, mi-a placut de el, am stat mult la taclale. Cred ca nu mai vazuse demult vreun client pe acolo si acum era bucuros ca avea cu cine schimba o vorba.

Era seara si nu voiam sa mananc multa carne, asa ca bonomul s-a straduit mult sa gaseasca o solutie custom made pentru mine. Mi-a si spus ca ei gatesc adesea nu atat ce au in meniu, ci ce le cere vreun client sau altul in mod expres, ceea ce confirma ce spuneam mai sus, ca Repertorium Gourmet e mai degraba o bucatarie pentru hotel si oaspetii lui decat un restaurant propriu-zis. Pana la urma am cazut de acord asupra unei supe taranesti cu tarhon si cartofi prajiti cu cascaval ras si ciuperci umplute cu ceva. Ciorba destul de buna, mare si frumos prezentata, cartofii asa si asa, insa ciupercile cu o umplutura dubioasa de nemancat.

Dar cea mai neplacuta surpriza a fost nu la ciuperci, ci la nota de plata, foarte mare pentru o mancare rudimentara si pe jumatate proasta.

Asadar, daca va jucati pe Internet si ajungeti din intamplare la pagina boutique hotelului Scala, priviti cu mare, mare circumspectie descrierea bombastica din dreptul lui Repertorium Gourmet… (GB – august 2018)

Repertorium Gourmet, restaurantul Hotelului Scala din centrul Bucurestiului

Repertorium Gourmet, restaurantul Hotelului Scala din centrul Bucurestiului

Data actualizarii: 08/07/2019

Repertorium Gourmet  - Str. C. A. Rosetti, nr. 19 (Hotel Scala)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close