Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă...

21952 vizite 8 comentarii

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

11780 vizite 3 comentarii

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

13201 vizite

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

23006 vizite 5 comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

9630 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia KristensenTrec ...

24128 vizite 1 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29410 vizite 3 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

6897 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7785 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28437 vizite 12 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7769 vizite

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

10672 vizite 2 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19542 vizite 2 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46587 vizite 4 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8440 vizite 1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14131 vizite 3 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2478 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9623 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5598 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

7307 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1482 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20672 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

11951 vizite 1 comentarii

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

2902 vizite 3 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49339 vizite

Pizza Mamizza...Când au deschis prima dată pe strada Tunari, a a...

1578 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13530 vizite 1 comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

6799 vizite 1 comentarii

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

15021 vizite 14 comentarii

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

7529 vizite 3 comentarii

Rawdia - Chelnerita de la raw veganPentru prima data de cand s...

4804 vizite 1 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

8507 vizite

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

12557 vizite 2 comentarii

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

10097 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8585 vizite 1 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10115 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3767 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

24514 vizite 1 comentarii

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7237 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6572 vizite

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

10567 vizite 6 comentarii

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

1213 vizite 1 comentarii

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat?...

6776 vizite 1 comentarii

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5237 vizite 1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

33758 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe ...

3252 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai BravuDa...

3697 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3381 vizite

De ce găsesc pe Hare tot timpul gol când nu e vară afară, să stea...

17149 vizite

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

1110 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

MOKI s-au oprit cu inspirația și cu curajul la jumătate. Dar prețurile și-au văzut liniștite de drum…

MOKI vine de la Modern Kitchen. Puțin cam riscantă revendicarea, pentru că, dacă numim „bucătărie modernă” ce au ei în meniu, atunci mai mult de jumătate dintre restaurantele bucureștene ar trebui să fie moki.

Dar să o luăm cu capătul! Au deschis pe la începutul anului. Au tot testat și au ajustat, așa că MOKI poate fi considerat un restaurant nou, cu debutul în formula în care sunt acum de prin aprilie. Sunt la parterul unui mare turn de birouri din Pipera, vizavi de Promenada. Un spațiu mediu ca dimensiune, cu o terasă medie și ea.

Salonul e bine amenajat, modern, occidental, cu mobilier și decoruri de cea mai bună calitate, totul nou, luminos, plăcut. „Piesa de rezistență” a salonului e atriumul, un fel de nartex cu o sculptură monumentală din lemn, o instalație destul de spectaculoasă. Terasa, însă, e destul de banală, pur funcțională, nimic de spus sau de adus aminte despre ea.

Meniul e bine făcut, în general. Nici scurt, dar nici prea lung, așa cum e moda pe la mai toate restaurantele de cartier. Are puțină originalitate, dar nu prea multă, și mi-e greu să înțeleg de ce. Nu e vorba despre bani, fiindcă un chef bun, cu ambiție și cu ceva imaginație, ar face ceva mult mai interesant, cu aceiași bani. Dar cu ceva mai mult efort, e drept. Am luat un foie gras, un lup de mare cu ceva risotto alături și un piept de rață cu piure. Bunicele, dar nimic special cu ele, mai ales pentru numerele mari din lista de prețuri.

Serviciul bun, cu un chelner care făcea puțin exces de zel, dar rapizi și eficienți. Clienți erau la prânz, însă mulți păreau să fi avut cam același lucru în farfurie, ceea ce mă duce cu gândul la niște meniuri ale zilei cu prețuri fixe.

MOKI a ales o poziționare cam ambiguă într-o locație în care atributele clientelei și obiceiurile lor de consum sunt perfect cunoscute și previzibile. Dar poate că încă așteaptă să găsească un chef mai inspirat… (George Butunoiu – august 2021)

Bucătăria MOKI (Modern Kitchen)
Salonul
Pipera
Data actualizarii: 06/12/2022

MOKI  - Str. Gara Herastrau nr. 4, Green Court, Cladirea C (Pipera)