Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Reducere Early Bird de 15% până la 31 octombrie Crăciunul și Anul...

78 vizite

Degustare de vinuri, specialități cu trufe, paste și povești

53 vizite

HORECA SCHOOL - 10 ANI ANIVERSARI 14 OCTOMBRIE ZIUA PORTILOR DESCHISE...

155 vizite

Revelionul 2020: Petreceri grandioase si preturi pentru toate buzunare...

107 vizite

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un tre...

50 vizite

Redeschiderea restaurantului KANE a fost unul dintre evenimentele cele...

4198 vizite 9 comentarii

Florin Cojocariu e prietenul meu de o viata, am fost colegi la aceeasi...

1910 vizite 9 comentarii

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

39 vizite

MENIU REVELION 2020 Gustare Rece: Mix de mezeluri romanesti ( salam ...

40 vizite

Afaceri in centrul Bucurestiului: Business Center The President s-a d...

17 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

62 vizite

Forever Young Restaurant – O pasiune sub amprenta timpului! “Din ...

62 vizite

RO-Wine va prezenta in avanpremiera vinurile anului viitor la Harvest ...

75 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri de la crama ...

36 vizite

SLOW COFFEE FESTIVAL  ediția I,  marca Artisan Coffee Equipment ...

164 vizite 1 comentarii

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

1307 vizite

Peste 11.000 de vizitatori și aproximativ 44.000 de pahare de vin con...

52 vizite

Istoria scrisa a Domeniului Manasia incepe in 1640, cand Draghici Cant...

51 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

54 vizite

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere...

55 vizite

Programul educational de combatere a sedentarismului, Sanatate prin Aq...

28 vizite

Sau mai bine zis cheama inapoi cu picioarele pe pamant conceptul care ...

759 vizite 1 comentarii

Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea...

2816 vizite

La Bottega del Tartufo organizeaza joi, 12 septembrie 2019, incepand c...

59 vizite

Îndrăgitele preparate infuzate cu alcool revin în prim plan la rest...

69 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Se stie bine, oamenilor le place sa descopere locuri speciale si ascunse, de care putini altii au auzit, fie ca e vorba despre restaurante, despre evenimente sau multe altele. Si eu, cand scriu despre vreun restaurant putin stiut, am cei mai multi cititori, mai ales daca e si ceva deosebit acolo. Asa ca atunci cand primesc un astfel de pont, ma grabesc sa ajung.

Deunazi am primit o informatie foarte interesanta, despre un restaurant deschis de o misterioasa, rafinata si foarte frumoasa fata, cu un talent sublim de gatit, rar intalnit. Insa trebuie mers numai cu rezervare inainte si, mai ales, cu o recomandare, pentru ca nu primeste pe oricine.

Gasesc, deci, intr-o dimineata un e-mail in inbox de la cineva de care nu imi aduceam aminte. Insa a avut grija sa-mi explice mai intai ca ne cunoscuseram la Festivalul George Enescu, ca vorbiseram despre muzica, despre una si alta. Apoi mi-a laudat activitatile, si pe cea cu recrutarea, si pe cea cu concertele, dar, mai ales, pe ultima, cea cu evaluarea de restaurante, la care s-a oprit mai mult, insistand pe cat de multa incredere are in ceea ce scriu eu despre aceste restaurante.

Apoi mi-a spus cum a descoperit el acest restaurant, Svetlana’s Secrets, si cat de castigat as fi eu sa descopar secretele acestei domnisoare. De cititorii mei nu mai vorbesc, ar fi in delir sa afle asa ceva. Mi-a dat adresa si mi-a spus ca a facut el o rezervare si ca a pus chezasie pentru mine, e deja client fidel. Fiindca altfel s-ar putea sa stau prin fata portii fara sa fiu lasat sa intru, dupa cum am spus. Si a mai scris ca o sa am si un pahar de sampanie din partea lui, ca vorbise deja pentru asta. Adica nu va aparea pe nota, cu alte cuvinte.

Am gasit usor adresa, cunosteam bine strada. E in Bucurestiul aristocratic, elegant, trecusem de multe ori pe ea, dar nu avusesem habar ca e si un astfel de restaurant acolo. Am gasit casa, era un fel de bloculet mic, cu un etaj si ceva. In fata erau toate usile inchise, insa mi-am adus aminte ca in mesaj scria ca se intra prin spate. Intr-adevar, la un moment dat am vazut o placuta mica, mica de tot, pe care scria Ssss Sectets si o sageata spre capatul unei gradini de basm. Si da, in capatul gradinii apare o usa, cu acelasi Ssss Secrets pe ea, dar scris ceva mai mare. Era acum clar ca acolo o voi gasi pe Svetlana si fantastica ei bucatarie. Usa era inchisa, asa ca am sunat. A aparut un ochi in vizor, dupa care a disparut si nu s-a mai intamplat nimic o buna bucata de vreme. Am sunat din nou, alt ochi, alta asteptare, insa pana la urma la porte des merveilles s-a deschis si am fost invitat inauntru.

Ea foarte frumos la Svetlana, elegant, discret, primitor, o muzica placuta in fundal. In fata era un mic bureau d’accueuil si o hostesa, foarte tanara, frumoasa si eleganta. Buna seara, sunt George Butunoiu si am o rezervare! Aha! O programare vreti sa spuneti… Bine, o programare, daca vreti. Se uita intr-un caiet, da niste file inapoi, da si inainte, dar nu gaseste ce cauta. Ma intreaba inca o data numele, iarasi cauta, apoi se da batuta. Nu gasesc aici, poate ca ati facut programarea in tura cealalta si a uitat sa treaca, dar cred ca putem rezolva, ca e inca devreme si suntem ceva mai libere acum. Doriti cu o fata, sau cu doua?

A, uitasem sa spun ca in e-mail imi mai explicase cunostinta mea de la Festivalul George Enescu ca nu te poti aseza unde vrei la Svetlana, te asaza ea langa cine simte ca are energii si mantre compatibile cu ale tale si ca nu e recomandabil si nici politicos sa te opui. M-am bucurat ca frumoasa hostesa isi daduse seama atat de repede ca energiile si mantrele mele sunt perfect compatibile cu ale unor fete, si ca acum se straduia sa vada cu care. I-am zis ca mi-e totuna, ca e una sau ca sunt doua, daca mancarea e buna. Care mancare? Doriti sa iesiti cu fetele la masa, mai intai? Se poate, dar trebuie sa platiti dublu, si plata se face inainte, stiti regulile casei. Si nu puteti merge la orice restaurant, ci numai la cele agreate de noi…

Data actualizarii: 28/07/2017

 • George :

  Wtf

 • Bogdan :

  Fetele macar erau din categora „batrana care fac mancare buna”?

 • Adrian Surugiu :

  Si, Si ???

  • George Butunoiu :

   Nu m-au lasat sa fac poze, cum fac eu pe la restaurantele la care merg… GB