Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

174 vizite

Brigada nevazuta de la Jaristea - Cei trei farmazoni ai cuhniei  A...

39 vizite

Fructe si legume proaspete din Sicilia trimise de Amalia Bellantoni de...

195 vizite

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

229 vizite

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

20 vizite

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

749 vizite

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

66 vizite

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

545 vizite

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

78 vizite

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

28 vizite

Cum ați defini reputația în industria ospitalității? Reputatia...

10 vizite

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

126 vizite

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

58 vizite

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

59 vizite

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

90 vizite

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

326 vizite

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

173 vizite

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

68 vizite

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

166 vizite

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

66 vizite

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

99 vizite

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

994 vizite

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of c...

10 vizite

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

109 vizite

Blid începe livrările și anunță că Vasile Nicolae este noul chef...

664 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Se stie bine, oamenilor le place sa descopere locuri speciale si ascunse, de care putini altii au auzit, fie ca e vorba despre restaurante, despre evenimente sau multe altele. Si eu, cand scriu despre vreun restaurant putin stiut, am cei mai multi cititori, mai ales daca e si ceva deosebit acolo. Asa ca atunci cand primesc un astfel de pont, ma grabesc sa ajung.

Deunazi am primit o informatie foarte interesanta, despre un restaurant deschis de o misterioasa, rafinata si foarte frumoasa fata, cu un talent sublim de gatit, rar intalnit. Insa trebuie mers numai cu rezervare inainte si, mai ales, cu o recomandare, pentru ca nu primeste pe oricine.

Gasesc, deci, intr-o dimineata un e-mail in inbox de la cineva de care nu imi aduceam aminte. Insa a avut grija sa-mi explice mai intai ca ne cunoscuseram la Festivalul George Enescu, ca vorbiseram despre muzica, despre una si alta. Apoi mi-a laudat activitatile, si pe cea cu recrutarea, si pe cea cu concertele, dar, mai ales, pe ultima, cea cu evaluarea de restaurante, la care s-a oprit mai mult, insistand pe cat de multa incredere are in ceea ce scriu eu despre aceste restaurante.

Apoi mi-a spus cum a descoperit el acest restaurant, Svetlana’s Secrets, si cat de castigat as fi eu sa descopar secretele acestei domnisoare. De cititorii mei nu mai vorbesc, ar fi in delir sa afle asa ceva. Mi-a dat adresa si mi-a spus ca a facut el o rezervare si ca a pus chezasie pentru mine, e deja client fidel. Fiindca altfel s-ar putea sa stau prin fata portii fara sa fiu lasat sa intru, dupa cum am spus. Si a mai scris ca o sa am si un pahar de sampanie din partea lui, ca vorbise deja pentru asta. Adica nu va aparea pe nota, cu alte cuvinte.

Am gasit usor adresa, cunosteam bine strada. E in Bucurestiul aristocratic, elegant, trecusem de multe ori pe ea, dar nu avusesem habar ca e si un astfel de restaurant acolo. Am gasit casa, era un fel de bloculet mic, cu un etaj si ceva. In fata erau toate usile inchise, insa mi-am adus aminte ca in mesaj scria ca se intra prin spate. Intr-adevar, la un moment dat am vazut o placuta mica, mica de tot, pe care scria Ssss Sectets si o sageata spre capatul unei gradini de basm. Si da, in capatul gradinii apare o usa, cu acelasi Ssss Secrets pe ea, dar scris ceva mai mare. Era acum clar ca acolo o voi gasi pe Svetlana si fantastica ei bucatarie. Usa era inchisa, asa ca am sunat. A aparut un ochi in vizor, dupa care a disparut si nu s-a mai intamplat nimic o buna bucata de vreme. Am sunat din nou, alt ochi, alta asteptare, insa pana la urma la porte des merveilles s-a deschis si am fost invitat inauntru.

Ea foarte frumos la Svetlana, elegant, discret, primitor, o muzica placuta in fundal. In fata era un mic bureau d’accueuil si o hostesa, foarte tanara, frumoasa si eleganta. Buna seara, sunt George Butunoiu si am o rezervare! Aha! O programare vreti sa spuneti… Bine, o programare, daca vreti. Se uita intr-un caiet, da niste file inapoi, da si inainte, dar nu gaseste ce cauta. Ma intreaba inca o data numele, iarasi cauta, apoi se da batuta. Nu gasesc aici, poate ca ati facut programarea in tura cealalta si a uitat sa treaca, dar cred ca putem rezolva, ca e inca devreme si suntem ceva mai libere acum. Doriti cu o fata, sau cu doua?

A, uitasem sa spun ca in e-mail imi mai explicase cunostinta mea de la Festivalul George Enescu ca nu te poti aseza unde vrei la Svetlana, te asaza ea langa cine simte ca are energii si mantre compatibile cu ale tale si ca nu e recomandabil si nici politicos sa te opui. M-am bucurat ca frumoasa hostesa isi daduse seama atat de repede ca energiile si mantrele mele sunt perfect compatibile cu ale unor fete, si ca acum se straduia sa vada cu care. I-am zis ca mi-e totuna, ca e una sau ca sunt doua, daca mancarea e buna. Care mancare? Doriti sa iesiti cu fetele la masa, mai intai? Se poate, dar trebuie sa platiti dublu, si plata se face inainte, stiti regulile casei. Si nu puteti merge la orice restaurant, ci numai la cele agreate de noi…

Data actualizarii: 28/07/2017

  • Bogdan :

    Fetele macar erau din categora „batrana care fac mancare buna”?

  • Adrian Surugiu :

    Si, Si ???

    • George Butunoiu :

      Nu m-au lasat sa fac poze, cum fac eu pe la restaurantele la care merg… GB

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.