Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Afiseaza
comentarii

Se stie bine, oamenilor le place sa descopere locuri speciale si ascunse, de care putini altii au auzit, fie ca e vorba despre restaurante, despre evenimente sau multe altele. Si eu, cand scriu despre vreun restaurant putin stiut, am cei mai multi cititori, mai ales daca e si ceva deosebit acolo. Asa ca atunci cand primesc un astfel de pont, ma grabesc sa ajung.

Deunazi am primit o informatie foarte interesanta, despre un restaurant deschis de o misterioasa, rafinata si foarte frumoasa fata, cu un talent sublim de gatit, rar intalnit. Insa trebuie mers numai cu rezervare inainte si, mai ales, cu o recomandare, pentru ca nu primeste pe oricine.

Gasesc, deci, intr-o dimineata un e-mail in inbox de la cineva de care nu imi aduceam aminte. Insa a avut grija sa-mi explice mai intai ca ne cunoscuseram la Festivalul George Enescu, ca vorbiseram despre muzica, despre una si alta. Apoi mi-a laudat activitatile, si pe cea cu recrutarea, si pe cea cu concertele, dar, mai ales, pe ultima, cea cu evaluarea de restaurante, la care s-a oprit mai mult, insistand pe cat de multa incredere are in ceea ce scriu eu despre aceste restaurante.

Apoi mi-a spus cum a descoperit el acest restaurant, Svetlana’s Secrets, si cat de castigat as fi eu sa descopar secretele acestei domnisoare. De cititorii mei nu mai vorbesc, ar fi in delir sa afle asa ceva. Mi-a dat adresa si mi-a spus ca a facut el o rezervare si ca a pus chezasie pentru mine, e deja client fidel. Fiindca altfel s-ar putea sa stau prin fata portii fara sa fiu lasat sa intru, dupa cum am spus. Si a mai scris ca o sa am si un pahar de sampanie din partea lui, ca vorbise deja pentru asta. Adica nu va aparea pe nota, cu alte cuvinte.

Am gasit usor adresa, cunosteam bine strada. E in Bucurestiul aristocratic, elegant, trecusem de multe ori pe ea, dar nu avusesem habar ca e si un astfel de restaurant acolo. Am gasit casa, era un fel de bloculet mic, cu un etaj si ceva. In fata erau toate usile inchise, insa mi-am adus aminte ca in mesaj scria ca se intra prin spate. Intr-adevar, la un moment dat am vazut o placuta mica, mica de tot, pe care scria Ssss Sectets si o sageata spre capatul unei gradini de basm. Si da, in capatul gradinii apare o usa, cu acelasi Ssss Secrets pe ea, dar scris ceva mai mare. Era acum clar ca acolo o voi gasi pe Svetlana si fantastica ei bucatarie. Usa era inchisa, asa ca am sunat. A aparut un ochi in vizor, dupa care a disparut si nu s-a mai intamplat nimic o buna bucata de vreme. Am sunat din nou, alt ochi, alta asteptare, insa pana la urma la porte des merveilles s-a deschis si am fost invitat inauntru.

Ea foarte frumos la Svetlana, elegant, discret, primitor, o muzica placuta in fundal. In fata era un mic bureau d’accueuil si o hostesa, foarte tanara, frumoasa si eleganta. Buna seara, sunt George Butunoiu si am o rezervare! Aha! O programare vreti sa spuneti… Bine, o programare, daca vreti. Se uita intr-un caiet, da niste file inapoi, da si inainte, dar nu gaseste ce cauta. Ma intreaba inca o data numele, iarasi cauta, apoi se da batuta. Nu gasesc aici, poate ca ati facut programarea in tura cealalta si a uitat sa treaca, dar cred ca putem rezolva, ca e inca devreme si suntem ceva mai libere acum. Doriti cu o fata, sau cu doua?

A, uitasem sa spun ca in e-mail imi mai explicase cunostinta mea de la Festivalul George Enescu ca nu te poti aseza unde vrei la Svetlana, te asaza ea langa cine simte ca are energii si mantre compatibile cu ale tale si ca nu e recomandabil si nici politicos sa te opui. M-am bucurat ca frumoasa hostesa isi daduse seama atat de repede ca energiile si mantrele mele sunt perfect compatibile cu ale unor fete, si ca acum se straduia sa vada cu care. I-am zis ca mi-e totuna, ca e una sau ca sunt doua, daca mancarea e buna. Care mancare? Doriti sa iesiti cu fetele la masa, mai intai? Se poate, dar trebuie sa platiti dublu, si plata se face inainte, stiti regulile casei. Si nu puteti merge la orice restaurant, ci numai la cele agreate de noi…

Data actualizarii: 28/07/2017

  • George :

    Wtf

  • Bogdan :

    Fetele macar erau din categora „batrana care fac mancare buna”?

  • Adrian Surugiu :

    Si, Si ???

    • George Butunoiu :

      Nu m-au lasat sa fac poze, cum fac eu pe la restaurantele la care merg… GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close