Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Afiseaza
comentarii

Se stie bine, oamenilor le place sa descopere locuri speciale si ascunse, de care putini altii au auzit, fie ca e vorba despre restaurante, despre evenimente sau multe altele. Si eu, cand scriu despre vreun restaurant putin stiut, am cei mai multi cititori, mai ales daca e si ceva deosebit acolo. Asa ca atunci cand primesc un astfel de pont, ma grabesc sa ajung.

Deunazi am primit o informatie foarte interesanta, despre un restaurant deschis de o misterioasa, rafinata si foarte frumoasa fata, cu un talent sublim de gatit, rar intalnit. Insa trebuie mers numai cu rezervare inainte si, mai ales, cu o recomandare, pentru ca nu primeste pe oricine.

Gasesc, deci, intr-o dimineata un e-mail in inbox de la cineva de care nu imi aduceam aminte. Insa a avut grija sa-mi explice mai intai ca ne cunoscuseram la Festivalul George Enescu, ca vorbiseram despre muzica, despre una si alta. Apoi mi-a laudat activitatile, si pe cea cu recrutarea, si pe cea cu concertele, dar, mai ales, pe ultima, cea cu evaluarea de restaurante, la care s-a oprit mai mult, insistand pe cat de multa incredere are in ceea ce scriu eu despre aceste restaurante.

Apoi mi-a spus cum a descoperit el acest restaurant, Svetlana’s Secrets, si cat de castigat as fi eu sa descopar secretele acestei domnisoare. De cititorii mei nu mai vorbesc, ar fi in delir sa afle asa ceva. Mi-a dat adresa si mi-a spus ca a facut el o rezervare si ca a pus chezasie pentru mine, e deja client fidel. Fiindca altfel s-ar putea sa stau prin fata portii fara sa fiu lasat sa intru, dupa cum am spus. Si a mai scris ca o sa am si un pahar de sampanie din partea lui, ca vorbise deja pentru asta. Adica nu va aparea pe nota, cu alte cuvinte.

Am gasit usor adresa, cunosteam bine strada. E in Bucurestiul aristocratic, elegant, trecusem de multe ori pe ea, dar nu avusesem habar ca e si un astfel de restaurant acolo. Am gasit casa, era un fel de bloculet mic, cu un etaj si ceva. In fata erau toate usile inchise, insa mi-am adus aminte ca in mesaj scria ca se intra prin spate. Intr-adevar, la un moment dat am vazut o placuta mica, mica de tot, pe care scria Ssss Sectets si o sageata spre capatul unei gradini de basm. Si da, in capatul gradinii apare o usa, cu acelasi Ssss Secrets pe ea, dar scris ceva mai mare. Era acum clar ca acolo o voi gasi pe Svetlana si fantastica ei bucatarie. Usa era inchisa, asa ca am sunat. A aparut un ochi in vizor, dupa care a disparut si nu s-a mai intamplat nimic o buna bucata de vreme. Am sunat din nou, alt ochi, alta asteptare, insa pana la urma la porte des merveilles s-a deschis si am fost invitat inauntru.

Ea foarte frumos la Svetlana, elegant, discret, primitor, o muzica placuta in fundal. In fata era un mic bureau d’accueuil si o hostesa, foarte tanara, frumoasa si eleganta. Buna seara, sunt George Butunoiu si am o rezervare! Aha! O programare vreti sa spuneti… Bine, o programare, daca vreti. Se uita intr-un caiet, da niste file inapoi, da si inainte, dar nu gaseste ce cauta. Ma intreaba inca o data numele, iarasi cauta, apoi se da batuta. Nu gasesc aici, poate ca ati facut programarea in tura cealalta si a uitat sa treaca, dar cred ca putem rezolva, ca e inca devreme si suntem ceva mai libere acum. Doriti cu o fata, sau cu doua?

A, uitasem sa spun ca in e-mail imi mai explicase cunostinta mea de la Festivalul George Enescu ca nu te poti aseza unde vrei la Svetlana, te asaza ea langa cine simte ca are energii si mantre compatibile cu ale tale si ca nu e recomandabil si nici politicos sa te opui. M-am bucurat ca frumoasa hostesa isi daduse seama atat de repede ca energiile si mantrele mele sunt perfect compatibile cu ale unor fete, si ca acum se straduia sa vada cu care. I-am zis ca mi-e totuna, ca e una sau ca sunt doua, daca mancarea e buna. Care mancare? Doriti sa iesiti cu fetele la masa, mai intai? Se poate, dar trebuie sa platiti dublu, si plata se face inainte, stiti regulile casei. Si nu puteti merge la orice restaurant, ci numai la cele agreate de noi…

Data actualizarii: 28/07/2017

  • Bogdan :

    Fetele macar erau din categora „batrana care fac mancare buna”?

  • Adrian Surugiu :

    Si, Si ???

    • George Butunoiu :

      Nu m-au lasat sa fac poze, cum fac eu pe la restaurantele la care merg… GB

  • Dă-i un răspuns lui Bogdan Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close