Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania – ediția de primăvară a celui mai așteptat festival dedicat vinurilor premium și superpremium din România – se va desfășura pe 12,13 si 14 mai. Conform tradiției, gazda festivalului RO-WINE va fi Fratelli Studio, pe strada Glodeni nr 1-3, București.

Se pregatește un weekend efervescent pentru vizitatori, cu număr record de crame participante și cu oferte gourmet speciale. Peste 1000 de vinuri premium și superpremium din întreaga lume vor fi deschise spre degustare publicului vizitator.

ICE, Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, va organiza în premieră salonul Gustul Italiei, cu o selecție de specialități gastronomice italiene și vinuri de excepție, inclusiv o selecție de prosecco și una de vinuri bio din diferite regiuni ale Italiei.

O zonă specială va fi dedicată celor peste 40 de crame din Republica Moldova, care își vor prezenta cele mai noi vinuri în premieră pentru piața din România.

De asemenea, alături de numeroși producători autohtoni, vor mai fi prezenți producători din Bulgaria, Grecia, Spania, Argentina, SUA, Franta, Noua Zeelandă.

Vizitatorii RO-Wine vor avea ocazia să deguste o selecție de vinuri spumante și champagne premium de la producători de vin din România și internaționali, importatori și case de champagne, într-un spațiu extins în toate cele trei săli de eveniment.

Pentru prima dată, această ediție se va desfășura pe parcursul a 3 zile, ziua de vineri 12 mai fiind rezervată sectorului HoReCa. La fel ca la fiecare ediție, accesul pentru cei implicați în piața de vinuri sau horeca – somelieri, distribuitori, proprietari de restaurante sau angajații lor etc. – este gratuit, în baza înregistrarii prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, www.romaniawinefestival.com.

Un program extins de Masterclass-uri si prezentări se va desfășura pe toata durata evenimentului. Invitați speciali, speakers, autorități în domeniu vor purta vizitatorii printre ce le mai frumoase povești ale vinurilor.

Invitatul special al acestei ediții de primăvară este Mihai Morar, un pasionat și iubitor de vin de excepție, care așteaptă cu nerăbdare să descopere cât mai multe etichete și poveștile spectaculoase din spatele acestora.

Carrefour România, partener al festivalului, va lua parte la această ediție prin programul Deschidem Vinul Românesc (DVR), un program național pe termen lung, care are misiunea de a sprijini industria vinului românesc și de a pune România pe harta internațională a vinului.

Nici de la această ediție plină de surprize, nu vor lipsi patiseria fină franțuzească și untul topit pe pâinea caldă, oferită de Nicolai Tand, la standul L’Univers de Nicolai.

„RO-WINE a crescut de la o ediție la alta, de la un an la altul, și nu putem decât să ne bucurăm de interesul tot mai mare al producătorilor și iubitorilor de vin. Am ajuns la trei zile de festival, în trei săli, pentru că era singura posibilitate de a ne onora simultan promisiunile față de piața HoReCa și față de iubitorii de vin. Cu mai mult timp și mai mult spațiu la dispoziție, le recomandăm vizitatorilor să se informeze asupra expozanților și a programului de masterclass-uri, să aibă un plan bine definit, pentru că oferta este foarte mare și atractivă și să poată să asculte și să deguste tot”, spun organizatorii festivalului, Marinela Ardelean și Liviu Popescu.

Va multumim!

RO-WINE 2023

Data actualizarii: 24/04/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close