Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLÄ‚ POVESTEA CELUI MAI ÃŽNDRÄ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima datÄ...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării din București – Le Chat Gourmand, o cofetărie franțuzească fină. Sunt chiar la intrarea în Parcul Herăstrău de pe Ficusului, într-un mini-centru comercial nou-nouț, care mai are o cafenea-bistrou, deschisă tot săptămâna aceasta, și vreo două centre de servicii – nu mai țin minte acum cu ce. Și ambianța tot pariziană este la Le Chat Gourmand, cu mobilier clasic adus din Franța.

Să vedem dacă vor reuși să țină prețurile sub control, fiindcă știu că aduc cam totul din Franța, numai produse cu origine controlată, și fac totul de la zero, de la cap la coadă, în propriul laborator. Și patiseria, mai puțin pâinea artizanală, pe care o iau de la o brutărie specializată în pâine cu maia. Au spus că vor pune o cameră video în laborator, care să transmită live, în timp real, ce se pregătește acolo.

Și e foarte interesantă și povestea celei care a deschis această cofetărie – o fată care după ce a terminat Universitatea din București a plecat în străinătate unde a studiat mulți ani facerea prăjiturilor fine și a dulciurilor, în general, cu gândul să se întoarcă într-o zi înapoi în țară și să facă o astfel de cofetărie. Noroc cu tatăl ei, un antreprenor de succes în construcții, care i-a dat sutele de mii de Euro cu care să-și facă laboratoarele și cofetăria.

Cei care o cunosc au aÈ™teptat mai bine de un an deschiderea aceasta, fiindcă amenajările au durat mult, autorizaÈ›iile È™i toate avizele, fluxurile furnizorilor, mobilierul È™i echipamentele din FranÈ›a. Cred că le va merge foarte bine cu acest Le Chat Gourmand, deja aveau mulÈ›i clienÈ›i chiar în prima zi de deschidere. Și mulÈ›i bucureÈ™teni din zonă se opreau adesea È™i puneau întrebări, pe măsură ce vedeau că amenajările avansează… (George Butunoiu – octombrie 2023)

Data actualizarii: 06/10/2023