Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou restaurant în București

Sciccheria Ristorante Italiano anunță extinderea în București, prin deschiderea celui de-al doilea restaurant, Sciccheria Rosetti, în centrul orașului, pe strada Tudor Arghezi nr. 4. Noul local își întâmpină oaspeții cu un meniu italienesc, cu influențe siciliene, bazat pe aceleași principii gastronomice cu care brandul și-a obișnuit comunitatea: ingrediente de calitate, curatoriate de la producători de top din Italia și România, toate gătite cât mai natural, la temperaturi scăzute, pentru a crea mâncăruri savuroase și sănătoase. Din meniul de zi al restaurantului vor face parte preparate precum vestitele spaghete Carbonara, gătite după rețeta originală, sau crema de cartofi, praz și crumble de guanciale și ceapă, dar și un preparat nou, în meniul Sciccheria, conceput special pentru zona dinamică a orașului – “pulled pork” cu varză murată, muștar, miere și castraveți murați.

Pe lângă partea de à la carte, Sciccheria Rosetti va beneficia și de selecții potrivite pentru mic dejun și business lunch și de opțiuni de takeaway.

„Ne aflăm într-o zonă rezidențială vibrantă, așa că ne-am adaptat la dinamica și nevoile publicului nostru. De aceea, am creat meniuri pentru diferite perioade ale zilei, cu mâncăruri ale căror timpi de servire și caracteristici sunt în linie cu stilul de viață al consumatorilor. Astfel, fie că vorbim de un mic dejun servit devreme, un prânz de afaceri, cu durată limitată sau de o ieșire cu colegii, seara, după birou, ce rămâne constant la Sciccheria Rosetti și în toate proprietățile grupului nostru este angajamentul nostru către calitate în produse și servicii.”, declară Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

Pe lângă preparatele cu care oaspeții s-au obișnuit deja, Sciccheria Rosetti își va îmbia oaspeții cu croissante făcute în casă, cu cremă de fistic, ricotta sau bagel cu somon, cu prosciutto sau ou și guacamole. În plus, restaurantul beneficiază de un meniu generos de vinuri locale și internaționale, precum și de cocktailuri și băuturi cu și fără alcool.

Amenajarea Sciccheria Rosetti a fost realizată alături de PickTwo Studio, studioul de design responsabil și pentru primul restaurant al grupului, din zona metropolitană a Bucureștiului. Stilul estetic este urban, contemporan. Restaurantul situat la parterul clădirii de birouri Arghezi 4, beneficiază de 56 de locuri în interior și 40 de locuri pe terasa acoperită.

În acționariatul Sciccheria Rosetti, se alătură și prezentatorul de televiziune Virgil Ianțu

Investiția în Sciccheria Rosetti a fost de 500.000 euro. Ea a fost susținută de acționarii Claudia și Luca Militello, Andrei Iosif și Virgil Ianțu, profesionist de televiziune, recunoscut la nivel național. Localul este primul proiect HoReCa în care prezentatorul TV este implicat.

“Legătura mea cu Sciccheria este una foarte simplă și concretă. După multe experiențe avute de-a lungul timpului, în calitate de client, acest restaurant mi-a oferit un loc pe gustul meu: meniu impecabil conceput, serviciile, așa cum rar mai găsești astăzi și, cel mai important, atmosfera relaxată și veselă, muzica faină pentru toate vârstele. Toate acestea m-au făcut să spun <<Așa ceva aș vrea să am și eu>>, și, fiindcă, în ultimii ani, a încolțit în mine dorința de a deține un restaurant, când s-a ivit oportunitatea de a mă alătura proiectului Sciccheria Rosetti, am acceptat cu entuziasm. Sunt fericit să fac echipă cu acești parteneri și am încredere în succesul nostru”, a declarat Virgil Ianțu, acționar Sciccheria Rosetti.

„Suntem încântați să îl avem alături pe Virgil în echipa Sciccheria Rosetti. El aduce o perspectivă proaspătă și energizantă asupra industriei, care se aliniază perfect cu entuziasmul și pasiunea noastră pentru ospitalitate. Prezența sa în proiect amplifică atmosfera creativă și dedicarea noastră față de clienți.”, a completat Claudia Militello, cofondator Sciccheria.

Sciccheria Rosetti își propune să continue viziunea Sciccheria Pipera

Primul restaurant Sciccheria a fost deschis în iunie 2022, pe Bulevardul Pipera, în zona metropolitană a Bucureștiului. Încă din primele luni de la fondare, localul și-a construit o comunitate fidelă, receptivă, de oaspeți entuziasmați de gastronomie. Astfel, în primul an de operare, a generat afaceri de 1.4 milioane de euro.

Pentru oaspeți, proprietarii au dezvoltat o serie de evenimente speciale, cum sunt degustările de vinuri In Vino Amici sau cina la patru mâini, ce l-a avut invitat pe cheful Giuseppe Raciti, cel care a adus restaurantului Zash, din Italia, o stea Michelin.

“Sciccheria Pipera a fost primul nostru proiect de anvergură în HoReCa, un restaurant care ne-a permis să ne putem în aplicare viziunea despre gastronomie și ospitalitate. Suntem mândri de echipa și de comunitatea construite, de evenimentele publice și private pe care le-am organizat cu succes și de clipele memorabile pe care oaspeții noștri le-au trăit la noi. Prin extinderea în centrul Capitalei, ne propunem să ducem experiența Sciccheria mai aproape de bucureșteni și să folosim toată expertiza noastră.”, a declarat Claudia Militello, cofondator Sciccheria. (Comunicat de presă – Ianuarie 2024)

Data actualizarii: 02/02/2024

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close