Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

741 vizite

Graffiti (Cotroceni) este unul dintre restaurantele Graffiti din Bucur...

94 vizite

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

44 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

280 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

481 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

74 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

1852 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

624 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3038 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1438 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

584 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

362 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1860 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1938 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

560 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3069 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

8787 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1507 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

525 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

1188 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1418 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3696 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4920 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

434 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2611 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Daca vreti sa va simtiti civilizat

Dumbrava Rosie e una dintre cele mai elegante strazi ale Bucurestiului, intre parcurile Gradina Icoanei si Ioanid. In una dintre case, in fundul curtii au amenajat o terasa boema si doua saloane mici in interior – cred ca era casa pentru servitori acolo. Au cate ceva de mancare in meniu (pizza, paste, deserturi), insa nu de aceea te duci la Serendipity, ci ca sa bei ceai si cafea si sa te simti civilizat. (GB – august 2018)

Un local boem cu personalitate

Serendipity este situat pe strada Dumbrava Rosie, in zona bulevardului Dacia, langa parcul Ioanid si parcul Icoanei din Bucuresti. Este o zona mai putin circulata, o zona de case vechi, cu arhitectura interbelica, parte a Bucurestiului de alta data. Nu este o zona marginala, insa parca nu este nici extrem de centrala.

Serendipity se afla intr-o casa veche renovata, cu o mica gradina (terasa) la intrare, unde in planul al doilea de la intrare, dupa ce treci pe un culoar ce vine dinspre strada si lasi pe partea stanga o alta casa boiereasca impunatoare.

La interior, Serendipity cred ca are in jur de 40-50 de locuri, iar la terasa cred ca incap tot in jur de 40. Asadar, o capacitate mica spre medie. Ambianta de la Serendipity este boema, cu un aer linistit, relaxant, oameni destinsti; unii lucreaza pe laptop-uri, altii isi savureaza cafeaua ori ceaiul etc.

Mobilierul de la Serendipity este clasic la terasa, nimic boem, nimic special sau nonconformist, ci foarte clasic si/ sau comercial. La interior, este un amestec de conventional si neconventional atat privind mobila, cat si amenajarea. Poti vedea mobilier clasic langa panouri de OSB, fotolii, carti, rafturi, dar si alte obiecte lasate mai mult sau mai putin la intamplare acolo. Designul este, asadar, nonconformist, cumva la intamplare, cu tablouri si inscriptii de tot felul, fara o directie dintre cele conventionale.

La Serendipity nu exista banchete sau mese comune, insa cand se fac diferite seri de poezie ori seri cu DJ, recitaluri sau orice altceva (asa cum am vazut pe pagina de Facebook), cred ca atmosfera este mult mai unitara, totul petrecandu-se la comun.

Muzica de la Serendipity este in mare parte jazz, funky sau muzica cu beat modern, urban, cu vibe.

In meniu veti gasi paste si pizza, ceaiuri, cafea, vin, bere, racoritoare si limonade si alte bauturi. Un ceai este intre 20-25 lei, iar o portie de mancare este cam 30 de lei.

Stafful este tanar, atat baieti cat si fete, care au cam 25-30 de ani, imbracati casual, fara uniforme, lejer, dar destul de conventional, cuminte. Ei se aseamana foarte mult cu clientii, pentru ca nu-i poti distinge deloc, decat prin faptul ca servesc la mese. Sunt prietenosi, deschisi, se poarta foarte relaxant, desi nu se cunosc cu clientii.

cred ca erau vreo 20-25 de persoane la Serendipity cand am trecut pe acolo, in egala masura barbati si femei, cu varste de la 20 pana pe la 35-40 de ani.

Diferenta de varsta a membrilor grupurilor era de aproximativ 7-10 ani, si erau oameni cu studii superioare, educati, poate chiar ceva muzicieni sau artisti, dar si corporatisti, chiar hipsteri. Mai toti erau imbracati lejer, casual, dar cuminte, cu vestimentatie conventionala, fara mari iesiri din limite.

Toti cei de la Serendipity par sa fi venit pentru socializare, pentru a iesi impreuna cu prietenii, intr-un local distinct, cu caracter, unde pot sa discute anumite chestiuni. Mai nimeni nu mananca, iar consumul este mic, in general cate ceva de baut (un pahar de vin, o bere, un ceai).

In general, clientela de la Serendipity nu e foarte distincta fata de alte clientele, desi poti sesiza anumite particularitati. Grupurile de clienti sunt mici (3-4 persoane), iar clientela dominanta pare sa fie a preboemilor, a publicului din categoria boemei la limita conventionalului, a mainstream-ului. Pe langa ei, cu siguranta veti mai intalni si ceva hipsteri, poate artisti sau public mainstream.

In general, la Serendipity se vine cu bicileta sau pe jos, dar cred ca mai ales publicul mainstream va folosi si masina pentru deplasare.

Serendipity pare sa fie o ceainarie/ cafenea care are publicul ei fidel, o clientela linistita, care vrea sa se bucure de un loc cu personalitate, care sa le ofere liniste, relaxare, dar si eticheta de clientela boema, feriti fiind de eticheta comercialului, a mainstream-ului, a turmei. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Data actualizarii: 02/09/2019

Serendipity  - Str. Dumbrava Rosie, nr. 12 (Parcul Ioanid)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.