Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Nu aveam de gand sa merg sa mananc in Centrul Vechi. Sunt cateva restaurante cu mancare buna acolo, facuta cu atentie si, aproape sigur, si in curatenie, insa cele mai multe iti dau hamburgeri, paste si salate, si nici nu vreau sa ma gandesc ce e dincolo de usile inchise ale bucatariilor.

Ma duceam la Capsa, asadar, ca sa aflu ca au inchis pe termen neanuntat, asa ca am ajuns in Centrul Vechi, ca sa nu ma mai sui din nou in masina. M-am oprit la primele de care am dat. Grand Cafe van Gogh voiau sa ma indoape cu hamburgeri. M-am enervat si am plecat mai departe, si astfel am ajuns la Greek House Taverna.  Imi place mancarea greceasca, asa ca ne-am oprit – eram mai multi.

Greek House Taverna e un restaurant popular, si arata ca un restaurant popular. E chiar pe Smardan, strada cea mai aglomerata din Centrul Vechi, o inghesuiala de nedescris. Salonul e si el popular, decorat cu ceva pictura naiva cu peisaje grecesti, niste obiecte marinaresti care le-au cazut in mana la intamplare, fete de masa cu partatele, desigur. Televizorul pe Romania TV.

Meniul nu e foarte grecesc la Greek House Taverna. Au putine mancaruri cu adevarat grecesti, o buna parte din meniu e cu un specific nedefinit, daca socotim pestele si fructele de mare puse pe plita ca “patrimoniu gastronomic nerevendicabil”.

Am luat mai multe feluri, incepand cu un platou grecesc cu tot felul de branzeturi, salata de vinete, hamsii, tzatziki, apoi salata greceasca, un peste fript, alt peste fript, creveti, orez, legume, branza la cuptor. Antreurile de pe platou au fost bunicele, dar nimic special cu ele. Pestele si crevetii fripti ca orice peste si fructe de mare puse pe o plita si atat. Sosul prezentat ca fiind unt si lamaie era sos de apa, de fapt, adica de nemancat. Painea lor greceasca a fost foarte buna, in schimb.

Serviciul a fost bun din punct de vedere tehnic la Greek House Tavernaa, insa cu o amabilitate de fatada, prefacuta, la care au renuntat cu totul la sfarsit, cand ne-au “servit” o mica reprezentatie dezgustatoare pe tema bacsisului.

Am fost la Greek House Taverna cu niste oameni din celalalt capat al lumii, dintr-o tara in care nu se lasa tips la restaurant. Ei au platit, si nu au lasat nici aici bacsis, dupa cum stiam deja. I-am lasat sa iasa din restaurant si ma pregateam sa le dau eu ceva chelnerilor, ma gandeam la 50 de lei la o nota de 780, cand a inceput spectacolul! Unul dintre ei deschide carnetelul de carton in care era nota, cu ambele maini, si mi-l intinde ostentativ chiar in fata. L-am intrebat daca are vreo problema si daca vrea sa-mi spuna ceva. Atunci s-a intors catre ceilalti chelneri, care se adunasera deja in jurul mesei, si a inceput sa defileze prin fata lor, cu carnetelul deschis, tinut cu ambele maini. Dar nu asa, discret, ci teatral, bagandu-li-l sub ochi. Si ceilalti chelneri afisau pe rand cate o figura stupefiata si dezgustata, pe masura ce ajungea carnetelul in dreptul fiecaruia.

Un spectacol de efect, intr-adevar! Foarte buni actori, adevarati profesionisti, se vedea practica indelungata a rolurilor. Nu le-am lasat nimic, desigur. Desi, poate ca pentru spectacolul de teatru ad-hoc ar fi trebuit sa platesc ceva… (GB – septembrie 2018)

Data actualizarii: 02/09/2018

  • Andreea :

    Buna ziua.
    Am fost ieri (o mare greseala) la asa-zisa taverna greceasca (Greek House Taverna).

    Mancare veche si proasta. Angajatii sau patronii fumeaza in interiorul restaurantului.
    Am comandat gyros de porc, calamar picand si vanata umpluta cu branza.
    Mancarea a venit in 10 minute, deci clar era preparata in avans si doar incalzita.
    Gyros cu cartofi prajiti reci, un pic reincalziti, carne de porc de proasta calitate, cu zgarciuri si partial nefacuta.
    Calamari vechi (probabil decongelati mai demult), necuratati de pielita aceea care s eintinde in mod scarbos daca nu o indepartezi, cu un sos picand care de fapt era o zeama de rosii cu ceva boia iute.
    Vanata era singura comestibila. Dar pana la urma ce poti gresi la o vanata cu branza la cuptor ?!

    Unii angajati (sau patroni sau matusi ale patronilor) fumeaza in incinta restaurantului. „Doamna” in etate de la casa fuma o tigara clasica (nu electronica), in conditiile in care fumatul le este interzis clientilor.

    Ambientul trist, cu mobila facuta din bucati disparate (scaune bleu, bej, mov, cateva tablouri aruncate pe pereti, o plasma mare…), fara sapun la baie…

    Pe scurt, un loc de evitat. Unul dintre cele mai proaste restaurante la care am fost. Pacat de locatia buna, in centrul vechi, si-au batut joc de ea si de clienti.

  • Dresoru de fraieri :

    Sa vezi spectacol ce fac chelnerii batrani cu nevasta ta.(spectacol vesel)

  • Dresoru de fraieri :

    Esti un magar atarnator care mananca resturile pe la mesele la care esti invitat daca faci asa comentarii jicnitoare iti sugerez sa te sinucizi. Apropo fata ta arata ca la 80 ani.

  • Anonim :

    Domnii ar trebui sa se mute o perioada in Middle East unde in afara de expati care mai lasa uneori bacsis, localnicii isi iau restul pana pa ultimul leu, plus mancarea ramasa ca take-away (chiar daca afara ii asteapta un Bentley sau Rolls). Atunci ar invata poate ceva.

    • CN Tower :

      Și da și nu…fiecare cultură/zonă geografică își are propriile sale norme/tradiții sociale care nu pot fi ”importate” fără riscul unui conflict. Dacă în Toronto pensionarii pot comanda un taxi pentru o cursă scurtă dus-întors de doar 400-500 de metri pentru a își face cumpărăturile la food store, în București așa ceva se poate lăsa cu bătaie și înjurături din partea taximetristului (caz concret). Este un caz tipic de ”lack of situational awareness”, așa că…”when in Rome, do as the Romans do”.

  • CN Tower :

    6,41% bacsis e cam putin totusi ; in Canada, reprezinta practic un „mesaj” de repros adresat chelnerului pentru o servire de „doi lei”. In Toronto, in general, se lasa cam 10% pentru un serviciu acceptabil/mediocru, 15% pentru unul bun si 20% pentru foarte bun/excelent. Evident, depinde si de tipul de consumatie, de cat de mult a „alergat” chelnerul (1 persoana vs. grup mare de persoane etc). Am constatat insa din vacantele prin Europa ca europenii lasa bacsis mult mai mic decat nord-americanii, poate salariile minime in UE sunt ceva mai mari decat in SUA/Canada, iar costul vietii mai scazut (i.e. sistemul medical, invatamantul, transportul public etc, de la gratuit catre foarte ieftin).

    • George Butunoiu :

      Da, tipsul in SUA e mai mare cam cu 5%, in medie, decat cel din Europa. GB

      • CN Tower :

        Mulțumesc pentru informație, e bine de știut. Eu lăsam tip-ul după standardul nord-american și chiar ma miram cât de (excesiv de) amabili și zâmbăreți devin chelnerii înainte să părăsesc localurile respective 🙂

  • Raz :

    chiar asa, si show si pe gratis?! bravo insa, asa fac si eu..mereu.

  • Dă-i un răspuns lui Dresoru de fraieri Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close