Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

17 vizite

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

332 vizite

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

1334 vizite

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

72 vizite

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

438 vizite

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

18 vizite

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

232 vizite

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

36 vizite

Lumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera...

1118 vizite

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

2157 vizite

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

884 vizite

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

147 vizite

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

60 vizite

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

70 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique, Moon, Naked, The Doc...

3549 vizite 1 comentarii

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

694 vizite

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Rad...

1182 vizite

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

1045 vizite 1 comentarii

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

128 vizite

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

148 vizite

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de Chef Catalin Petresc...

455 vizite

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

184 vizite

Un vin spumant canadian la vanzare pe raft, cu preturi intre 32$ si 43...

366 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

1211 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

404 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

615 vizite 2 comentarii

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

707 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

822 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

871 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

446 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

83 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2071 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1038 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

10766 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

147 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

693 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

944 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

4602 vizite 1 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

439 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

189 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

133 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

322 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

143 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

47 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

55 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

254 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

103 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

145 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

2419 vizite 1 comentarii

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

48 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

268 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

268 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

81 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

96 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

68 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

131 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

224 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

92 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

611 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

171 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

126 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

288 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

101 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3607 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1307 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

387 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

173 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1213 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

427 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

109 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

139 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

313 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

146 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

1033 vizite 3 comentarii

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1056 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

102 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

144 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

144 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

100 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

236 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2719 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

1118 vizite

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

35 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1200 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

193 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

153 vizite

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

96 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

133 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

174 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

386 vizite

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

284 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

698 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1226 vizite 5 comentarii

O cina memorabila la Ginger Sushi Bar & Lounge cu Familia Ishii: D...

53 vizite

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

842 vizite 1 comentarii

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

235 vizite

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

147 vizite

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

73 vizite

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

614 vizite

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

610 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nu aveam de gand sa merg sa mananc in Centrul Vechi. Sunt cateva restaurante cu mancare buna acolo, facuta cu atentie si, aproape sigur, si in curatenie, insa cele mai multe iti dau hamburgeri, paste si salate, si nici nu vreau sa ma gandesc ce e dincolo de usile inchise ale bucatariilor.

Ma duceam la Capsa, asadar, ca sa aflu ca au inchis pe termen neanuntat, asa ca am ajuns in Centrul Vechi, ca sa nu ma mai sui din nou in masina. M-am oprit la primele de care am dat. Grand Cafe van Gogh voiau sa ma indoape cu hamburgeri. M-am enervat si am plecat mai departe, si astfel am ajuns la Greek House Taverna.  Imi place mancarea greceasca, asa ca ne-am oprit – eram mai multi.

Greek House Taverna e un restaurant popular, si arata ca un restaurant popular. E chiar pe Smardan, strada cea mai aglomerata din Centrul Vechi, o inghesuiala de nedescris. Salonul e si el popular, decorat cu ceva pictura naiva cu peisaje grecesti, niste obiecte marinaresti care le-au cazut in mana la intamplare, fete de masa cu partatele, desigur. Televizorul pe Romania TV.

Meniul nu e foarte grecesc la Greek House Taverna. Au putine mancaruri cu adevarat grecesti, o buna parte din meniu e cu un specific nedefinit, daca socotim pestele si fructele de mare puse pe plita ca “patrimoniu gastronomic nerevendicabil”.

Am luat mai multe feluri, incepand cu un platou grecesc cu tot felul de branzeturi, salata de vinete, hamsii, tzatziki, apoi salata greceasca, un peste fript, alt peste fript, creveti, orez, legume, branza la cuptor. Antreurile de pe platou au fost bunicele, dar nimic special cu ele. Pestele si crevetii fripti ca orice peste si fructe de mare puse pe o plita si atat. Sosul prezentat ca fiind unt si lamaie era sos de apa, de fapt, adica de nemancat. Painea lor greceasca a fost foarte buna, in schimb.

Serviciul a fost bun din punct de vedere tehnic la Greek House Tavernaa, insa cu o amabilitate de fatada, prefacuta, la care au renuntat cu totul la sfarsit, cand ne-au “servit” o mica reprezentatie dezgustatoare pe tema bacsisului.

Am fost la Greek House Taverna cu niste oameni din celalalt capat al lumii, dintr-o tara in care nu se lasa tips la restaurant. Ei au platit, si nu au lasat nici aici bacsis, dupa cum stiam deja. I-am lasat sa iasa din restaurant si ma pregateam sa le dau eu ceva chelnerilor, ma gandeam la 50 de lei la o nota de 780, cand a inceput spectacolul! Unul dintre ei deschide carnetelul de carton in care era nota, cu ambele maini, si mi-l intinde ostentativ chiar in fata. L-am intrebat daca are vreo problema si daca vrea sa-mi spuna ceva. Atunci s-a intors catre ceilalti chelneri, care se adunasera deja in jurul mesei, si a inceput sa defileze prin fata lor, cu carnetelul deschis, tinut cu ambele maini. Dar nu asa, discret, ci teatral, bagandu-li-l sub ochi. Si ceilalti chelneri afisau pe rand cate o figura stupefiata si dezgustata, pe masura ce ajungea carnetelul in dreptul fiecaruia.

Un spectacol de efect, intr-adevar! Foarte buni actori, adevarati profesionisti, se vedea practica indelungata a rolurilor. Nu le-am lasat nimic, desigur. Desi, poate ca pentru spectacolul de teatru ad-hoc ar fi trebuit sa platesc ceva… (GB – septembrie 2018)

Data actualizarii: 02/09/2018

  • Andreea :

    Buna ziua.
    Am fost ieri (o mare greseala) la asa-zisa taverna greceasca (Greek House Taverna).

    Mancare veche si proasta. Angajatii sau patronii fumeaza in interiorul restaurantului.
    Am comandat gyros de porc, calamar picand si vanata umpluta cu branza.
    Mancarea a venit in 10 minute, deci clar era preparata in avans si doar incalzita.
    Gyros cu cartofi prajiti reci, un pic reincalziti, carne de porc de proasta calitate, cu zgarciuri si partial nefacuta.
    Calamari vechi (probabil decongelati mai demult), necuratati de pielita aceea care s eintinde in mod scarbos daca nu o indepartezi, cu un sos picand care de fapt era o zeama de rosii cu ceva boia iute.
    Vanata era singura comestibila. Dar pana la urma ce poti gresi la o vanata cu branza la cuptor ?!

    Unii angajati (sau patroni sau matusi ale patronilor) fumeaza in incinta restaurantului. „Doamna” in etate de la casa fuma o tigara clasica (nu electronica), in conditiile in care fumatul le este interzis clientilor.

    Ambientul trist, cu mobila facuta din bucati disparate (scaune bleu, bej, mov, cateva tablouri aruncate pe pereti, o plasma mare…), fara sapun la baie…

    Pe scurt, un loc de evitat. Unul dintre cele mai proaste restaurante la care am fost. Pacat de locatia buna, in centrul vechi, si-au batut joc de ea si de clienti.

  • Dresoru de fraieri :

    Sa vezi spectacol ce fac chelnerii batrani cu nevasta ta.(spectacol vesel)

  • Dresoru de fraieri :

    Esti un magar atarnator care mananca resturile pe la mesele la care esti invitat daca faci asa comentarii jicnitoare iti sugerez sa te sinucizi. Apropo fata ta arata ca la 80 ani.

  • Anonim :

    Domnii ar trebui sa se mute o perioada in Middle East unde in afara de expati care mai lasa uneori bacsis, localnicii isi iau restul pana pa ultimul leu, plus mancarea ramasa ca take-away (chiar daca afara ii asteapta un Bentley sau Rolls). Atunci ar invata poate ceva.

    • CN Tower :

      Și da și nu…fiecare cultură/zonă geografică își are propriile sale norme/tradiții sociale care nu pot fi ”importate” fără riscul unui conflict. Dacă în Toronto pensionarii pot comanda un taxi pentru o cursă scurtă dus-întors de doar 400-500 de metri pentru a își face cumpărăturile la food store, în București așa ceva se poate lăsa cu bătaie și înjurături din partea taximetristului (caz concret). Este un caz tipic de ”lack of situational awareness”, așa că…”when in Rome, do as the Romans do”.

  • CN Tower :

    6,41% bacsis e cam putin totusi ; in Canada, reprezinta practic un „mesaj” de repros adresat chelnerului pentru o servire de „doi lei”. In Toronto, in general, se lasa cam 10% pentru un serviciu acceptabil/mediocru, 15% pentru unul bun si 20% pentru foarte bun/excelent. Evident, depinde si de tipul de consumatie, de cat de mult a „alergat” chelnerul (1 persoana vs. grup mare de persoane etc). Am constatat insa din vacantele prin Europa ca europenii lasa bacsis mult mai mic decat nord-americanii, poate salariile minime in UE sunt ceva mai mari decat in SUA/Canada, iar costul vietii mai scazut (i.e. sistemul medical, invatamantul, transportul public etc, de la gratuit catre foarte ieftin).

    • George Butunoiu :

      Da, tipsul in SUA e mai mare cam cu 5%, in medie, decat cel din Europa. GB

      • CN Tower :

        Mulțumesc pentru informație, e bine de știut. Eu lăsam tip-ul după standardul nord-american și chiar ma miram cât de (excesiv de) amabili și zâmbăreți devin chelnerii înainte să părăsesc localurile respective 🙂

  • Raz :

    chiar asa, si show si pe gratis?! bravo insa, asa fac si eu..mereu.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.