Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Afiseaza
comentarii

Nu aveam de gand sa merg sa mananc in Centrul Vechi. Sunt cateva restaurante cu mancare buna acolo, facuta cu atentie si, aproape sigur, si in curatenie, insa cele mai multe iti dau hamburgeri, paste si salate, si nici nu vreau sa ma gandesc ce e dincolo de usile inchise ale bucatariilor.

Ma duceam la Capsa, asadar, ca sa aflu ca au inchis pe termen neanuntat, asa ca am ajuns in Centrul Vechi, ca sa nu ma mai sui din nou in masina. M-am oprit la primele de care am dat. Grand Cafe van Gogh voiau sa ma indoape cu hamburgeri. M-am enervat si am plecat mai departe, si astfel am ajuns la Greek House Taverna.  Imi place mancarea greceasca, asa ca ne-am oprit – eram mai multi.

Greek House Taverna e un restaurant popular, si arata ca un restaurant popular. E chiar pe Smardan, strada cea mai aglomerata din Centrul Vechi, o inghesuiala de nedescris. Salonul e si el popular, decorat cu ceva pictura naiva cu peisaje grecesti, niste obiecte marinaresti care le-au cazut in mana la intamplare, fete de masa cu partatele, desigur. Televizorul pe Romania TV.

Meniul nu e foarte grecesc la Greek House Taverna. Au putine mancaruri cu adevarat grecesti, o buna parte din meniu e cu un specific nedefinit, daca socotim pestele si fructele de mare puse pe plita ca “patrimoniu gastronomic nerevendicabil”.

Am luat mai multe feluri, incepand cu un platou grecesc cu tot felul de branzeturi, salata de vinete, hamsii, tzatziki, apoi salata greceasca, un peste fript, alt peste fript, creveti, orez, legume, branza la cuptor. Antreurile de pe platou au fost bunicele, dar nimic special cu ele. Pestele si crevetii fripti ca orice peste si fructe de mare puse pe o plita si atat. Sosul prezentat ca fiind unt si lamaie era sos de apa, de fapt, adica de nemancat. Painea lor greceasca a fost foarte buna, in schimb.

Serviciul a fost bun din punct de vedere tehnic la Greek House Tavernaa, insa cu o amabilitate de fatada, prefacuta, la care au renuntat cu totul la sfarsit, cand ne-au “servit” o mica reprezentatie dezgustatoare pe tema bacsisului.

Am fost la Greek House Taverna cu niste oameni din celalalt capat al lumii, dintr-o tara in care nu se lasa tips la restaurant. Ei au platit, si nu au lasat nici aici bacsis, dupa cum stiam deja. I-am lasat sa iasa din restaurant si ma pregateam sa le dau eu ceva chelnerilor, ma gandeam la 50 de lei la o nota de 780, cand a inceput spectacolul! Unul dintre ei deschide carnetelul de carton in care era nota, cu ambele maini, si mi-l intinde ostentativ chiar in fata. L-am intrebat daca are vreo problema si daca vrea sa-mi spuna ceva. Atunci s-a intors catre ceilalti chelneri, care se adunasera deja in jurul mesei, si a inceput sa defileze prin fata lor, cu carnetelul deschis, tinut cu ambele maini. Dar nu asa, discret, ci teatral, bagandu-li-l sub ochi. Si ceilalti chelneri afisau pe rand cate o figura stupefiata si dezgustata, pe masura ce ajungea carnetelul in dreptul fiecaruia.

Un spectacol de efect, intr-adevar! Foarte buni actori, adevarati profesionisti, se vedea practica indelungata a rolurilor. Nu le-am lasat nimic, desigur. Desi, poate ca pentru spectacolul de teatru ad-hoc ar fi trebuit sa platesc ceva… (GB – septembrie 2018)

Data actualizarii: 02/09/2018

  • Andreea :

    Buna ziua.
    Am fost ieri (o mare greseala) la asa-zisa taverna greceasca (Greek House Taverna).

    Mancare veche si proasta. Angajatii sau patronii fumeaza in interiorul restaurantului.
    Am comandat gyros de porc, calamar picand si vanata umpluta cu branza.
    Mancarea a venit in 10 minute, deci clar era preparata in avans si doar incalzita.
    Gyros cu cartofi prajiti reci, un pic reincalziti, carne de porc de proasta calitate, cu zgarciuri si partial nefacuta.
    Calamari vechi (probabil decongelati mai demult), necuratati de pielita aceea care s eintinde in mod scarbos daca nu o indepartezi, cu un sos picand care de fapt era o zeama de rosii cu ceva boia iute.
    Vanata era singura comestibila. Dar pana la urma ce poti gresi la o vanata cu branza la cuptor ?!

    Unii angajati (sau patroni sau matusi ale patronilor) fumeaza in incinta restaurantului. „Doamna” in etate de la casa fuma o tigara clasica (nu electronica), in conditiile in care fumatul le este interzis clientilor.

    Ambientul trist, cu mobila facuta din bucati disparate (scaune bleu, bej, mov, cateva tablouri aruncate pe pereti, o plasma mare…), fara sapun la baie…

    Pe scurt, un loc de evitat. Unul dintre cele mai proaste restaurante la care am fost. Pacat de locatia buna, in centrul vechi, si-au batut joc de ea si de clienti.

  • Dresoru de fraieri :

    Sa vezi spectacol ce fac chelnerii batrani cu nevasta ta.(spectacol vesel)

  • Dresoru de fraieri :

    Esti un magar atarnator care mananca resturile pe la mesele la care esti invitat daca faci asa comentarii jicnitoare iti sugerez sa te sinucizi. Apropo fata ta arata ca la 80 ani.

  • Anonim :

    Domnii ar trebui sa se mute o perioada in Middle East unde in afara de expati care mai lasa uneori bacsis, localnicii isi iau restul pana pa ultimul leu, plus mancarea ramasa ca take-away (chiar daca afara ii asteapta un Bentley sau Rolls). Atunci ar invata poate ceva.

    • CN Tower :

      Și da și nu…fiecare cultură/zonă geografică își are propriile sale norme/tradiții sociale care nu pot fi ”importate” fără riscul unui conflict. Dacă în Toronto pensionarii pot comanda un taxi pentru o cursă scurtă dus-întors de doar 400-500 de metri pentru a își face cumpărăturile la food store, în București așa ceva se poate lăsa cu bătaie și înjurături din partea taximetristului (caz concret). Este un caz tipic de ”lack of situational awareness”, așa că…”when in Rome, do as the Romans do”.

  • CN Tower :

    6,41% bacsis e cam putin totusi ; in Canada, reprezinta practic un „mesaj” de repros adresat chelnerului pentru o servire de „doi lei”. In Toronto, in general, se lasa cam 10% pentru un serviciu acceptabil/mediocru, 15% pentru unul bun si 20% pentru foarte bun/excelent. Evident, depinde si de tipul de consumatie, de cat de mult a „alergat” chelnerul (1 persoana vs. grup mare de persoane etc). Am constatat insa din vacantele prin Europa ca europenii lasa bacsis mult mai mic decat nord-americanii, poate salariile minime in UE sunt ceva mai mari decat in SUA/Canada, iar costul vietii mai scazut (i.e. sistemul medical, invatamantul, transportul public etc, de la gratuit catre foarte ieftin).

    • George Butunoiu :

      Da, tipsul in SUA e mai mare cam cu 5%, in medie, decat cel din Europa. GB

      • CN Tower :

        Mulțumesc pentru informație, e bine de știut. Eu lăsam tip-ul după standardul nord-american și chiar ma miram cât de (excesiv de) amabili și zâmbăreți devin chelnerii înainte să părăsesc localurile respective 🙂

  • Raz :

    chiar asa, si show si pe gratis?! bravo insa, asa fac si eu..mereu.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close