Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

3466 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti?Pe ...

2929 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

875 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate...

2267 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

3541 vizite

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sush...

1908 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

3338 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il numesc Clubul...

786 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

1524 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1643 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

1420 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

2173 vizite

Cel mai constant restaurantAm revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

688 vizite

Marea gradina de pe marele lacClubul Snagov e un adevarat complex ...

345 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual RestaurantNor Sky Casua...

4032 vizite

Un steakhouse cuminte si conservatorBarbizon Steak House e restaur...

581 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de luxPrimele tr...

627 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

427 vizite

Alt restaurant cu totul la vedereAcesta este genul de restaurante ...

523 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme...Nu stiu...

833 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

388 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

543 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

431 vizite

Braseria potrivita la locul potrivitHambar ceea ce au si sintetiza...

444 vizite

Printesa in negru cu margele albeDaca tin eu bine minte, restauran...

435 vizite

Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantului Naan e greu d...

2146 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2067 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna...Tasting Room e u...

264 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

205 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

324 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la guraThe G...

1282 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

245 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

430 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

678 vizite

Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e restaurantul ...

210 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

451 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

403 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

387 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

842 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

816 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare...Am ajuns din nou la Fratel...

309 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

219 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos...El Pato ...

235 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor SkySunt puti...

259 vizite

Cantina chic a DorobantilorWhite Horse e unul dintre restaurantele...

371 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesiSalon Golescu e...

375 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

280 vizite

Unul dintre primele restaurante de dupa Revolutie, inca imperturbabil....

201 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

304 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

685 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

666 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

772 vizite

Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid ...

705 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

278 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura

The Grill e restaurantul care a luat locul lui Le Bistro (fara “t”!) din Le Club, clubul de la Village Francais, acum 7 luni, mi-au spus cei de acolo. Pe site-ul Le Club (www.le-club.ro) restaurantul Le Bistro (fara “t”) apare in continuare, nu stiu de ce.

The Grill si-a pus ca subtitlu “meet & meat”, destul de inspirat si la obiect, o buna descriere sintetica. Am mai vazut si un W mare pe panourile cu numele restaurantului, si chiar si un W imens si decorativ la intrare, dar nu am reusit sa-i deslusesc intelesul sau legatura, mai ales ca The Grill nu pare sa aiba si un site pe Internet, in afara de cel de Facebook.

Tot pe Internet am vazut ca The Grill apartine unei vedete din televizor, Dani Otil, cred ca se ocupa cu lucruri mondene, din ce am citit si din ce poze am vazut cu el. Nu stiu daca a facut asta doar ca un simplu plasament financiar sau daca are si planuri legate de activitatea lui mondena cu The Grill, dar presupun ca e varianta aceasta din urma, prima ar fi destul de ilogica si iesita din comun.

La The Grill se intra prin Aron Cotrus, dar cred ca se poate ajunge si direct din club, de la piscina, am vazut ca e o usa. Are un singur salon, cu mai multe compartimente, cu un bar mare in mijloc, si intr-un colt au pus gratarele si un cuptor mare cu flacara deschisa, cel din poza. Mai au si galantare cu peste proaspat, pe gheata, altul de macelarie si ladite cu fructe, iar din semineu au facut tot gratar, cu niste pui pe frigare.

In rest, The Grill e amenajat destul de bine, cu scaune confortabile, capitonate, cu decoruri interesante. Cuptorul cu foc, frigarele si tejgheaua de bucatarie par ultimele lucruri pe care le-ai asocia cu o astfel de cladire, cu arhitectura si cu amenajarea locului, dar daca omu a vrut cu orice pret sa aiba cuptor cu foc si protap, acum le are.

Terasa e destul de mica, si ii mai ia din spatiu si un podet decorativ. Nu prea are vedere directa spre afara, e ingradita intre pereti, si nu pare sa aiba vreun sistem de umbrire sau de racorire pe timpul verii, unele mese erau direct in soare. La pranz si cand e canicula in Bucuresti, evident ca nu iti vine sa stai acolo, asa ca ne-am dus inauntru. Tare mult am regretat aceasta decizie, pentru ca am suferit cumplit din cauza caldurii. Nu dadusera drumul la aerul conditionat, sau poate ca nu facea fata, asa ca statul la The Grill a fost un supliciu din acest punct de vedere, abia asteptam sa terminam de mancat ca sa gasim racoare in masina sau pe altundeva.

Tin minte ca aveau un bucatar tanar si foarte talentat la Le Bistro (fara “t”) de la Le Club, am si scris despre el atunci. Nu m-ar mira sa aflu ca e inca acolo, fiindca si meniul de la The Grill e in genul lui, destul de bine facut, creativ, cu unele feluri de mancare mai rar gasite in alta parte si cu combinatii de produse si ingrediente interesant alaturate. E un meniu international, dar mai degraba spre specificul american contemporan, cosmopolit.

Nu au amuse bouche la The Grill, insa mancarea a venit surprinzator de repede, de aceea le-am si pus nota maxima la rapiditate. Noi am luat cate o supa, o supa rece gazpacho si o supa crem ade praz, destul de bune. Apoi un hummus cu ciuperci de copac (pleurotus) murate alaturi, destul de bune si acestea, mai putin painea prajita arsa. Hamburgerul cu porc Pata Negra a fost foarte bun, cel mai bun din ce a ajuns pe masa noastra de la The Grill. Cartofii prajiti au fost buni si ei, dar nu cine stie ce. Niste paste cu ulei de trufe au fost si ele bune la gust, insa inecate in ulei. Cand le-am terminat am vazut ca au ramas pe fundul farfuriei ulei cat sa umpli doua linguri cu el. Doua linguri de supa, nu doua lingurite. Stateam si ma gandeam cat a ajuns in stimacul meu, daca acolo ramasese atata… Am mai luat si un biban de mare care a ramas in farfurie, nu avea gust si nu era preparat in vreun fel, nu avea niciun fel de sos, era o bucata de peste pus pe gratar sau intr-o tigaie fara ulei si atat. La fasolea verde am fost surprinsa sa vad pastai din acelea tubulare, cilindrice, care se vand si in conserve. Restaurantele bune rar folosesc din acestea, cel plate sunt si mai bune la gust si mai estetice. Au fost rezonabile cele de la The Grill, fierte prea mult, insa asa sunt cele tubulare, nu le poti face crocante ca pe cele plate. Painea cu seminte a fost buna.

Nu ma mai stat ca sa luam si desert sau cafea, am plecat cat mai repede din cauza caldurii, transpirati si indispusi.

Serviciul a fost amestecat, cu chelneri destul de diferiti, tineri toti. Am fost preluati de unul care nu stia sa vorbeasca si sa se poarte, insa am ajuns repede pe mana unui chelner ingust ca o scandura insa foarte vioi, atent, placut, cu chef de munca si de vorba, fasnet si pe faza. Erau si unii mai nervosi si mai suparati pe viata acolo, care tineau sa-si arate nemultumirea prin subintelesuri, cum ar fi cunoscuta circumlocutiune care, transcrisa in limbaj literar si cu schimbarea genului substantivului, ar suna cam asa: “Ce penisul meu…”. Sigur, transmisa viguros si barbateste dintr-un colt in celalalt al restaurantului, de fata cu clientii. Cand am intors capul sa vad cine era atat de suparat acolo, am vazut o fetita cu o rochita galbena de voal care se uita curioasa si intrebatoare la barman, dar nu mi-a fost clar daca barmanul era emitatorul sau receptorul cripticului mesaj…

Preturile sunt maricele la The Grill, dar nu iesite din comun. Am fost surprinsi ca ne-au scos de pe nota nu numai pestele, despre care i-am spus ca nu mi-a placut, cand m-a intrebat chelnerul cel inimos, ci si fasolea verde, desi nu-i spusesem nimic despre ea. Dar mi-a argumentat ca daca nu mi-a placut pestele, nici fasolea nu aveam de ce sa o mananc, asa, goala, asa ca si-au asumat si asta, sa nu ma puna la o cheltuiala fara folos.

Am mai vazut pe site ca fac tot felul de seri tematica la The Grill, fie legate de mancaruri cu un anumit specific, fie cu muzica sau alte lucruri care plac oamenilor petrecareti. Asa ca The Grill pare sa fie atractiv mai degraba pentru mondenitatea lui decat pentru mancare. Nu au mancare fina la The Grill, nici nu si-au propus, si cred ca e mai bine asa. E o mancare destul de buna pentru ceea ce promite, cel putin stii dinainte la ce sa te astepti in farfurie. (GB – iulie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

The Grill

  • Andrei Dima :

    Știți, fasole din aceea “tubulară” am mâncat la niște restaurante foarte proaste din Paris: Costes, L’Avenue, Meurice, Le Pur. Cred ca o terminaseră pe aia (p)lata.

  • A :

    …. insa am ajuns repede ma mana unui chelner ingusta ca o scandura insa foarte vioi

    • George Butunoiu :

      Multumesc pentru atentionare! Probabil ca mai sunt multe din astea, nu recitesc textul inainte de a-l publica… GB

  • Tanasoiu :

    La fasolea aceea tubulara ii zice “fideluta”. Dacă ați cere “tubulara” în piață, cine știe ce primiți!

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.