Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Prezentarea generala a competitiei Topul Mancarurilor 2019:

Restocracy a lansat in 2018 un proiect recurent (anual) de evaluare a principalelor mancaruri cautate de catre clienti atunci cand isi pun problema alegerii unui restaurant care sa aiba acea mancare. Pentru moment, concursul se limiteaza la Bucuresti.

Categoriile din acest an sunt aproape identice cu cele de anul trecut:

  • Sushi
    • Sushi
    • Sashimi
    • Ramen si udon
  • Paste
    • Paste
    • Risotto
  • Steak
    • Vita nejaponeza
    • Vita japoneza
  • Fructe de mare
    • Crude sau marinate
    • Gatite la cald
  • Peste
    • Crud sau marinat
    • Gatit la cald
  • Humus
    • Humus
    • Tabbouleh
    • Kibby
  • Foie gras

Nota: preparatele din subcategorii separate se prezinta simultan aceluiasi juriu

Proiectul se desfasoara sub forma unei evaluari (de tip competitie) cu inscrieri voluntare. Restocracy lanseaza invitatii catre restaurantele care au felul specific de mancare in meniu, pentru a se inscrie in aceasta evaluare.

Evaluarea este lansata daca se inscriu cel putin 3 restaurante. Numarul maxim de restaurante inscrise in competitie este 12 pentru fiecare categorie.

Daca vom considera ca anumite inscrieri sunt nejustificate, un evaluator Restocracy se va deplasa la restaurantul respectiv pentru a confirma sau infirma inscrierea in faza de preselectie.

Juriile Topul Mancarurilor:

Juriile pentru fiecare etapa se vor deplasa la restaurantul respectiv si va face evaluarile.

Juriile editiei din 2019 au 2-3 evaluatori pentru faza de preselectie si 3-5 pentru faza finala. Evaluatorii sunt selectati din randul personalitatilor publice, majoritari fiind cei din tarile in ale caror bucatarii nationale mancarea respectiva este reprezentativa. Din jurii nu vor face parte angajati sau reprezentanti ai Restocracy.

Ce se evalueaza:

Se evalueaza exclusiv felul/ felurile de mancare din categoria respectiva (gust, prezentare etc.), si niciun alt fel de mancare, garnitura sau altceva. NU se iau in calcul ambianta, serviciile, preturile, litsa de vinuri ori alte bauturi sau orice altceva.

Rezultatele finale ale competitiei Topul Mancarurilor vor fi publicate pe site-ul Restocracy, apoi vor fi facute publice prin mass-media. Titlul de „Cel mai bun *** din Bucuresti al anului  2019” va fi mentinut un an. In cazul categoriilor cu mai multe subcategorii, rezultatele finale (nominalizarile si premiile) vor fi acordate separat pe fiecare subcategorie: „Cea mai buna vita ne-japoneza din Bucuresti in anul 2019”, respectiv „Cea mai buna vita japoneza din Bucuresti in anul 2019”.

Premiile se dau pe subcategorii, nu pe categoria in sine: de exemplu, nu va fi un castigator al categoriei “Peste”, ci un castigator pentru Peste crud si unul pentru Peste gatit. Insa daca acelasi restaurant castiga la toate subcategoriile, pe diploma lui va fi scris numele categoriei, nu al subcategoriei.

Nota: diverse mancaruri pot sa fie evidentiate si sa primeasca mentiuni speciale chiar daca restaurantul respectiv nu castiga competitia la categoria sau subcategoria lui.

Mod de desfasurare si reguli generale:
  • Principalele restaurante din Bucuresti sunt invitate sa se inscrie in competitie; Restocracy trimite invitatii celor pe care le considera reprezentative, insa se pot inscrie si alte restaurante.
  • Vor exista doua faze: preselectia si selectia finala; in selectia finala vor intra 3 sau 4 restaurante din fiecare cetagorie.
  • Juriul se va deplasa la restaurantele inscrise in competitie, care vor fi anuntate cu cel putin 2 zile inainte, pentru a se putea pregati.
  • Juriile sunt formate din min. 2 si max. 3 membri la faza de preselectie si de 3-5 in finala. Juriile fazelor finale vor avea aceeasi componenta la toate restaurantele evaluate si sunt diferite de juriile de la preselectie.
  • La anumite categorii sunt evaluate mai multe feluri de mancare (subcategorii): sushi – sashimi – ramen, steak vita japoneza – steak vita nejaponeza, pasta – risotto etc. Acestea sunt evaluate catre acelasi juriu daca restaurantul decide sa concureze pentru ambele subcategorii si sa le prezinte in aceeasi zi. Totusi, nominalizarile si castigatorii vor fi desemnati separat pe fiecare dintre felurile de mancare (subcategorii) din cadrul fiecarei categorii; Ex: „Cel mai bun Sushi din Bucuresti in 2019”, respectiv „Cel mai bun Sashimi din Bucuresti in 2019”.
  • Se face o singura degustare la fiecare restaurant, atat in faza de preselectie, cat si in cea finala.
  • Restaurantul va putea pregati pentru degustare orice tip de preparat din mancarea respectiva si in oricate feluri doreste (aperitiv, fel principal, cald, rece, cu sau fara garnitura, cu sau fara sos, cu sau fara salata etc.)
  • O conditie obligatorie este ca respectivele feluri de mancare sa exista in meniu, sau sa fie introduse in maximum o saptamana de la jurizare
  • Restaurantele pot opta sa serveasca vinurile proprii, sau sa foloseasca vinurile oferite de catre sponsorii Restocracy.
  • Se evalueaza exclusiv felul/ felurile de mancare din categoria respectiva (gust, prezentare etc.), si niciun alt fel de mancare, garnitura sau altceva. NU se iau in calcul ambianta, serviciile, preturile, litsa de vinuri ori alte bauturi sau orice altceva.

Durata si data de incepere pentru editia 2019 a Topului Mancarurilor:

  • Durata totala a evaluarilor: aprox. 45 de zile
  • Data inceperii evaluarilor: 6 noiembrie 2019

Inscrierile in competitie si informatii suplimentare: redactia@restocracy.ro

Regulamentele si procedurile trebuie urmarite in permanenta pe site-ul Restocracy: https://www.restocracy.ro/category/proiectele-restocracy-2/regulamente-si-proceduri/

Desfasurarea competitiei, in diferite faze ale ei, poate fi urmarita in sectiunea Jurnal de pe site-ul Restocracy: https://www.restocracy.ro/category/proiectele-restocracy-2/jurnale/

Topul Mancarurilor 2018, finala Peste (Poesia, 03.04.2018)

Topul Mancarurilor 2018, finala Peste (Poesia, 03.04.2018)

Data actualizarii: 30/07/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close