Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extinderea și tehnologizarea cramei din județul Mureș

Producătorul de vinuri Villa Vinèa anunță extinderea cramei din localitatea Mica, județul Mureș, prin creșterea suprafeței cu cca. 600 de metri pătrați, dispuși pe trei trepte de înălțime. Astfel, suprafața totală a spațiilor de producție, de stocare și de degustare a vinurilor ajunge la 2.100 de metri pătrați. Procesul de construcție a fost completat și de o parte de tehnologizare, prin care au fost achiziționate echipamente de producție de ultimă generație.

Lucrările pentru modificarea și tehnologizarea cramei fondate în 2011 de către antreprenorul tirolez Heiner Oberrauch au durat 13 luni și au presupus o investiție de 2 milioane de Euro, dintre care jumătate a venit din fonduri proprii și jumătate din subvenții acordate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

“Extinderea cramei a fost proiectul nostru cel mai important din ultimii ani. Datorită noilor spații de stocare, avem mai multe zone în care putem matura vinurile, ceea ce ne permite să creștem nivelul de calitate. Practic, producția noastră nu va depăși 200.000 de sticle de vin pe an. Ce diferă e faptul că, acum, le putem matura mai mult, atât în butoaie, cât și în sticle, până în etapa scoaterii pe piață. Astfel, ne asigurăm că, atunci când ajung la raft sau în industria HoReCa, produsele noastre beneficiază de arome pline, bine integrate, elegante.”, a declarat Misi Dénes, Director de Cramă Villa Vinèa.

Mai mult, pentru a menține standardul de calitate cât mai ridicat, Villa Vinèa normează cu regularitate producția. Crama a avut, în 2023, o recoltă de aproximativ 230 de tone de struguri, cu 30% mai puțin decât media ultimilor cinci ani. Astfel, producătorul se asigură că fiecare proces și fiecare vin beneficiază de un nivel ridicat de atenție.

Noua clădire este parțial subterană, pentru a menține o temperatură constantă între 15 și 18 grade Celsius, cu un consum minim de energie electrică. Mai mult de 50% din energia electrică utilizată de cramă este produsă utilizând panouri fotovoltaice.

Villa Vinèa a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 4.4 milioane de lei

Villa Vinèa a închis anul 2023 cu o cifră de afaceri de 4.4 milioane de lei, în creștere cu 18% față de 2022.

“2023 a fost un an bun pentru noi, pe partea de vânzări de vinuri, în special pe selecțiile de produse premium și superpremium, care au înregistrat creșteri de 30%. Am înregistrat scăderi pe turismul la cramă, acesta fiind afectat de lucrările de reamenajare și construcție. Având în vedere că beneficiem de noi spații de degustare, atât la interior, cât și la exterior, pe terasă, ne așteptăm să atragem peste 2.000 de vizitatori în următoarele 9 luni.”, a completat Mircea Matei, Director General Villa Vinèa.

Pentru anul 2024, reprezentanții producătorului preconizează o creștere a veniturilor de 20%, generată de creșterea vânzărilor gamelor Premium și Selection, precum și din creșterea numărului de turiști și de evenimente desfășurate la cramă. (Comunicat de presă – mai 2024)

Data actualizarii: 27/05/2024

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close