Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLÄ‚ POVESTEA CELUI MAI ÃŽNDRÄ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima datÄ...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Argentine...Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au deschis in Parcul Herastrau, cred, si am zis inca de atunci ca se vede mana unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de cateva ori dupa aceea si am scris la fel de bine de el si de ei, de fiecare data, si le-am dat si note destul de mari la evaluari.

Cred ca a fost nemultumit Catalin Petrescu de ultima nota pe care le-am pus-o, in iulie, asa ca m-a invitat la o masa pregatita de el cu un meniu special de bucatarie japoneza contemporana, un meniu fusion, creativ, mai precis spus. Si mi-a spus sa aduc si niste prieteni cu mine, ca sa fie si media parerilor mai obiectiva.

Si ne-am dus astazi la pranz. Am luat pe unii dintre evaluatorii de la competitia noastra „Topul Mancarurilor„, proiect care este in plina desfasurare in acest moment. Au fost vreo opt ambasadori, toti cu sotiile lor, printre care si ES Dl Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, si Sachiko, adorabila lui sotie – cei care urmau sa aiba ultimul cuvant, desigur.

Catalin Petrescu ne-a pregatit urmatorul meniu:

  • Sashimi new style seabass, cu lapte de cocos infuzat cu galangal si Kafir lime;
  • Sashimi new style salmon cu trufe Bianchetto;
  • sashimi Moriawase compus din arici de mare (uni), somon, ton, burta de ton (toro), hamachi si caracatita;
  • Nigiri: seabass cu toping de usturoi si coriandru fiert in ulei de susuan;
  • Ton cu toping de micro shiso si sos de lemongras;
  • Piept de rata si foie gras pe pat de orez marinat cu vin rosu;
  • Burta de ton parlita cu sos unagi, ceapa verde si susan.
  • Wagyu beef roll cu avocado si castravete in interior, carpaccio de wagyu, sos din trufe negre si foie gras;
  • Lobster roll: castravete, avocado si homar tempura in interior, imbracat in ridiche daikon si cu toping din tartar de burta de ton;
  • Milojas la desert.

Toti oamenii acestia cu care am fost la masa au umblat prin lumea intreaga si au mancat la cele mai mari restaurante, desigur. Si toti, fara exceptie, au confirmat ceea ce banuiam si eu, ca pranzul japonez pregatit astazi de Catalin Petrescu poate sa stea pe mesele celor mai mari restaurante din lume, alaturi de meniurile lor. Ambasadorul Ishii, in special, a apreciat creativitatea lui Catalin Petrescu, fiind pentru prima data cand a intalnit astfel de combinatii de produse si ingrediente.

Da, astazi i-am facut lui Catalin Petrescu un upgrade de la apelativul de „chef foarte talentat” la cel de „un mare chef”, cu girul celor din poze…

Nu stiu daca ce am mancat noi astazi sunt si in meniul curent de la Argentine, insa e mai putin relevant in acest moment, articolul e despre Catalin Petrescu acum, nu despre restaurant.

Si o paranteza, ca tot vorbeam despre restaurant: meniul lor e preponderent japonez, cu cateva insertii de vita argentiniana si alte cateva, putine, din neJaponia. Totusi, pe aproape toate celelalte mese sfaraiau steakurile, si chiar se si facuse fum si miros in restaurant de la acestea. Sa poti avea ce se vede in poze si, totusi, sa mananci carne fripta la Argentine, e ceva…

Chef Catalin Petrescu

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Argentine (Herastrau), iulie 2017

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz.Ma vad obligat sa revin asupra celor ...

Argentine (Herastrau)

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Argentine din Parcul HerastrauArgentine din Parcul Herastrau e un restaurant excelent, unul dintre marile restaurante ale Buc...

Data actualizarii: 07/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close