Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

Argentine...Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au deschis in Parcul Herastrau, cred, si am zis inca de atunci ca se vede mana unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de cateva ori dupa aceea si am scris la fel de bine de el si de ei, de fiecare data, si le-am dat si note destul de mari la evaluari.

Cred ca a fost nemultumit Catalin Petrescu de ultima nota pe care le-am pus-o, in iulie, asa ca m-a invitat la o masa pregatita de el cu un meniu special de bucatarie japoneza contemporana, un meniu fusion, creativ, mai precis spus. Si mi-a spus sa aduc si niste prieteni cu mine, ca sa fie si media parerilor mai obiectiva.

Si ne-am dus astazi la pranz. Am luat pe unii dintre evaluatorii de la competitia noastra „Topul Mancarurilor„, proiect care este in plina desfasurare in acest moment. Au fost vreo opt ambasadori, toti cu sotiile lor, printre care si ES Dl Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, si Sachiko, adorabila lui sotie – cei care urmau sa aiba ultimul cuvant, desigur.

Catalin Petrescu ne-a pregatit urmatorul meniu:

  • Sashimi new style seabass, cu lapte de cocos infuzat cu galangal si Kafir lime;
  • Sashimi new style salmon cu trufe Bianchetto;
  • sashimi Moriawase compus din arici de mare (uni), somon, ton, burta de ton (toro), hamachi si caracatita;
  • Nigiri: seabass cu toping de usturoi si coriandru fiert in ulei de susuan;
  • Ton cu toping de micro shiso si sos de lemongras;
  • Piept de rata si foie gras pe pat de orez marinat cu vin rosu;
  • Burta de ton parlita cu sos unagi, ceapa verde si susan.
  • Wagyu beef roll cu avocado si castravete in interior, carpaccio de wagyu, sos din trufe negre si foie gras;
  • Lobster roll: castravete, avocado si homar tempura in interior, imbracat in ridiche daikon si cu toping din tartar de burta de ton;
  • Milojas la desert.

Toti oamenii acestia cu care am fost la masa au umblat prin lumea intreaga si au mancat la cele mai mari restaurante, desigur. Si toti, fara exceptie, au confirmat ceea ce banuiam si eu, ca pranzul japonez pregatit astazi de Catalin Petrescu poate sa stea pe mesele celor mai mari restaurante din lume, alaturi de meniurile lor. Ambasadorul Ishii, in special, a apreciat creativitatea lui Catalin Petrescu, fiind pentru prima data cand a intalnit astfel de combinatii de produse si ingrediente.

Da, astazi i-am facut lui Catalin Petrescu un upgrade de la apelativul de „chef foarte talentat” la cel de „un mare chef”, cu girul celor din poze…

Nu stiu daca ce am mancat noi astazi sunt si in meniul curent de la Argentine, insa e mai putin relevant in acest moment, articolul e despre Catalin Petrescu acum, nu despre restaurant.

Si o paranteza, ca tot vorbeam despre restaurant: meniul lor e preponderent japonez, cu cateva insertii de vita argentiniana si alte cateva, putine, din neJaponia. Totusi, pe aproape toate celelalte mese sfaraiau steakurile, si chiar se si facuse fum si miros in restaurant de la acestea. Sa poti avea ce se vede in poze si, totusi, sa mananci carne fripta la Argentine, e ceva…

Chef Catalin Petrescu

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Argentine (Herastrau), iulie 2017

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz.Ma vad obligat sa revin asupra celor ...

Argentine (Herastrau)

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Argentine din Parcul HerastrauArgentine din Parcul Herastrau e un restaurant excelent, unul dintre marile restaurante ale Buc...

Data actualizarii: 07/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close