Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Modigliani – Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul

Modigliani e restaurantul Hotelului Intercontinental din Bucuresti, unul dintre cele doua ale hotelului, alaturi de Braseria Corso. Amandoua sunt la parter, Corso in stanga, spre bulevardul Balcescu, iar Modigliani in spate, spre Batisteti si spre Teatrul National, unde era inainte Madrigalul, pe vremea omunistilor, cand a fost construit hotelul.

Modigliani e un restaurant mare, cu o singura sala, frumos amenajat si luminos, cu pereti de sticla, tavan inalt. Pe un perete au postere supradimensionate cu cateva dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Amedeo Modigliani, arata foarte bine. Scaunele sunt foarte comode, niste semifotolii din piele. Au si un pian Bluthner Leipzig de 2.50, presupun ca e si bine acordat. Le-as fi pus nota maxima la ambianta daca nu as avea rezerve in a face asta cu restaurantele din hoteluri si, mai ales, cu unele care sunt mereu goale…

Fiindca restaurantul Modigliani de la Intercontinental e mai tot timpul gol. M-am oprit de mai multe ori acolo ca sa mananc ceva inainte de a merge la teatru, si de fiecare data eram proape singur. Dar poate ca or manca oamenii mult mai tarziu la Modigliani, nu asa devreme seara, ca mine. De aceea l-or si deschide numai seara, dupa ora 18, pesemne.

Dar eu cred ca bucurestenii, sau chiar strainii din hotel nu se inghesuie sa manance la Modigliani pentru ca e cam lipsit de imaginatie. Si inutil de scump, pe deasupra. Meniul de la Modigliani e din bucataria italiana clasica, cu felurile cunoscute, numite simplu in meniu, prin enumerarea si descrierea ingredientelor de baza, ca la trattoriile obisnuite, nu cu denumirile lungi si sofisticate din meniurile restaurantelor de fine dining. I-am pus, totusi, si in lista restaurantelor cu mancare fina din Bucuresti pntru ca mancarea e buna si are o anumita finete, comparata cu restul restaurantelor cu specific italian din oras, desi nu e un fine dining in adevaratul sens al cuvantului.

Serviciul e bun la Modigliani, profesionist, asa cum e cam peste tot la hotelurile de lux. Ultima data, insa, am ajuns pe mana unei doamne adorabile, care mi-a inveselit seara. De o buna-dispozitie si energie debordante, mi-a facut toata istoria meniului si a restaurantului, dupa care a ajuns si la fetita ei, care tocmai daduse bacalaureatul, la familie si la viata din zilele noastre. Parea foarte bucuroasa ca vede un client cu care sa stea si ea de vorba, presupun ca se plictiseste destul de tare in rest. E cea din poza; am pus-o si in lista cu cei mai buni chelneri din oras… 🙂

Preturile sunt mari la Modigliani, mai ales pentru o mancare italiana clasica, fie ea si cu cele mai bune ingrediente si bine facuta. Vinurile, in special, au adaosuri mari, cam de 500%, vinurile romanesti sunt intre 200 si 300 de lei sticla. O masa buna in doi la Modiglieni, cu o sticla de vin romanesc bun, poate trece repede de 5-600 de lei.

Presupun ca nu-i intereseaza prea mult restaurantul Modigliani pe cei de la Hotelul Intercontinental, or face destui bani din hotel si cu braseria Corso, care e mult mai animata… (GB – mai 2017)

PS: i-am scos pana la urma din lista restaurantelor cu bucatarie fina

Topul restaurantelor din Bucuresti acum un sfert de secol

Un cititor al Restocracy mi-a trimis un top al restaurantelor din Bucuresti de acum 26 de ani, deci la foarte scurt timp dupa Revolutie, cand abia de apareau restaurantele private. De aceea, acesta es...

Data actualizarii: 05/03/2021

Modigliani  - Bd. Nicolae Balcescu, nr. 4 (Hotel Intercontinental)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close