Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Afiseaza

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc 1 Mai Antreprenoresc” la Corbi, perla nestiuta a Romaniei

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc” in comuna Corbi, judetul Arges, pentru a atrage atentia asupra acestei zone pitoresti a Romaniei, ale carei comori sunt inca nedescoperite, de la traditii pana la vechi asezaminte unice in tara noastra. Initiativa face parte din programul “Antreprenoresti – Adopta un sat”, derulat de fundatia Romanian Business Leaders, care isi propune sa reinvie stralucirea satului romanesc si resursele sale valoroase, prin stimularea proiectelor antreprenoriale locale.

Satul romanesc are un potential care nu este pus in valoare din lipsa de cunostinte si oameni. De ani de zile, aproape jumatate din Romania – daca ne gandim ca 44% din populatia tarii traieste in mediul rural – este ca un giuvaier peste care se asterne praful, care isi pierde stralucirea: tinerii isi parasesc familia si comunitatea si isi pun la dispozitie forta de munca si ideile altor tari. Vrem sa le aratam cat de multe oportunitati au chiar la ei acasa, sa le deschidem perspective sustenabile. Importanta si atentia pe care o acordam Romaniei rurale va face diferenta asupra viitorului intregii tari. 1 Mai Antreprenoresc onoreaza acest spatiu si ne ofera ocazia de a ne bucura de el, asa cum este firesc. – Daniela Mariscu, liderul programului “Antreprenoresti” si CEO al companiei Aquatica Experience.

Ziua Internationala a Muncii va fi sarbatorita in Corbi cu mancare traditionala preparata de celebrul chef francez Samuel Le Torriellec, unul din cei mai apreciati bucatari din Romania, care va gati cu aceasta ocazie miel de Corbi la ceaun. “Corbi este deja ca acasa pentru mine. Este un farmec unic si o stare aparte sa gatesti si sa savurezi mancare gatita la tuci, in mijlocul naturii, spune chef Samuel.

Intr-un peisaj de poveste, in mijlocul celui mai pur spirit romanesc, antreprenorii romani, alaturi de familiile si invitatii lor se vor bucura de jocurile copilariei petrecute la sat, al carei farmec este de neuitat pentru oricine a avut aceasta ocazie.

Inscrierile la “1 Mai Antreprenoresc” sunt deschise celor interesati, care se pot alatura initiativei de a sustine comunitatea din Corbi prin prezenta lor, trimitand un mesaj la antreprenoresti@gmail.com sau la telefon 0727.575.954.

Antreprenoresti – Adopta un Sat: antreprenoriat la firul ierbii

Initiativa demarata in anul 2016 de fundatia Romanian Business Leaders 2016, programul „Antreprenoresti – Adopta un sat” isi propune sa identifice 10 comune din regiunile de sud, sud-est si sud-vest ale Romaniei in care exista potential si spirit antreprenorial. In prezent, acesta include 4 comunitati: Corbi (Arges), Ghindaresti (Constanta), Valea Stanciului (Dolj), Vultureni (Cluj-Napoca). Pentru fiecare afacere initiata in aceste localitati, echipa „Antreprenoresti” asigura consultanta juridica si faciliteaza accesul pe piete de desfacere.

Detalii despre proiect la http://antreprenoresti.ro/. (Comunicat de presa – aprilie 2019)


Despre Romanian Business Leaders

Infiintata in anul 2012, fundatia Romanian Business Leaders (RBL) este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit care asigura o platforma de actiune si implicare sociala pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBL este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru afacerile responsabile si, in felul acesta, pentru toti romanii. Cei 200 de membri – antreprenori, manageri si profesionisti romani – ai comunitatii RBL sunt ghidati de trei valori: increderea in Romania, altruismul (dat de credinta ca bunastarea societatii poate fi obtinuta doar lucrand impreuna si prin sprijin recipric) si integritatea.

Mai multe despre RBL la http://www.rbls.ro/.

Data actualizarii: 24/04/2019