Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

La din ce in ce mai bunul restaurant cu specific japonez, Zen Sushi, i...

421 vizite 1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

51 vizite

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

535 vizite

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

106 vizite

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

463 vizite

Chef Radu Ionescu: #NotJustARestaurant Chef Radu Ionescu spent ...

16 vizite

Chef Adi Hădean: #LoveAllFeedAll When asked if he has a short ...

14 vizite

Restaurant nou, nu auzisem de el. Am trecut pe Armeneasca si l-am ...

5327 vizite 1 comentarii

... asa ca ia matale si citeste niste mesaje pe intelesul tau, ca ...

1727 vizite 2 comentarii

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

66 vizite

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

37 vizite

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

2232 vizite

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

231 vizite

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

540 vizite 1 comentarii

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

6 vizite

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

72 vizite

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

98 vizite

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

1257 vizite

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

482 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

38 vizite

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

423 vizite

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

688 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

35 vizite

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

873 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

29 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cunostinte generale sunt limitate doar la termenul „Wagyu”. Dar stiati ca dincolo de numele de „Wagyu” se afla mai multe specii?

Multe restaurante – in afara Japoniei – utilizeaza in mod alternativ cuvantul „Wagyu” si „Kobe”, ceea ce este in mod inerent gresit. Iata cum stau lucrurile: orice Kobe este Wagyu, dar nu orice Wagyu este Kobe.

Wagyu se refera, in principiu, la orice rasa japoneza de vite (wa – japonez, gyu – vita), in timp ce Kobe, pe de alta parte, se refera la o anumita bovina (Tajima), care e crescuta in conditii stricte in zona Hyogo.

De la carnea de vita Matsusaka pana la carnea de vita Ohmi, aici sunt cele 5 tipuri diferite de carne de vita japoneza premium, care merita sa fie cunoscute:

  1. Dupa cum sugereaza si numele sau, Iga Beef de inalta calitate vine din Iga, Japonia. Clima montana a lui Iga reprezinta un mediu ideal pentru cresterea vitelor. Iga Beef a fost carnea pentru Iga ninja in timpul razboiului, cand razboinicii o consumau uscata.

Iga Beef vine de la juninci japoneze cu parul negru, care sunt ocrotite de Consiliul de Promovare a Productiei Bovinelor Iga Beef. Iga Beef, caracterizata printr-o aroma si o sensibilitate distincta, poate fi cel mai bine consumata in sukiyaki (preparat specific japonez).

Iga Beef

  1. Carnea de vita Kobe este o delicatesa gastronomica pretioasa, care a captat atentia gurmanzilor din intreaga lume. Oferind o textura care se topeste in gura si un indice de marmorare bogata in grasimi, carnea de vita aromata a trecut printr-o crestere atenta pentru a obtine astfel de calitati.

Aceste vaci de rasa Tajima, negre, sunt nascute, crescute si sacrificate in zona Hyogo din Kobe. La sacrificare, aceasta carne trebuie sa treaca printr-o serie de teste inainte de a obtine certificarea de carne de vita Kobe.

Kobe Beef

  1. In timp ce Kobe Beef este, fara indoiala, cea mai faimoasa carne de vita Wagyu printre straini, cunoscatorii si nativii japonezi vor sti ca Matsusaka Beef este de fapt cremè de la cremè. Carnea ultra-delicata se topeste instantaneu in gura, lasa un gust dulce, dincolo de divin. Inutil sa spunem ca este cea mai scumpa carne de vita dintre toate tipurile de carne de vita din Japonia.

Numai cei mai buni vitei sunt adunati din rasele Kuroge, inregistrati in sistemul de management al carnii de vita Matsusaka, si crescuti sub indrumari stricte. In timp ce cele mai multe vaci sunt sacrificate la varsta de 18 luni, aceste bovine vii vor trai pana la aproximativ trei ani.

In plus, acestea sunt masate cu Shochu (bautura japoneza ditilata, cu 45% alcool), si hranite aproximativ o jumatate de an cu bere, inainte de a fi procesate.

Matsusaka Beef

  1. Dintre toate carnea de vita Wagyu enumerata aici, Ohmi Beef are de fapt cea mai lunga istorie – dateaza de peste 400 de ani!

Ohmi Beef este pregatita din bovine negre japoneze crescute in jurul lacului Biwa din zona Shiga; bovinele sunt hranite cu o dieta nutritiva echilibrata si cu bauturi din apa curata a lacului. Rezultatul final este o carne vascoasa de grasime usor digerabila, cu un punct de topire semnificativ mai mic de 24,8 grade Celsius comparativ cu alte carne de vita Wagyu.

Ohmi Beef

  1. Doar vaca japoneze cu parul negru, crescute intr-o ferma desemnata de o asociatie agricola din prefectura Saga, cu un certificat BMS (Standard de maruntire a carnii de vita) de 7 si mai sus pot fi certificate ca o carne de vita Saga

Aceste vaci sunt crescute sub tehnici atente de reproducere si nu experimenteaza nici un stres pe parcursul vietii lor pentru a obtine o carne de vita marmorata cu granulatie fina.

Saga Beef

Autor: Hui Jun Ng

Sursa: (aici)

Traducere: Daniel Catoi

Data actualizarii: 04/05/2018