Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui ...

16 vizite

Duminica, 8 decembrie 2019, JW Marriott Grand Hotel Bucuresti a inaugu...

119 vizite

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm ...

19 vizite

Loft e foarte cunoscut de toata lumea ca un mare club pentru petreceri...

25 vizite

Pentru ca s-a nascut intr-un sat de pescari din Algarve, ba mai mult, ...

79 vizite

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

300 vizite

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

51 vizite

Pana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restau...

600 vizite 3 comentarii

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

367 vizite

Evaluatorii Restocracy din juriile competitiei Topul Mancarurilor 2019...

756 vizite

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

453 vizite 2 comentarii

Peste si fructe de mare cu care Dancing Lobster au concurat la Topul M...

23 vizite

Evaluatorii din juriile Restocracy la lucru, la restaurantele care con...

21 vizite 2 comentarii

Domnul Alexandru Consulea construieste la...

17 vizite

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

218 vizite

O cina memorabila la Il Villagio, pregatita de Chef Arcangelo Bero Pis...

18 vizite

O cina memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Razvan-Andrei Du...

13 vizite

Cina la memorabila la LOFT

12 vizite

Cina pregatita de Zoran Savic la Fish House

10 vizite

Cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Chef Iulian Constantin pentr...

9 vizite

Peste 6.500 de iubitori de vin au fost prezenți la cea de a 24-a edi...

42 vizite

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S ...

52 vizite

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

50 vizite

Espace Minoux e un spatiu pentru evenimente in demisolul unei case boi...

41 vizite

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

345 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cunostinte generale sunt limitate doar la termenul „Wagyu”. Dar stiati ca dincolo de numele de „Wagyu” se afla mai multe specii?

Multe restaurante – in afara Japoniei – utilizeaza in mod alternativ cuvantul „Wagyu” si „Kobe”, ceea ce este in mod inerent gresit. Iata cum stau lucrurile: orice Kobe este Wagyu, dar nu orice Wagyu este Kobe.

Wagyu se refera, in principiu, la orice rasa japoneza de vite (wa – japonez, gyu – vita), in timp ce Kobe, pe de alta parte, se refera la o anumita bovina (Tajima), care e crescuta in conditii stricte in zona Hyogo.

De la carnea de vita Matsusaka pana la carnea de vita Ohmi, aici sunt cele 5 tipuri diferite de carne de vita japoneza premium, care merita sa fie cunoscute:

  1. Dupa cum sugereaza si numele sau, Iga Beef de inalta calitate vine din Iga, Japonia. Clima montana a lui Iga reprezinta un mediu ideal pentru cresterea vitelor. Iga Beef a fost carnea pentru Iga ninja in timpul razboiului, cand razboinicii o consumau uscata.

Iga Beef vine de la juninci japoneze cu parul negru, care sunt ocrotite de Consiliul de Promovare a Productiei Bovinelor Iga Beef. Iga Beef, caracterizata printr-o aroma si o sensibilitate distincta, poate fi cel mai bine consumata in sukiyaki (preparat specific japonez).

Iga Beef

  1. Carnea de vita Kobe este o delicatesa gastronomica pretioasa, care a captat atentia gurmanzilor din intreaga lume. Oferind o textura care se topeste in gura si un indice de marmorare bogata in grasimi, carnea de vita aromata a trecut printr-o crestere atenta pentru a obtine astfel de calitati.

Aceste vaci de rasa Tajima, negre, sunt nascute, crescute si sacrificate in zona Hyogo din Kobe. La sacrificare, aceasta carne trebuie sa treaca printr-o serie de teste inainte de a obtine certificarea de carne de vita Kobe.

Kobe Beef

  1. In timp ce Kobe Beef este, fara indoiala, cea mai faimoasa carne de vita Wagyu printre straini, cunoscatorii si nativii japonezi vor sti ca Matsusaka Beef este de fapt cremè de la cremè. Carnea ultra-delicata se topeste instantaneu in gura, lasa un gust dulce, dincolo de divin. Inutil sa spunem ca este cea mai scumpa carne de vita dintre toate tipurile de carne de vita din Japonia.

Numai cei mai buni vitei sunt adunati din rasele Kuroge, inregistrati in sistemul de management al carnii de vita Matsusaka, si crescuti sub indrumari stricte. In timp ce cele mai multe vaci sunt sacrificate la varsta de 18 luni, aceste bovine vii vor trai pana la aproximativ trei ani.

In plus, acestea sunt masate cu Shochu (bautura japoneza ditilata, cu 45% alcool), si hranite aproximativ o jumatate de an cu bere, inainte de a fi procesate.

Matsusaka Beef

  1. Dintre toate carnea de vita Wagyu enumerata aici, Ohmi Beef are de fapt cea mai lunga istorie – dateaza de peste 400 de ani!

Ohmi Beef este pregatita din bovine negre japoneze crescute in jurul lacului Biwa din zona Shiga; bovinele sunt hranite cu o dieta nutritiva echilibrata si cu bauturi din apa curata a lacului. Rezultatul final este o carne vascoasa de grasime usor digerabila, cu un punct de topire semnificativ mai mic de 24,8 grade Celsius comparativ cu alte carne de vita Wagyu.

Ohmi Beef

  1. Doar vaca japoneze cu parul negru, crescute intr-o ferma desemnata de o asociatie agricola din prefectura Saga, cu un certificat BMS (Standard de maruntire a carnii de vita) de 7 si mai sus pot fi certificate ca o carne de vita Saga

Aceste vaci sunt crescute sub tehnici atente de reproducere si nu experimenteaza nici un stres pe parcursul vietii lor pentru a obtine o carne de vita marmorata cu granulatie fina.

Saga Beef

Autor: Hui Jun Ng

Sursa: (aici)

Traducere: Daniel Catoi

Data actualizarii: 04/05/2018

5-tipuri-de-vita-japoneza-premium-restocracy