Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

580 vizite

Fuck you, dear clients! In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

893 vizite

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

65 vizite

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

58 vizite

Atelierul de ceramica al artistei plastice Victoria Cojocariu - Sarman...

86 vizite

O masa la tara pregatita de bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gur...

224 vizite

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

154 vizite

La Corto Maltese impreuna cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufe...

288 vizite

Winemaker dinner with Andrea GERE O cina memorabila la restaurantul...

499 vizite

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

75 vizite

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

70 vizite

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

444 vizite

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

1678 vizite

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

85 vizite

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

644 vizite

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

25 vizite

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

258 vizite

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

74 vizite

Lumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera...

1281 vizite

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

2260 vizite 1 comentarii

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

1236 vizite

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

167 vizite

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

69 vizite

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

83 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique, Moon, Naked, The Doc...

4078 vizite 2 comentarii

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

815 vizite

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Rad...

1396 vizite

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

1589 vizite 1 comentarii

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

141 vizite

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

163 vizite

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de catre Chef Catalin P...

483 vizite

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

197 vizite

Un vin spumant canadian la vanzare pe raft, cu preturi intre 32$ si 43...

372 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

1444 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

436 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

648 vizite 2 comentarii

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

779 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

854 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

1002 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

459 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

98 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2098 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1050 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

11249 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

157 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

704 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

954 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

5047 vizite 1 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

449 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

193 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

134 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

332 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

159 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

50 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

64 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

262 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

113 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

153 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

2616 vizite 1 comentarii

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

49 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

285 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

276 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

83 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

105 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

76 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

143 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

228 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

95 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

636 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

175 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

148 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

293 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

103 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3644 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1373 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

398 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

176 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1223 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

431 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

114 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

152 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

320 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

149 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

1084 vizite 3 comentarii

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1142 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

106 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

153 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

149 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

176 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

245 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2880 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

1204 vizite 1 comentarii

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

36 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1218 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

195 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

162 vizite

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

98 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

136 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

178 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

393 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cunostinte generale sunt limitate doar la termenul „Wagyu”. Dar stiati ca dincolo de numele de „Wagyu” se afla mai multe specii?

Multe restaurante – in afara Japoniei – utilizeaza in mod alternativ cuvantul „Wagyu” si „Kobe”, ceea ce este in mod inerent gresit. Iata cum stau lucrurile: orice Kobe este Wagyu, dar nu orice Wagyu este Kobe.

Wagyu se refera, in principiu, la orice rasa japoneza de vite (wa – japonez, gyu – vita), in timp ce Kobe, pe de alta parte, se refera la o anumita bovina (Tajima), care e crescuta in conditii stricte in zona Hyogo.

De la carnea de vita Matsusaka pana la carnea de vita Ohmi, aici sunt cele 5 tipuri diferite de carne de vita japoneza premium, care merita sa fie cunoscute:

  1. Dupa cum sugereaza si numele sau, Iga Beef de inalta calitate vine din Iga, Japonia. Clima montana a lui Iga reprezinta un mediu ideal pentru cresterea vitelor. Iga Beef a fost carnea pentru Iga ninja in timpul razboiului, cand razboinicii o consumau uscata.

Iga Beef vine de la juninci japoneze cu parul negru, care sunt ocrotite de Consiliul de Promovare a Productiei Bovinelor Iga Beef. Iga Beef, caracterizata printr-o aroma si o sensibilitate distincta, poate fi cel mai bine consumata in sukiyaki (preparat specific japonez).

Iga Beef

  1. Carnea de vita Kobe este o delicatesa gastronomica pretioasa, care a captat atentia gurmanzilor din intreaga lume. Oferind o textura care se topeste in gura si un indice de marmorare bogata in grasimi, carnea de vita aromata a trecut printr-o crestere atenta pentru a obtine astfel de calitati.

Aceste vaci de rasa Tajima, negre, sunt nascute, crescute si sacrificate in zona Hyogo din Kobe. La sacrificare, aceasta carne trebuie sa treaca printr-o serie de teste inainte de a obtine certificarea de carne de vita Kobe.

Kobe Beef

  1. In timp ce Kobe Beef este, fara indoiala, cea mai faimoasa carne de vita Wagyu printre straini, cunoscatorii si nativii japonezi vor sti ca Matsusaka Beef este de fapt cremè de la cremè. Carnea ultra-delicata se topeste instantaneu in gura, lasa un gust dulce, dincolo de divin. Inutil sa spunem ca este cea mai scumpa carne de vita dintre toate tipurile de carne de vita din Japonia.

Numai cei mai buni vitei sunt adunati din rasele Kuroge, inregistrati in sistemul de management al carnii de vita Matsusaka, si crescuti sub indrumari stricte. In timp ce cele mai multe vaci sunt sacrificate la varsta de 18 luni, aceste bovine vii vor trai pana la aproximativ trei ani.

In plus, acestea sunt masate cu Shochu (bautura japoneza ditilata, cu 45% alcool), si hranite aproximativ o jumatate de an cu bere, inainte de a fi procesate.

Matsusaka Beef

  1. Dintre toate carnea de vita Wagyu enumerata aici, Ohmi Beef are de fapt cea mai lunga istorie – dateaza de peste 400 de ani!

Ohmi Beef este pregatita din bovine negre japoneze crescute in jurul lacului Biwa din zona Shiga; bovinele sunt hranite cu o dieta nutritiva echilibrata si cu bauturi din apa curata a lacului. Rezultatul final este o carne vascoasa de grasime usor digerabila, cu un punct de topire semnificativ mai mic de 24,8 grade Celsius comparativ cu alte carne de vita Wagyu.

Ohmi Beef

  1. Doar vaca japoneze cu parul negru, crescute intr-o ferma desemnata de o asociatie agricola din prefectura Saga, cu un certificat BMS (Standard de maruntire a carnii de vita) de 7 si mai sus pot fi certificate ca o carne de vita Saga

Aceste vaci sunt crescute sub tehnici atente de reproducere si nu experimenteaza nici un stres pe parcursul vietii lor pentru a obtine o carne de vita marmorata cu granulatie fina.

Saga Beef

Autor: Hui Jun Ng

Sursa: (aici)

Traducere: Daniel Catoi

Data actualizarii: 04/05/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.