Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

14 vizite

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

25 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului L'Atelier, al ho...

12 vizite

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

12 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

19 vizite

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

484 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

8 vizite

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

169 vizite

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

27 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

55 vizite

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

138 vizite

La cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti, du...

603 vizite 1 comentarii

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

10 vizite

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

81 vizite

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

135 vizite

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

343 vizite

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

324 vizite

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

73 vizite

Scriam zilele trecute ca nu am vazut niciodata pana acum atatea deschi...

1687 vizite 4 comentarii

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

77 vizite

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

68 vizite

Niciodata nu am vazut atatea restaurante noi, cate au aparut in ul...

2481 vizite 3 comentarii

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

64 vizite

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

53 vizite

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

569 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cunostinte generale sunt limitate doar la termenul „Wagyu”. Dar stiati ca dincolo de numele de „Wagyu” se afla mai multe specii?

Multe restaurante – in afara Japoniei – utilizeaza in mod alternativ cuvantul „Wagyu” si „Kobe”, ceea ce este in mod inerent gresit. Iata cum stau lucrurile: orice Kobe este Wagyu, dar nu orice Wagyu este Kobe.

Wagyu se refera, in principiu, la orice rasa japoneza de vite (wa – japonez, gyu – vita), in timp ce Kobe, pe de alta parte, se refera la o anumita bovina (Tajima), care e crescuta in conditii stricte in zona Hyogo.

De la carnea de vita Matsusaka pana la carnea de vita Ohmi, aici sunt cele 5 tipuri diferite de carne de vita japoneza premium, care merita sa fie cunoscute:

  1. Dupa cum sugereaza si numele sau, Iga Beef de inalta calitate vine din Iga, Japonia. Clima montana a lui Iga reprezinta un mediu ideal pentru cresterea vitelor. Iga Beef a fost carnea pentru Iga ninja in timpul razboiului, cand razboinicii o consumau uscata.

Iga Beef vine de la juninci japoneze cu parul negru, care sunt ocrotite de Consiliul de Promovare a Productiei Bovinelor Iga Beef. Iga Beef, caracterizata printr-o aroma si o sensibilitate distincta, poate fi cel mai bine consumata in sukiyaki (preparat specific japonez).

Iga Beef

  1. Carnea de vita Kobe este o delicatesa gastronomica pretioasa, care a captat atentia gurmanzilor din intreaga lume. Oferind o textura care se topeste in gura si un indice de marmorare bogata in grasimi, carnea de vita aromata a trecut printr-o crestere atenta pentru a obtine astfel de calitati.

Aceste vaci de rasa Tajima, negre, sunt nascute, crescute si sacrificate in zona Hyogo din Kobe. La sacrificare, aceasta carne trebuie sa treaca printr-o serie de teste inainte de a obtine certificarea de carne de vita Kobe.

Kobe Beef

  1. In timp ce Kobe Beef este, fara indoiala, cea mai faimoasa carne de vita Wagyu printre straini, cunoscatorii si nativii japonezi vor sti ca Matsusaka Beef este de fapt cremè de la cremè. Carnea ultra-delicata se topeste instantaneu in gura, lasa un gust dulce, dincolo de divin. Inutil sa spunem ca este cea mai scumpa carne de vita dintre toate tipurile de carne de vita din Japonia.

Numai cei mai buni vitei sunt adunati din rasele Kuroge, inregistrati in sistemul de management al carnii de vita Matsusaka, si crescuti sub indrumari stricte. In timp ce cele mai multe vaci sunt sacrificate la varsta de 18 luni, aceste bovine vii vor trai pana la aproximativ trei ani.

In plus, acestea sunt masate cu Shochu (bautura japoneza ditilata, cu 45% alcool), si hranite aproximativ o jumatate de an cu bere, inainte de a fi procesate.

Matsusaka Beef

  1. Dintre toate carnea de vita Wagyu enumerata aici, Ohmi Beef are de fapt cea mai lunga istorie – dateaza de peste 400 de ani!

Ohmi Beef este pregatita din bovine negre japoneze crescute in jurul lacului Biwa din zona Shiga; bovinele sunt hranite cu o dieta nutritiva echilibrata si cu bauturi din apa curata a lacului. Rezultatul final este o carne vascoasa de grasime usor digerabila, cu un punct de topire semnificativ mai mic de 24,8 grade Celsius comparativ cu alte carne de vita Wagyu.

Ohmi Beef

  1. Doar vaca japoneze cu parul negru, crescute intr-o ferma desemnata de o asociatie agricola din prefectura Saga, cu un certificat BMS (Standard de maruntire a carnii de vita) de 7 si mai sus pot fi certificate ca o carne de vita Saga

Aceste vaci sunt crescute sub tehnici atente de reproducere si nu experimenteaza nici un stres pe parcursul vietii lor pentru a obtine o carne de vita marmorata cu granulatie fina.

Saga Beef

Autor: Hui Jun Ng

Sursa: (aici)

Traducere: Daniel Catoi

Data actualizarii: 04/05/2018