Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

Afiseaza

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea evenimentelor de 8 Martie, anul 2020 a venit cu schimbări importante și cu o ofertă mult mai diversificată a petrecerilor ocazionate de Ziua Femeii.

Spre deosebire de anii trecuți, în acest an există oferte pentru toate gusturile și toate buzunarele: cu meniuri sofisticate sau simple, artiști consacrați sau iluștri necunoscuți, muzică live sau DJ, striptease masculin sau artiști de muzică populară, petreceri pentru un public cu vârstă fragedă sau trecut binișor de prima tinerețe, cu prețuri mai mari sau mai mici, meniuri prestabilite sau à la carte, pe scurt, în acest an diversitatea în organizarea evenimentului de 8 Martie a fost ridicată la rang de artă.

Singurul aspect cvasi uniform sau, mai exact spus, rămas asemenea anilor trecuți, a fost promovarea evenimentului, mulți organizatori anunțând acest eveniment pe ”ultima săptămână de metri”, o perioadă destul de scăzută pentru ca informația să aibă suficient timp să se propage.

Au existat și saloane care și-au anunțat evenimentele ocazionate de Ziua Femeii încă din ianuarie, dar au fost foarte puține comparativ cu numărul celor care le-au anunțat în februarie și martie.

În toată această diversitate de evenimente și concepte, a existat și o regulă nescrisă, care a împărțit tipurile de evenimente în 3 categorii, în funcție de complexitate și gradul de organizare fiind stabilită data/datele evenimentului:

  1. Evenimentele organizate minuțios, cu meniu prestabilit, muzică live sau DJ, artiști sau entertaineri, organizate sâmbătă seara, pe 7 Martie sau pe 8 Martie, începând cu ora 19 sau 20, majoritatea în saloane de evenimente; se adresează preponderent unui public trecut de prima tinerețe dornic să petreacă la masă, într-un cadru bine organizat. Multe dintre aceste evenimente au presupus plata integrală a taxei în avans, iar locurile au fost ocupate în funcție de solicitări. Prețurile ponesc de la 90 lei/ persoană și pot urca în funcție de meniu și artiștii invitați.

Printre localurile care au organizat cu minuțiozitate acest tip de eveniment se numără: The President, Cafeneaua Actorilor Tineretului, Militari Residence Ballroom, Tratoria Vivaldi, Restaurant Papion, Casa Mino, Restaurant Anysan, La Vista Events by Niko Palace, Restaurant Hanu’ lui Manuc, Restaurant Herăstrău, Restaurant Interbelic, Vibes Caf etc.

  1. Evenimentele cu muzică live sau DJ, organizate în restaurante à la carte, pe 7 sau pe 8 Martie se adresează unui public tânăr care ia decizii pe moment și iese în oraș pentru a petrece timp de calitate în cuplu sau cu prietenii. Cele mai multe dintre evenimentele din acest an, organizate duminică, 8 Martie, au presupus o investiție mai mică din partea localurilor (plata artiștilor și crearea unei atmosfere romantice) iar intrarea este liberă, in majoritatea cazurilor, cu meniu à la carte. Cei ce doresc să iasă în oraș pentru a petrece sâmbătă sau duminică seara pot alege din ofertele următoarelor localuri: Hop Garden, La Cocoșatu, Beraria H, The Old Sibiu etc.
  2. Evenimentele de weekend, organizate în perioada 7-8 martie (uneori chiar începând cu data de 6 martie), au fost create pentru a umple întreg weekendul. Cu investiții minime din partea restaurantelor și a clienților totodată, au pus accentul pe ideea de ieșire în oraș pentru o seară specială, cu muzică live și mâncare bună. Pentru cei care încă nu au decis în ce zi din weekend vor ieși pentru a sărbători Ziua Femeii, ofertele de muzică live ale restaurantelor următoare pot fi un real sprijin: Magic Bistro, Restaurant Dristor, Restaurant Cocoșu Rosu, Bistro Mon Cheri etc. (Articol scris de Larisa Toader, Consultant în comunicarea HORECA & Managing Director Russenart Communications – martie 2020)

Despre Larisa Toader

Larisa ToaderManaging Director Russenart Communications

Project Manager Buticul de PR

Autor cartea „Secretele relaţiei cu presa – sfaturi practice şi studii de caz”

Experienţă profesională

  • 20 ani experienţă în comunicare şi relaţii publice
  • 17 ani experienţă de agenţie
  • 12 ani experienţă managerială în agenţii româneşti şi multinaţionale
  • membru Asociaţia Profesioniştilor în Relaţii Publice (ARRP)
  • zeci de clienţi din sectorul HORECA
  • sute de campanii de presă şi evenimente organizate

Despre Russenart Communications

Russenart Communications este o agenţie de comunicare înfiinţată în 2008. În cei 12 ani de activitate compania a derulat programe de CSR diferite, dintre care cele mai vizibile sunt Buticul de PR, Congresul Comunicatorilor, Luxury & Elegance, Descoperă tradiţiile culinare româneşti! și 50 de săptămâni în bucătăriile lumii. Printre serviciile oferite de agenție se numără: comunicarea de business, relații cu presa, activități de social media, crearea și implementare programelor de CSR, web developement si SEO. Din 2010 compania s-a specializat în promovarea din sectorul HORECA, retail și servicii.

8 Martie (foto credit - Realitatea.net)

8 Martie (foto credit – Realitatea.net)

Data actualizarii: 06/03/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close