Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlarului Așadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of c...

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), u...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Antreprenorul Florin Balu, cunoscut pentru ca a fondat lantul de resta...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Bulevardul Dacia, strazile Icoanei si Alecu Russo, cu restaurantul lib...

Cartierul Dorobantilor, intre Piata Dorobantilor si Statuia Aviatorilo...

Aleea si curtea cafenelei boeme Lente din Strada Arcului

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Afiseaza
comentarii

TripAdvisor

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), un scriitor independent care a devenit faimos pentru crearea si popularizarea unui restaurant care, de fapt, nu exista. Aceste intamplari sunt relatate de el insusi intr-un articol pe website-ul Vice.com

O farsa monumentala si geniala, dar si plina de pilde profunde, probabil jenante pentru cativa dintre cei care se vor regasi in textul de mai jos… Ca Oobah a facut sa ajunga in varful TripAdvisor un restaurant care nu exista, de fapt, si nu oriunde, ci chiar in Londra, e amuzant, insa nu de asta am tradus si pus articolul si pentru cititorii romani, ci pentru ce a urmat dupa, cand sopronul chiar a devenit un „restaurant”. Si asemanarile cu ce vedem in jur, si aici, la Bucuresti, si prin alte parti, nu sunt atat de intamplatoare pe cat ar vrea multi sa creada… (Redactia)

*

Povestea mea incepe in perioada in care nu eram inca foarte cunoscut, si lucram la diverse alte proiecte. Unul dintre aceste proiecte era sa scriu articole si evaluari false pe TripAdvisor. Proprietarii de restaurante ma plateau cate 10 lire sterline, iar eu scriam o evaluare cu caracter pozitiv despre localul lor, chiar daca nu mancasem niciodata acolo. Cu trecerea timpului, am devenit obsedat de monitorizarea acestor restaurante; am observat cum incepeau sa devina foarte populare, iar eu stateam la baza succesului lor.

Asadar, am devenit convins ca TripAdvisor creeaza o realitate falsa, ca toate aceste mese nici nu sunt luate vreodata si ca toate evaluarile sunt scrise de oameni platiti, la fel ca si mine. Dar in realitate, lucrurile stau diferit – aproape toate sunt autentice. In plus, falsificarea unui restaurant in sine pare imposibila.  Si asa am renuntat la aceasta obsesie.

Dar, intr-o zi, stand in magazia mea, mi-a venit o idee. Daca luam in considerare toate campaniile de dezinformare care au loc in ziua de azi si tendinta sociala de a crede aproape orice, poate chiar este posibil sa falsifici un restaurant. Si poate magazia meu ar fi exact genul de loc care poate sa devina un restaurant popular.

De aici a pornit tot – cu ajutorul evaluarilor false si al altor catorva artificii, am decis sa incerc sa imi transform magazia intr-unul dintre cele mai prestigioase restaurante din Londra, bazat pe informatiile de pe TripAdvisor.

Desi tot ce aveam la dispozitie era o magazie intr-o gradina in sudul Londrei, nu am avut nevoie decat de un telefon cu cartela prepaid de 10 lire sterline pentru a ma inscrie. Si deodata, „Hambarul din Dulwich” exista, in mod oficial. Tot ce mai trebuia sa fac era sa nu listez o adresa exacta, si sa desemnez restaurantul ca avand locuri disponibile strict prin programare.

Acum era timpul sa duc lucrurile la urmatorul nivel – restaurantul meu avea nevoie de un website. Cele mai populare localuri ajung asa bazat pe diverse ciudatenii prostesti, deci bineinteles ca exact asta urma sa fac si eu; si asa au ajuns toate felurile de mancare sa fie numite dupa stari de spirit.

Apropo de acele feluri de mancare, era timpul sa pun cateva poze pe website. Din fericire, cateva articole de uz casnic pot fi foarte convingatoare in rolul de feluri de mancare. Un burete acoperit cu putina vopsea, sapunul lichid si crema de ras pot arata mult mai apetisant si mai la moda decat si-ar fi putut inchipui cineva. Si cu asta, planul meu era gata – am trimis formularul de inscriere catre TripAdvisor, si acum trebuie doar sa astept. Iar in scurt timp, am primit si raspunsul lor de aprobare, cu mentiunea ca restaurantul meu este acum listat pe website-ul lor.

De aici a inceput ascensiunea mea printe randurile de restaurantelor Londrei. Ca punct de pornire, am avut nevoie de cat mai multe evaluari si am putut sa le strang cu ajutorul prietenilor, iar mai departe nu a trebuit decat sa astept. Si cu putin noroc si putina rabdare, a venit si popularitatea.

In concluzie, citeste articolul integral pe Vice pentru a afla restul povestii si pentru a afla cum chiar a devenit un restaurant adevarat, iar apoi vei putea hotari singur(a): https://www.vice.com/en_uk/article/434gqw/i-made-my-shed-the-top-rated-restaurant-on-tripadvisor

Data actualizarii: 20/03/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close