Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Afiseaza
comentarii

TripAdvisor

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), un scriitor independent care a devenit faimos pentru crearea si popularizarea unui restaurant care, de fapt, nu exista. Aceste intamplari sunt relatate de el insusi intr-un articol pe website-ul Vice.com

O farsa monumentala si geniala, dar si plina de pilde profunde, probabil jenante pentru cativa dintre cei care se vor regasi in textul de mai jos… Ca Oobah a facut sa ajunga in varful TripAdvisor un restaurant care nu exista, de fapt, si nu oriunde, ci chiar in Londra, e amuzant, insa nu de asta am tradus si pus articolul si pentru cititorii romani, ci pentru ce a urmat dupa, cand sopronul chiar a devenit un „restaurant”. Si asemanarile cu ce vedem in jur, si aici, la Bucuresti, si prin alte parti, nu sunt atat de intamplatoare pe cat ar vrea multi sa creada… (Redactia)

*

Povestea mea incepe in perioada in care nu eram inca foarte cunoscut, si lucram la diverse alte proiecte. Unul dintre aceste proiecte era sa scriu articole si evaluari false pe TripAdvisor. Proprietarii de restaurante ma plateau cate 10 lire sterline, iar eu scriam o evaluare cu caracter pozitiv despre localul lor, chiar daca nu mancasem niciodata acolo. Cu trecerea timpului, am devenit obsedat de monitorizarea acestor restaurante; am observat cum incepeau sa devina foarte populare, iar eu stateam la baza succesului lor.

Asadar, am devenit convins ca TripAdvisor creeaza o realitate falsa, ca toate aceste mese nici nu sunt luate vreodata si ca toate evaluarile sunt scrise de oameni platiti, la fel ca si mine. Dar in realitate, lucrurile stau diferit – aproape toate sunt autentice. In plus, falsificarea unui restaurant in sine pare imposibila.  Si asa am renuntat la aceasta obsesie.

Dar, intr-o zi, stand in magazia mea, mi-a venit o idee. Daca luam in considerare toate campaniile de dezinformare care au loc in ziua de azi si tendinta sociala de a crede aproape orice, poate chiar este posibil sa falsifici un restaurant. Si poate magazia meu ar fi exact genul de loc care poate sa devina un restaurant popular.

De aici a pornit tot – cu ajutorul evaluarilor false si al altor catorva artificii, am decis sa incerc sa imi transform magazia intr-unul dintre cele mai prestigioase restaurante din Londra, bazat pe informatiile de pe TripAdvisor.

Desi tot ce aveam la dispozitie era o magazie intr-o gradina in sudul Londrei, nu am avut nevoie decat de un telefon cu cartela prepaid de 10 lire sterline pentru a ma inscrie. Si deodata, „Hambarul din Dulwich” exista, in mod oficial. Tot ce mai trebuia sa fac era sa nu listez o adresa exacta, si sa desemnez restaurantul ca avand locuri disponibile strict prin programare.

Acum era timpul sa duc lucrurile la urmatorul nivel – restaurantul meu avea nevoie de un website. Cele mai populare localuri ajung asa bazat pe diverse ciudatenii prostesti, deci bineinteles ca exact asta urma sa fac si eu; si asa au ajuns toate felurile de mancare sa fie numite dupa stari de spirit.

Apropo de acele feluri de mancare, era timpul sa pun cateva poze pe website. Din fericire, cateva articole de uz casnic pot fi foarte convingatoare in rolul de feluri de mancare. Un burete acoperit cu putina vopsea, sapunul lichid si crema de ras pot arata mult mai apetisant si mai la moda decat si-ar fi putut inchipui cineva. Si cu asta, planul meu era gata – am trimis formularul de inscriere catre TripAdvisor, si acum trebuie doar sa astept. Iar in scurt timp, am primit si raspunsul lor de aprobare, cu mentiunea ca restaurantul meu este acum listat pe website-ul lor.

De aici a inceput ascensiunea mea printe randurile de restaurantelor Londrei. Ca punct de pornire, am avut nevoie de cat mai multe evaluari si am putut sa le strang cu ajutorul prietenilor, iar mai departe nu a trebuit decat sa astept. Si cu putin noroc si putina rabdare, a venit si popularitatea.

In concluzie, citeste articolul integral pe Vice pentru a afla restul povestii si pentru a afla cum chiar a devenit un restaurant adevarat, iar apoi vei putea hotari singur(a): https://www.vice.com/en_uk/article/434gqw/i-made-my-shed-the-top-rated-restaurant-on-tripadvisor

Data actualizarii: 20/03/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close