Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

Așadar, „Vă invităm la una dintre cele mai apreciate experien...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Un home delivery à la Răzvan Crișan... :-D  De când s-au înch...

Acum lucrurile merg în felul următor în lume: cineva cu multe m...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Discutie cu un chelner la un restaurant din Herastrau, ajunsa repede l...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

Oamenii lui Godai, restaurantul fusion din Pipera: bucatarul american,...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

Strada Occidentului pe la Piata Sfintii Voievozi, cu liceul de muzica ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

1 comentarii

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

1 comentarii

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

Tara Transilvania Au dreptate transilvanenii sa se considere o alta...

15 comentarii

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Afiseaza
comentarii

TripAdvisor

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), un scriitor independent care a devenit faimos pentru crearea si popularizarea unui restaurant care, de fapt, nu exista. Aceste intamplari sunt relatate de el insusi intr-un articol pe website-ul Vice.com

O farsa monumentala si geniala, dar si plina de pilde profunde, probabil jenante pentru cativa dintre cei care se vor regasi in textul de mai jos… Ca Oobah a facut sa ajunga in varful TripAdvisor un restaurant care nu exista, de fapt, si nu oriunde, ci chiar in Londra, e amuzant, insa nu de asta am tradus si pus articolul si pentru cititorii romani, ci pentru ce a urmat dupa, cand sopronul chiar a devenit un „restaurant”. Si asemanarile cu ce vedem in jur, si aici, la Bucuresti, si prin alte parti, nu sunt atat de intamplatoare pe cat ar vrea multi sa creada… (Redactia)

*

Povestea mea incepe in perioada in care nu eram inca foarte cunoscut, si lucram la diverse alte proiecte. Unul dintre aceste proiecte era sa scriu articole si evaluari false pe TripAdvisor. Proprietarii de restaurante ma plateau cate 10 lire sterline, iar eu scriam o evaluare cu caracter pozitiv despre localul lor, chiar daca nu mancasem niciodata acolo. Cu trecerea timpului, am devenit obsedat de monitorizarea acestor restaurante; am observat cum incepeau sa devina foarte populare, iar eu stateam la baza succesului lor.

Asadar, am devenit convins ca TripAdvisor creeaza o realitate falsa, ca toate aceste mese nici nu sunt luate vreodata si ca toate evaluarile sunt scrise de oameni platiti, la fel ca si mine. Dar in realitate, lucrurile stau diferit – aproape toate sunt autentice. In plus, falsificarea unui restaurant in sine pare imposibila.  Si asa am renuntat la aceasta obsesie.

Dar, intr-o zi, stand in magazia mea, mi-a venit o idee. Daca luam in considerare toate campaniile de dezinformare care au loc in ziua de azi si tendinta sociala de a crede aproape orice, poate chiar este posibil sa falsifici un restaurant. Si poate magazia meu ar fi exact genul de loc care poate sa devina un restaurant popular.

De aici a pornit tot – cu ajutorul evaluarilor false si al altor catorva artificii, am decis sa incerc sa imi transform magazia intr-unul dintre cele mai prestigioase restaurante din Londra, bazat pe informatiile de pe TripAdvisor.

Desi tot ce aveam la dispozitie era o magazie intr-o gradina in sudul Londrei, nu am avut nevoie decat de un telefon cu cartela prepaid de 10 lire sterline pentru a ma inscrie. Si deodata, „Hambarul din Dulwich” exista, in mod oficial. Tot ce mai trebuia sa fac era sa nu listez o adresa exacta, si sa desemnez restaurantul ca avand locuri disponibile strict prin programare.

Acum era timpul sa duc lucrurile la urmatorul nivel – restaurantul meu avea nevoie de un website. Cele mai populare localuri ajung asa bazat pe diverse ciudatenii prostesti, deci bineinteles ca exact asta urma sa fac si eu; si asa au ajuns toate felurile de mancare sa fie numite dupa stari de spirit.

Apropo de acele feluri de mancare, era timpul sa pun cateva poze pe website. Din fericire, cateva articole de uz casnic pot fi foarte convingatoare in rolul de feluri de mancare. Un burete acoperit cu putina vopsea, sapunul lichid si crema de ras pot arata mult mai apetisant si mai la moda decat si-ar fi putut inchipui cineva. Si cu asta, planul meu era gata – am trimis formularul de inscriere catre TripAdvisor, si acum trebuie doar sa astept. Iar in scurt timp, am primit si raspunsul lor de aprobare, cu mentiunea ca restaurantul meu este acum listat pe website-ul lor.

De aici a inceput ascensiunea mea printe randurile de restaurantelor Londrei. Ca punct de pornire, am avut nevoie de cat mai multe evaluari si am putut sa le strang cu ajutorul prietenilor, iar mai departe nu a trebuit decat sa astept. Si cu putin noroc si putina rabdare, a venit si popularitatea.

In concluzie, citeste articolul integral pe Vice pentru a afla restul povestii si pentru a afla cum chiar a devenit un restaurant adevarat, iar apoi vei putea hotari singur(a): https://www.vice.com/en_uk/article/434gqw/i-made-my-shed-the-top-rated-restaurant-on-tripadvisor

Data actualizarii: 20/03/2019