Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

Federatia Italiana de Bucatari este activa in Romania, incepand cu noiembrie 2017, fiind reprezentata prin Presedintele Chef Enza Barbaro, veteran bucatar si expert, cunoscator al realitatii romanesti de mai bine de 25 de ani.

Delegatia, abia infiintata, numara deja 50 de membri, printre care bucatari si restaurante din: Bucuresti, Timisoara, Targu-Mures, Bran, Brasov, Arad, Onesti, Valenii de Munte.

Sediul Delegatiei FIC Romania este in Bucuresti, Sos. Fundeni nr. 39, in cadrul Palazzo Italia, centru de afaceri si principalul sponsor al delegatiei.

Programul Delegatiei FIC, alcatuit de Presedintele Enza Barbaro, prevede axe fundamentale de structurare, precum:

  1. Asocierea intre diferiti bucatari italieni si romani, care practica si promoveaza bucataria italiana;
  2. Formarea si propagarea cunoasterii „Bucatariei Mediteraneene”;
  3. Promovarea bucatariei italiene prin intermediul scolilor si al familiilor cu copii, al studentilor si al parintilor, sau al forumurilor de informare;
  4. Cursuri de pregatire pentru o corecta utilizare a materiilor prime. Spre exemplu, utilizarea fainii, cu o atentie speciala catre „faina din grau dur remacinata”, mai sanatoasa decat orice alta faina;
  5. Cursuri de pregatire pentru paste, pizza si retete italiene;
  6. Alegerea produselor „originale” din diferite teritorii;
  7. Concursuri intre bucatari pentru pregatirea unei echipe care sa participe la campionatele din strainatate;
  8. Creativitate in bucatarie;
  9. Mancarurile legate de istoria si cultura popoarelor si regiunilor italiene;
  10. Comparatii si asemanari intre bucataria italiana si cea romaneasca;

Delegatia FIC Romania, grupeaza bucatari, restaurante, experti din domeniu, cat si critici, jurnalisti si membri onorifici, care ofera prestanta si stralucire Federatiei Italiene de Bucatari.

Ne vom bucura sa va avem alaturi, in marea noastra familie si va punem la dispozitie informatiile necesare pe www.ficromania.ro. (Comunicat de presa – ianuarie 2018)


Federazione Italiana Cuochi

– Delegazione ROMANIA –

Palazzo Italia Bucarest – Sos. Fundeni nr. 39, Dobroesti – IF, Romania 077086, Mail: segreteria@ficromania.ro; Website: www.ficromania.ro

Telefon: +40.722.366.437; Telefon: +40.723.383.199

Federatia Italia de Bucatari Federatia Italia de Bucatari

Data actualizarii: 01/02/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close