Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

Afiseaza

Federatia Italiana de Bucatari este activa in Romania, incepand cu noiembrie 2017, fiind reprezentata prin Presedintele Chef Enza Barbaro, veteran bucatar si expert, cunoscator al realitatii romanesti de mai bine de 25 de ani.

Delegatia, abia infiintata, numara deja 50 de membri, printre care bucatari si restaurante din: Bucuresti, Timisoara, Targu-Mures, Bran, Brasov, Arad, Onesti, Valenii de Munte.

Sediul Delegatiei FIC Romania este in Bucuresti, Sos. Fundeni nr. 39, in cadrul Palazzo Italia, centru de afaceri si principalul sponsor al delegatiei.

Programul Delegatiei FIC, alcatuit de Presedintele Enza Barbaro, prevede axe fundamentale de structurare, precum:

  1. Asocierea intre diferiti bucatari italieni si romani, care practica si promoveaza bucataria italiana;
  2. Formarea si propagarea cunoasterii „Bucatariei Mediteraneene”;
  3. Promovarea bucatariei italiene prin intermediul scolilor si al familiilor cu copii, al studentilor si al parintilor, sau al forumurilor de informare;
  4. Cursuri de pregatire pentru o corecta utilizare a materiilor prime. Spre exemplu, utilizarea fainii, cu o atentie speciala catre „faina din grau dur remacinata”, mai sanatoasa decat orice alta faina;
  5. Cursuri de pregatire pentru paste, pizza si retete italiene;
  6. Alegerea produselor „originale” din diferite teritorii;
  7. Concursuri intre bucatari pentru pregatirea unei echipe care sa participe la campionatele din strainatate;
  8. Creativitate in bucatarie;
  9. Mancarurile legate de istoria si cultura popoarelor si regiunilor italiene;
  10. Comparatii si asemanari intre bucataria italiana si cea romaneasca;

Delegatia FIC Romania, grupeaza bucatari, restaurante, experti din domeniu, cat si critici, jurnalisti si membri onorifici, care ofera prestanta si stralucire Federatiei Italiene de Bucatari.

Ne vom bucura sa va avem alaturi, in marea noastra familie si va punem la dispozitie informatiile necesare pe www.ficromania.ro. (Comunicat de presa – ianuarie 2018)


Federazione Italiana Cuochi

– Delegazione ROMANIA –

Palazzo Italia Bucarest – Sos. Fundeni nr. 39, Dobroesti – IF, Romania 077086, Mail: segreteria@ficromania.ro; Website: www.ficromania.ro

Telefon: +40.722.366.437; Telefon: +40.723.383.199

Federatia Italia de Bucatari Federatia Italia de Bucatari

Data actualizarii: 01/02/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close