Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din P...

Tot ce ai vrut să știi despre organizarea evenimentelor... dar nu ai...

Căutarea locației de nuntă este primul pas în organizarea celui ma...

In cei 2.5 ani de activitate, agentia de consultanta HoReCa Next Root ...

Actorul câștigător de Oscar Adrien Brody este noul ambasador Johnni...

NEGRONI WEEK, EVENIMENT GLOBAL DEDICAT CELEBRULUI COCKTAIL ITALIAN, SE...

Afiseaza

Federatia Italiana de Bucatari este activa in Romania, incepand cu noiembrie 2017, fiind reprezentata prin Presedintele Chef Enza Barbaro, veteran bucatar si expert, cunoscator al realitatii romanesti de mai bine de 25 de ani.

Delegatia, abia infiintata, numara deja 50 de membri, printre care bucatari si restaurante din: Bucuresti, Timisoara, Targu-Mures, Bran, Brasov, Arad, Onesti, Valenii de Munte.

Sediul Delegatiei FIC Romania este in Bucuresti, Sos. Fundeni nr. 39, in cadrul Palazzo Italia, centru de afaceri si principalul sponsor al delegatiei.

Programul Delegatiei FIC, alcatuit de Presedintele Enza Barbaro, prevede axe fundamentale de structurare, precum:

  1. Asocierea intre diferiti bucatari italieni si romani, care practica si promoveaza bucataria italiana;
  2. Formarea si propagarea cunoasterii „Bucatariei Mediteraneene”;
  3. Promovarea bucatariei italiene prin intermediul scolilor si al familiilor cu copii, al studentilor si al parintilor, sau al forumurilor de informare;
  4. Cursuri de pregatire pentru o corecta utilizare a materiilor prime. Spre exemplu, utilizarea fainii, cu o atentie speciala catre „faina din grau dur remacinata”, mai sanatoasa decat orice alta faina;
  5. Cursuri de pregatire pentru paste, pizza si retete italiene;
  6. Alegerea produselor „originale” din diferite teritorii;
  7. Concursuri intre bucatari pentru pregatirea unei echipe care sa participe la campionatele din strainatate;
  8. Creativitate in bucatarie;
  9. Mancarurile legate de istoria si cultura popoarelor si regiunilor italiene;
  10. Comparatii si asemanari intre bucataria italiana si cea romaneasca;

Delegatia FIC Romania, grupeaza bucatari, restaurante, experti din domeniu, cat si critici, jurnalisti si membri onorifici, care ofera prestanta si stralucire Federatiei Italiene de Bucatari.

Ne vom bucura sa va avem alaturi, in marea noastra familie si va punem la dispozitie informatiile necesare pe www.ficromania.ro. (Comunicat de presa – ianuarie 2018)


Federazione Italiana Cuochi

– Delegazione ROMANIA –

Palazzo Italia Bucarest – Sos. Fundeni nr. 39, Dobroesti – IF, Romania 077086, Mail: segreteria@ficromania.ro; Website: www.ficromania.ro

Telefon: +40.722.366.437; Telefon: +40.723.383.199

Federatia Italia de Bucatari Federatia Italia de Bucatari

Data actualizarii: 01/02/2018