Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Marea bucatarie frantuzeasca fina traditionala adaugita cu rosii crude.

L’Atelier e restaurantul hotelului Epoque, probabil cel mai elegant si mai sofisticat boutique hotel din Bucuresti. E langa parcul Cismigiu, pe partea cu Schitu Magureanu, aproape de Piata Mihail Kogalniceanu. E Bucurestiul vechi acolo, cu farmec si poezie, in care stradutele inguste nu sunt niciodata drepte.

Cand au deschis hotelul se numea altfel, Bistrot Epoque, numele de L’Atelier l-a primit ceva mai incolo. Ocupa un cerdac foarte frumos, construit in dreapta cladirii, si cred ca mai au si o sala in interior, de aceeasi dimensiune. Geamurile pridvorului par fixe, asa ca daca vrei sa stai pe terasa trebuie sa mergi in partea cealalta a curtii, in stanga, trecand prin fata intrarii.

Salonul din cerdac e mijlociu ca marime, are vreo zece mese, e elegant, amenajat intr-un stil clasic, aristocratic, cu mobilier masiv, vesela si lucruri de cea mai buna calitate. Terasa are si ea cateva mese, langa o gradinita foarte frumos amenajata, cu multe plante scumpe.

Cand au deschis restaurantul de la Hotel Epoque au adus un chef faimos din Franta, care a pus bazele si a construit meniul si intreg conceptul de Grande Cuisine. La scurt timp dupa el a venit alt francez umblat prin marile restaurante frantuzesti cu stele Michelin, Samuel le Torriellec, care e si acum acolo.

Meniul de la L’Atelier e din bucataria frantuzeasca traditionala, „adevarata mare bucatarie frantuzeasca”, asa cum o numesc traditionalistii. E scurt, asa cum si trebuie sa fie.

Pranzul nostru de la L’Atelier a inceput prost. Am primit o Salata de spanac tanar cu branza pane St Marcellin, asezonata cu vinegreta de trufe, infuzata cu bacon. Daca nu i-as fi citit numele acesta atat de lung si de sugestiv, as fi bagat mana in foc ca am mancat o salata absolut banala, facuta la repezeala, cu cateva frunze de spanac printre multe de salata ordinara, atoasa si cu coditele intregi, de trebuia sa le tai pe fiecare in parte, cu ceva masline, un pachetel de branza, intreg, facut repede pane si, mai ales, cu o rosie cruda taiata in patru. Unde o fi vazut Monsieur le Torriellec rosii crude intr-o farfurie de Grande Cuisine, eu nu stiu. dar poate ca asta o fi contributia lui la marea bucatarie frantuzeasca. Mirosul de trufe nu l-am gasit, insa nu oi fi fost eu atent, concentrat pe rosiile domnului le Torriellec…

Celelalte feluri au fost bune, pentru ca altfel nu ar fi ajuns L’Atelier atat de sus in Lista Restocracy. Nu ar fi ajuns deloc cu o astfel de salata, mai precis spus. Amuse bouche corect, chifle songelate precoapte, foarte bune la gust cand sunt fierbinti, unt sarat – o raritate (inca) in restaurantele bucurestene. Caracatita a fost foarte buna, si sosul la fel. Cand am fost informat ca voi manca o Fricassee de caracatita cu savoare de ierburi aromate, sos Barbecue si andive in vinegreta Thai am crezut ca voi primi o tocanita de caracatita, pentru ca asta stiam eu ca e un/o fricassee. Insa am primit un brat intreg de caracatita. Cu doua feliute taiate separat, alaturi, e drept. Si Sparanghelul tempura cu sos olandez, asezonat cu fulgi de parmezan si trufe a fost foarte bun.

Serviciul a fost foarte bun, rapid, atent la detalii, cu un chelner zambitor si politicos de la natura. Preturile sunt normale la L’Atelier, o masa in doi te costa cam 500 de lei, adica o suma pe care trebuie sa o pui deoparte cam de fiecare data cand mergi la un restaurant de fine dining din Bucuresti.

Noi am fost singurii clienti, de la 13 la 14 si ceva, si am auzit de la altii care au mai mancat la L’Atelier ca e mai mereu astfel. Presupun ca nu doar din cauza salatei aceleia de spanac…

L’Atelier este unul dintre marile restaurante frantuzesti ale Bucurestiului, chiar daca lasa uneori garda jos. Insa Restocracy evalueaza si clasifica restaurantele mai degraba dupa valoarea lor maximala, adica dupa mancarea pe care o pot face atunci cand chiar se concentreaza si nu le este lene. Merita, deci, o vizita la L’Atelier cand vreti sa va aduceti aminte de adevarata mare bucatarie clasica frantuzeasca, rugandu-va, doar, ca bucatarii sa fie odihniti si cu chef de munca. (GB – aprilie 2017)

Cerdacul L'Atelier de la Hotel Epoque

Data actualizarii: 26/08/2018

L’Atelier, aprilie 2017  - Intrarea Aurora, nr. 7C (Hotel Epoque)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close