Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12417 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4136 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1429 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3412 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1162 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13913 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1168 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1624 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

720 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5279 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3758 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9413 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

824 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2310 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2190 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3370 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

974 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6246 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3240 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3519 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1419 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3534 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2161 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7209 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6061 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4902 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2717 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1443 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1764 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2564 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1136 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2448 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

678 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2058 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1383 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6368 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8593 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5125 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4102 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7276 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4990 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2392 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2097 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3155 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

589 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6158 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2243 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

810 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3642 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2504 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Le Grenier a Pain: bistrou frantuzesc cu specific romanesc

Le Grenier a Pain, bistrou, brutarie si patiserie frantuzeasca in Nicolae CaranfilLe Grenier a Pain e o franciza tipic frantuzeasca, mi-au spus ca gasesti numele acesta in multe tari: brutarie,  patiserie, cofetarie si bistrou, toate in una.

In Bucuresti sunt mai multe Le Grenier a Pain, din cate am vazut pe Internet. Eu am fost la cea din Aviatiei, pe Nicolae Caranfil, in capatul lui dinspre Podul Baneasa, care cred ca e si primul deschis, si cel mai mare. Am mai vazut numele acesta si pe bulevardul Magheru la un moment dat, au incercat si acolo, dar au inchis.

Le Grenier a Pain din Caranfil e destul de mare, la parterul unei cladiri de birouri nou construite, chiar langa nou deschisul Mandaloun. Spatiul e destul de mare. La intrare au magazinul de paine, patiserie, prajituri si sucuri naturale. In spate un salon destul de incapator si de bine amenajat, in stilul bistrourilor occidentale urbane. O terasa pentru fumatori e si mai in spate, destul de bine izolata, din fericire. In fata, chiar la strada, au cateva mese pe un fel de terasa cam neglijent amenajata, cu o mocheta (sic!) verde si foarte patata pe jos.

Le Grenier a Pain e un bistrou frantuzesc, insa meniul bate si catre bucatarie urbana si chiar specific multicuisine. Plus un meniu separat cu mancare romaneasca – nu cred ca francezii au aflat inca despre aceasta initiativa a francizatilor lor bucuresteni. Eu am luat o varza cu carne, foarte buna, ficatei de pui asa si asa, nimic de spus despre ei, cu un piure fara gust deloc, probabil ca nici nu era din cartofi fierti de ei. Am luat si tagliatelle cu ciuperci, fara gust si acestea. Cred ca au pomenit si de trufe odata cu numele pastelor, dar nu sunt foarte sigur. Oricum, daca chiar au facut-o, au uitat sa le adauge.

Serviciul a fost interesant la Le Grenier a Pain. Daca m-ar intreba cineva cum cred eu ca nu ar trebui sa fie un chelner, i-as descrie pe cei doi de acolo, si in special pe unul dintre ei. Sta sprijinit si tine mana in sold cand vorbeste cu tine si incearca sa-si ascunda nervii fata de clientii care-l deranjeaza, unii probabil chiar cu simpla lor prezenta. El crede ca reuseste, probabil…

Preturile sunt normale la Le Grenier a Pain. Daca mancarurile frantuzesti din meniu ar fi ceea ce pot ele sa fie daca sunt facute bine si cu produse de calitate, ai spune ca ar fi preturi chiar bune. Dar s-ar putea sa nu fie cazul. Ceva clienti erau la pranz, nici prea multi, nici putini.

Le Grenier a Pain e un bistrou de proximitate pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona, de-a stanga si de-a dreapta lui Nicolae Caranfil, adica in Aviatiei si in Cartierul Francez. Daca s-au dus de mai multe ori la ei si au putut incerca mai multe feluri din meniu, sunt sigur ca au dat si peste cateva mancaruri mai bune decat ce am mancat noi, si poate au gasit un motiv sa revina. Noi nu, pentru moment… (GB – octombrie 2018)

Data actualizarii: 30/10/2018

Le Grenier a Pain (Aviatiei)  - Str. Nicolae Caranfil, nr. 87 (EKA Business Center)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close