Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu in primele cateva cele ma...

5000 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5194 vizite

Restaurant libanez cu clientela mondena Zaitoone e un restaurant di...

2767 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

7244 vizite

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

2901 vizite

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

5395 vizite

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri Am fos...

1309 vizite

Un restaurant libanez asezat Tulin e un restaurant libanez destul d...

1017 vizite

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

2660 vizite
Afiseaza
vizualizari

Mandaloun, luxul si excesele orientale

Mohamed Murad

Saptamana trecuta s-a deschis, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vreme a fost Diet Center, restaurantul care a falimentat crezand ca 200 de oameni vor manca simultan frunze si radacini. Si pe Nicolae Caranfil. Sunt unii care fac asta, cunosc si eu cativa, insa nu am vazut vreodata mai mult de cinci, sase intr-un singur loc si in acelasi timp, incat sa-ti dea prin minte sa le deschizi un restaurant mai mare decat o garsoniera.

Dar cand pui miei intregi la protap, pui fripti, vita si hamburgeri, placinte fierbinti, baclavale, hostese frumoase, narghilele, cand ii lasi pe toti sa fumeze inauntru, locul se umple ochi cat ai clipi, si iti pare rau ca nu ai luat un hangar de 400 de locuri, nu de 200.

Asa s-a gandit si Mohamed Murad. Da, libanezul acela care a introdus in Bucuresti dieta cu shaorma, din care si-a cumparat apoi hotel dupa hotel si a construit blocuri pe strazi intregi. Mohamed stie ce-i place omului in viata, si ii si da, iar omul il rasplateste pentru asta. Un targ cinstit, desigur.

Asadar, Mohamed Murad a bagat adanc mana in buzunar si a facut in locul lui Diet Center un restaurant ca in povestile arabesti ale Sheherezadei. Bine ca m-au lasat sa fac poze in liniste, ca nu as fi reusit sa descriu cum e la Mandaloun. Nici Balzac nu ar fi avut sanse prea mari de succes, cred. Doar fumul nu se vede bine in poze, dar va puteti pune singuri la contributie imaginatia daca va spun ca toti fumeaza in primul salon, prin care treci cand intri. Primul fiind Mohamed Murad, desigur. Si nu narghilea, ca in povestile arabesti, ci tigari din acestea autohtone, dupa care trebuie sa-ti dai si bretelele la spalat cand iesi de acolo.

Mohamed Murad e un om frumos si mandru. Daca alti libanezi si arabi au facut cate un restaurant libanez sau arabesc, el nu putea face la fel ca ei. Asa ca … (citeste tot)

Mandaloun, restaurant libanez si international in Nicolae Caranfil

Mandaloun, restaurant libanez si international in Nicolae Caranfil

O cina libaneza memorabila

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed Murad la restaurantul sau Mandaloun din Bucuresti

Data actualizarii: 15/05/2019

Mandaloun

  • Andra Han :

    Andra Han
    Excelent restaurant ! Meniu si atomsfera autentice. Personal super calificat, cum rar mai vedem. Peste asteptari. Tot ce iti doreste inima.

  • HC :

    Trec zilnic prin fata lui, dar tipul de clienti* pe care mizeaza reprezinta acea parte de Bucuresti si Romania care iti face sa pleci capul cu rusine si furie. Cu siguranta nu voi testa acest loc.
    (*O modalitatea simpla de a iti selecta clientela este de a nu mai permite fumatul, servindu-se de o tehnicalitate absurda).

  • Anonim :

    deci se fumeaza si e legal sau e ilegal si se fumeaza?

  • Razvan :

    deci se fumeaza si e legal sau e ilegal si se fumeaza?

  • Ali :

    The best beeef in town