Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătate Primu...

2538 vizite

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

11880 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

9327 vizite 1 comentarii

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

1335 vizite

Zaitoone, restaurant libanez cu clientela mondena Am revenit la Zai...

9819 vizite 8 comentarii

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

12066 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

3257 vizite 2 comentarii

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

1302 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

17293 vizite 8 comentarii

Saidoun - Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri...

3896 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

5708 vizite 1 comentarii

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

1036 vizite

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

2211 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscutului restaurant

Chelneriță adorabilăPrimul restaurant deschis în casa aceea frumoasă dintre Beller și Casa Dorobanților a fost Market8, al Venerei Arapu, acum mai bine de zece ani. Apoi Gargantua d’Oro, al celor care au mai multe restaurante sub acest brand.

Din 15 decembrie, de mai puțin de două săptămâni, deci, a apărut un nou nume, însă unul cu rezonanțe cunoscute: Mandaloun Maison. Da, e al libanezilor care au Mandaloun din Nicolae Caranfil.

Terasa e restaurantul propriu-zis aici. O terasă închisă ermetic iarna, pe două laturi ale casei, cu pereți de sticlă care dau spre părculețul George Călinescu, pe partea cealaltă fiind o străduță aglomerată. Un salon minuscul în mijloc, fără ferestre, e mai degrabă un separeu, pentru cine are nevoie. Unii vor strâmba puțin din nas la amenajarea cu câteva tușe butaforice a stilului luxului apropiat oriental (“tres sic”, cum se prezintă singuri pe un website plin cu greșeli), nepegustul fețelor subțiri, mai ales. Însă mie îmi place, pentru un restaurant cred că merge bine.

Ca și la celelalte restaurante ale lor, meniul de la Mandaloun Maison e împărțit în două: jumătate bucătărie libaneză tradițională, cealaltă jumătate bucătărie internațională. Am luat puțină mâncare, cu gândul să revin, pentru că sunt aproape de mine. Pieptul de rață cu piure de morcovi și sos de struguri a fost bun, proaspăt, bine gătit. Salata Fattoush nu mi-a plăcut. Un castron plin cu lipie, cum se vede și în poză, cu câteva bucățele de roșii printre ele, dar și acelea tari și fără gust deloc. Dressingul, la fel, varianta insipidă și fără sos de rodii.

Am apreciat mult serviciul, cu o hostesă foarte plăcută la intrare și, mai ales, cu chelnerița din poză, amabilă și natural zâmbitoare. Prețurile mărișoare, însă toate sunt astfel în Beller, așa că nu ies ei în evidență cu asta.

Da, Mandaloun Maison completează rețeaua de restaurante bune ale bogatului cartier bucureștean. Un local bine făcut, bine amenajat, cu mâncare bună, așa că au toate șansele să readucă la suprafață măcar o parte din gloria pe care a avut-o primul restaurant deschis demult aici, despre care am scris la început. (George Butunoiu – decembrie 2021)

Bucătăria Mandaloun Maison
Salonul și terasa Mandaloun
Mandaloun

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a deschis, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vreme a fost Diet Center, restaurantul care a falimentat crezand ca 200 de oame...

Data actualizarii: 16/01/2022

Mandaloun Maison  - Str. Lt. Av. Șerban Petrescu, Nr. 8 (Piața Dorobanților)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close