Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din București Sun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la Caupona Primul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea Floreasca Regula pe R...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemiei Am venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Afiseaza

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscutului restaurant

Chelneriță adorabilăPrimul restaurant deschis în casa aceea frumoasă dintre Beller și Casa Dorobanților a fost Market8, al Venerei Arapu, acum mai bine de zece ani. Apoi Gargantua d’Oro, al celor care au mai multe restaurante sub acest brand.

Din 15 decembrie, de mai puțin de două săptămâni, deci, a apărut un nou nume, însă unul cu rezonanțe cunoscute: Mandaloun Maison. Da, e al libanezilor care au Mandaloun din Nicolae Caranfil.

Terasa e restaurantul propriu-zis aici. O terasă închisă ermetic iarna, pe două laturi ale casei, cu pereți de sticlă care dau spre părculețul George Călinescu, pe partea cealaltă fiind o străduță aglomerată. Un salon minuscul în mijloc, fără ferestre, e mai degrabă un separeu, pentru cine are nevoie. Unii vor strâmba puțin din nas la amenajarea cu câteva tușe butaforice a stilului luxului apropiat oriental (“tres sic”, cum se prezintă singuri pe un website plin cu greșeli), nepegustul fețelor subțiri, mai ales. Însă mie îmi place, pentru un restaurant cred că merge bine.

Ca și la celelalte restaurante ale lor, meniul de la Mandaloun Maison e împărțit în două: jumătate bucătărie libaneză tradițională, cealaltă jumătate bucătărie internațională. Am luat puțină mâncare, cu gândul să revin, pentru că sunt aproape de mine. Pieptul de rață cu piure de morcovi și sos de struguri a fost bun, proaspăt, bine gătit. Salata Fattoush nu mi-a plăcut. Un castron plin cu lipie, cum se vede și în poză, cu câteva bucățele de roșii printre ele, dar și acelea tari și fără gust deloc. Dressingul, la fel, varianta insipidă și fără sos de rodii.

Am apreciat mult serviciul, cu o hostesă foarte plăcută la intrare și, mai ales, cu chelnerița din poză, amabilă și natural zâmbitoare. Prețurile mărișoare, însă toate sunt astfel în Beller, așa că nu ies ei în evidență cu asta.

Da, Mandaloun Maison completează rețeaua de restaurante bune ale bogatului cartier bucureștean. Un local bine făcut, bine amenajat, cu mâncare bună, așa că au toate șansele să readucă la suprafață măcar o parte din gloria pe care a avut-o primul restaurant deschis demult aici, despre care am scris la început. (George Butunoiu – decembrie 2021)

Bucătăria Mandaloun Maison
Salonul și terasa Mandaloun
Mandaloun

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a deschis, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vreme a fost Diet Center, restaurantul care a falimentat crezand ca 200 de oame...

Data actualizarii: 15/12/2022

Mandaloun Maison  - Str. Lt. Av. Șerban Petrescu, Nr. 8 (Piața Dorobanților)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close