Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

1804 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

4751 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

164 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

19 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

1963 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

228 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

835 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

196 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

185 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

502 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

543 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

111 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2004 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

715 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3580 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1522 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

722 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

421 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1942 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2072 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

622 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3232 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

9480 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1578 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

559 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Le Grenier a Pain: bistrou frantuzesc cu specific romanesc

Le Grenier a Pain, bistrou, brutarie si patiserie frantuzeasca in Nicolae CaranfilLe Grenier a Pain e o franciza tipic frantuzeasca, mi-au spus ca gasesti numele acesta in multe tari: brutarie,  patiserie, cofetarie si bistrou, toate in una.

In Bucuresti sunt mai multe Le Grenier a Pain, din cate am vazut pe Internet. Eu am fost la cea din Aviatiei, pe Nicolae Caranfil, in capatul lui dinspre Podul Baneasa, care cred ca e si primul deschis, si cel mai mare. Am mai vazut numele acesta si pe bulevardul Magheru la un moment dat, au incercat si acolo, dar au inchis.

Le Grenier a Pain din Caranfil e destul de mare, la parterul unei cladiri de birouri nou construite, chiar langa nou deschisul Mandaloun. Spatiul e destul de mare. La intrare au magazinul de paine, patiserie, prajituri si sucuri naturale. In spate un salon destul de incapator si de bine amenajat, in stilul bistrourilor occidentale urbane. O terasa pentru fumatori e si mai in spate, destul de bine izolata, din fericire. In fata, chiar la strada, au cateva mese pe un fel de terasa cam neglijent amenajata, cu o mocheta (sic!) verde si foarte patata pe jos.

Le Grenier a Pain e un bistrou frantuzesc, insa meniul bate si catre bucatarie urbana si chiar specific multicuisine. Plus un meniu separat cu mancare romaneasca – nu cred ca francezii au aflat inca despre aceasta initiativa a francizatilor lor bucuresteni. Eu am luat o varza cu carne, foarte buna, ficatei de pui asa si asa, nimic de spus despre ei, cu un piure fara gust deloc, probabil ca nici nu era din cartofi fierti de ei. Am luat si tagliatelle cu ciuperci, fara gust si acestea. Cred ca au pomenit si de trufe odata cu numele pastelor, dar nu sunt foarte sigur. Oricum, daca chiar au facut-o, au uitat sa le adauge.

Serviciul a fost interesant la Le Grenier a Pain. Daca m-ar intreba cineva cum cred eu ca nu ar trebui sa fie un chelner, i-as descrie pe cei doi de acolo, si in special pe unul dintre ei. Sta sprijinit si tine mana in sold cand vorbeste cu tine si incearca sa-si ascunda nervii fata de clientii care-l deranjeaza, unii probabil chiar cu simpla lor prezenta. El crede ca reuseste, probabil…

Preturile sunt normale la Le Grenier a Pain. Daca mancarurile frantuzesti din meniu ar fi ceea ce pot ele sa fie daca sunt facute bine si cu produse de calitate, ai spune ca ar fi preturi chiar bune. Dar s-ar putea sa nu fie cazul. Ceva clienti erau la pranz, nici prea multi, nici putini.

Le Grenier a Pain e un bistrou de proximitate pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona, de-a stanga si de-a dreapta lui Nicolae Caranfil, adica in Aviatiei si in Cartierul Francez. Daca s-au dus de mai multe ori la ei si au putut incerca mai multe feluri din meniu, sunt sigur ca au dat si peste cateva mancaruri mai bune decat ce am mancat noi, si poate au gasit un motiv sa revina. Noi nu, pentru moment… (GB – octombrie 2018)

Data actualizarii: 30/10/2018

Le Grenier a Pain (Aviatiei)  - Str. Nicolae Caranfil, nr. 87 (EKA Business Center)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.