Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12188 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4072 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1387 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3200 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1117 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13827 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1158 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1598 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

697 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5237 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3733 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9344 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

787 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2295 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2173 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3345 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

959 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6181 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3209 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3485 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1361 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3458 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2101 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7130 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

5997 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4864 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2694 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1418 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1668 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2524 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1106 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2419 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

662 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2026 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1348 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6107 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8476 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5088 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4071 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7249 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4945 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2375 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2075 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3086 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

584 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6037 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2183 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

799 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3617 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2474 vizite 3 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Le Grenier a Pain: bistrou frantuzesc cu specific romanesc

Le Grenier a Pain, bistrou, brutarie si patiserie frantuzeasca in Nicolae CaranfilLe Grenier a Pain e o franciza tipic frantuzeasca, mi-au spus ca gasesti numele acesta in multe tari: brutarie,  patiserie, cofetarie si bistrou, toate in una.

In Bucuresti sunt mai multe Le Grenier a Pain, din cate am vazut pe Internet. Eu am fost la cea din Aviatiei, pe Nicolae Caranfil, in capatul lui dinspre Podul Baneasa, care cred ca e si primul deschis, si cel mai mare. Am mai vazut numele acesta si pe bulevardul Magheru la un moment dat, au incercat si acolo, dar au inchis.

Le Grenier a Pain din Caranfil e destul de mare, la parterul unei cladiri de birouri nou construite, chiar langa nou deschisul Mandaloun. Spatiul e destul de mare. La intrare au magazinul de paine, patiserie, prajituri si sucuri naturale. In spate un salon destul de incapator si de bine amenajat, in stilul bistrourilor occidentale urbane. O terasa pentru fumatori e si mai in spate, destul de bine izolata, din fericire. In fata, chiar la strada, au cateva mese pe un fel de terasa cam neglijent amenajata, cu o mocheta (sic!) verde si foarte patata pe jos.

Le Grenier a Pain e un bistrou frantuzesc, insa meniul bate si catre bucatarie urbana si chiar specific multicuisine. Plus un meniu separat cu mancare romaneasca – nu cred ca francezii au aflat inca despre aceasta initiativa a francizatilor lor bucuresteni. Eu am luat o varza cu carne, foarte buna, ficatei de pui asa si asa, nimic de spus despre ei, cu un piure fara gust deloc, probabil ca nici nu era din cartofi fierti de ei. Am luat si tagliatelle cu ciuperci, fara gust si acestea. Cred ca au pomenit si de trufe odata cu numele pastelor, dar nu sunt foarte sigur. Oricum, daca chiar au facut-o, au uitat sa le adauge.

Serviciul a fost interesant la Le Grenier a Pain. Daca m-ar intreba cineva cum cred eu ca nu ar trebui sa fie un chelner, i-as descrie pe cei doi de acolo, si in special pe unul dintre ei. Sta sprijinit si tine mana in sold cand vorbeste cu tine si incearca sa-si ascunda nervii fata de clientii care-l deranjeaza, unii probabil chiar cu simpla lor prezenta. El crede ca reuseste, probabil…

Preturile sunt normale la Le Grenier a Pain. Daca mancarurile frantuzesti din meniu ar fi ceea ce pot ele sa fie daca sunt facute bine si cu produse de calitate, ai spune ca ar fi preturi chiar bune. Dar s-ar putea sa nu fie cazul. Ceva clienti erau la pranz, nici prea multi, nici putini.

Le Grenier a Pain e un bistrou de proximitate pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona, de-a stanga si de-a dreapta lui Nicolae Caranfil, adica in Aviatiei si in Cartierul Francez. Daca s-au dus de mai multe ori la ei si au putut incerca mai multe feluri din meniu, sunt sigur ca au dat si peste cateva mancaruri mai bune decat ce am mancat noi, si poate au gasit un motiv sa revina. Noi nu, pentru moment… (GB – octombrie 2018)

Data actualizarii: 30/10/2018

Le Grenier a Pain (Aviatiei)  - Str. Nicolae Caranfil, nr. 87 (EKA Business Center)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close