Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Master of Pasta”:

Carolina Diaz, din SUA, a câștigat Barilla Pasta World Championship 2018, cea mai prestigioasă competiție mondială dedicată gastronomiei italiene

  • Chef Carolina Diaz (34 de ani) din Statele Unite ale Americii, a cucerit juriul și a plecat acasă cu trofeul cel mare de la Barilla Pasta World Championship, ediția 2018, eveniment care a avut loc la Milano, între 24-25 octombrie. Rețeta executată în finală reprezenta reinterpretarea proprie a Spaghetti al Pomodoro, folosind trei tipuri de roșii cherry pentru sos
  • La ediția din acest an a Barilla Pasta World Championship, România a fost reprezentată de Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel, din Iași. Ambasadorul României la competiție a fost apreciat atât pentru creativitatea cu care a reflectat tema competiției, „EAT POSITIVE”, cât și pentru promovarea unui ingredient cu o tradiție veche în gastronomia românească: brânza de burduf
  • Este pentru al doilea an consecutiv când un Chef român este concurent în prestigiosul concurs. În 2017, Adrian Șișiu, Chef al Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, a participat pentru prima dată la cea mai importantă competiție dedicată gastronomiei italiene la nivel mondial, jurizată de Chefi cu stele Michelin
  • 18 Chefi din întreaga lume, cu vârste sub 35 de ani, s-au întrecut la cea de-a șaptea ediție a Barilla Pasta World Championship 2018. Pe lângă realizarea de rețete signature, finaliștii au reinterpretat celebra rețetă de Spaghetti al Pomodoro

Milano a devenit la finalul săptămânii trecute capitala gastronomiei italiene. Orașul italian, recunoscut pe plan internațional pentru restaurantele de lux în care pastele milaneze au fost ridicate la rang de haute cuisine, a găzduit cea de-a șaptea ediție a Barilla Pasta World Championship. Evenimentul organizat de Barilla a avut loc de Ziua Mondială a Pastelor (World Pasta Day), celebrată pe 25 octombrie. Peste 450 de participanți, printre care: Chefi renumiți, nutriționiști, profesioniști din industria gastronomică, celebrități, reprezentanți ai mass media din întreaga lume și-au dat întâlnire la arena La Perlota, un reper istoric care combină farmecul faimosului cartier milanez al artiștilor, Brera, cu o atmosferă de avangardă specific italiană.

Sute de kilograme de paste au fost preparate de concurenți, în încercarea de a reda prin preparatele lor conceptul „EAT POSITIVE”. De altfel, brandul Barilla promovează în toate țările în care este prezent, un stil de viață sănătos, din care nu lipsesc preparatele de calitate, cum sunt pastele, și timpul de calitate petrecut alături de cei dragi.

În juriul competiției s-au aflat Chefi renumiți, cum sunt Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, Holger Stromberg, dar și fotograful american specializat în fotografie culinară, Brittany Wright. Aceștia au punctat, printre altele, creativitatea, talentul culinar și modul de prezentare a rețetelor propuse de cei 18 concurenți.

În ultima zi a competiției, cei prezenți au avut plăcerea să asiste la o experiență gastronomică inedită. Celebrul Chef Davide Oldani, protagonist în noua campanie Barilla – „Maeștrii Pastelor” – alături de celebrul jucător de tenis, Roger Federer, a realizat o demonstrație culinară în ritmul muzicii, îmbinând excelent sunetul pastelor cu cel al instrumentelor muzicale.

Davide Oldani, este proprietarul unui restaurant cu o stea Michelin, precursor al curentului Pop Food, bazat pe minimalism și pe folosirea unei număr mic de ingrediente.

O rețetă de paste gătite în stil italian cu accente americane a cucerit juriul cu stele Michelin

În timpul campionatului, participanții au surprins juriul cu preparate din care nu au lipsit ingredientele specifice țărilor pe care le reprezintă. Toate în numele unui efort de a privi mâncarea ca pe un liant social și cultural, o modalitate de a-i aduce împreună pe oameni și de a savura preparate de calitate.

La finalul celor două zile de competiție, marele câștigător a fost desemnată Carolina Diaz, Chef la Terzo Piano la Art Institute of Chicago, din Statele Unite ale Americii. Tânăra femeie-Chef Carolina Diaz a crescut într-o familie mare mexicană, în afara orașului Chicago, și a învățat să echilibreze arome gătind împreună cu tatăl său. După câțiva ani ca bucătar, Carolina a decis să exploreze bucătăria italiană în 2012. Apoi s-a alăturat echipei Terzo Piano din cadrul Art Institute of Chicago unde a devenit Chef di Cucina în 2016. Carolina susține folosirea produselor locale, organice și sustenabile în prepararea delicioaselor rețete mediteraneene.

Este pentru prima dată în istoria concursului când o femeie câștigă titlul de Barilla Master of Pasta. Competiția a fost extrem de strânsă, în finală americanca concurând cu reprezentantul Chinei, Chef Toby Wang.

Marele premiu constă într-un program de training personalizat la Școala Alma Culinary, iar câștigătorul își va perfecționa stilul cu ajutorul unor lecții predate de unii dintre cei mai de succes Chefi din lume.

Al doilea an când un Chef român participă la eveniment

Printre cei 18 Chefi participanți la Barilla Pasta World Championship 2018 s-a numărat și un tânăr român – Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel, din Iași. Acesta a experimentat bucătăria în Italia, în zona Toscanei, unde a muncit timp de  șase ani și a deprins secretele preparării delicateselor italiene. Adrian are în palmares mai multe titluri și medalii la concursuri naționale și internaționale.

Rețeta propusă de acesta, „Linguine Cinci gusturi ale prospețimii” („Five tastes of freshness”), reprezintă o reinterpretare autentică a legăturii dintre cultura românească și cea italiană. Ingredientul pe care acesta l-a pus în valoare în preparatul său este spuma din brânză de burduf, o alegere neașteptată și, totodată, care a ieșit în evidență.

„Barilla Pasta World Championship este o competiție copleșitoare, atât din punct de vedere al emoțiilor care mă încearcă, a juriului cu stele Michelin, concurenților foarte bine pregătiți, a dimensiunii organizatorice cât și a audienței internaționale. Am concurat alături de 17 Chefi și am încercat să prepar pastele în stilul meu. Am ales brânza românească de burduf ca ingredient cheie în rețeta mea, o combinație perfectă între gustul italian și cel românesc. Participarea la acest campionat mondial este o experiență în sine și sunt foarte fericit că am putut să fiu prezent alături de Chefi, care sunt surse constante de inspirație”, a declarat Chef Adrian Cojocaru, reprezentantul României în cadrul Barilla Pasta World Championship 2018.

Ediția de anul trecut a Barilla Pasta World Championship a fost prima în care a fost nominalizat și un român. Rețeta de paste signature a lui Adrian Șișiu, Chef la Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, cu care a participat la competiția din anul 2017, se numește Barilla Bio Spaghetti Champion. Tânărul Chef Accursio Lota (SUA) este, însă, cel care a reușit să ia trofeul cel mare cu o rețetă de Seafood Carbonara. (Comunicat de presa – noiembrie 2018)

***

Despre Barilla

Barilla este în prezent brandul de paste numărul 1 în Italia și la nivel mondial. Fondată în Parma, în Italia, în 1877, ca brutărie care producea pâine și paste, Barilla este în prezent unul dintre cele mai mari grupuri din domeniul FMCG din Italia. Lider mondial pe piața pastelor, și în Italia pe piețele pastelor și a produselor de patiserie, Barilla deține 30 de unități de producție (14 în Italia și 16 în restul lumii) și exportă produse în peste 100 de țări. Conform datelor furnizate de AC Nielsen, în România, Barilla a devenit în acest an brandul numărul 1 de paste ca valoare.

Data actualizarii: 01/11/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close