Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Afiseaza

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Master of Pasta”:

Carolina Diaz, din SUA, a câștigat Barilla Pasta World Championship 2018, cea mai prestigioasă competiție mondială dedicată gastronomiei italiene

  • Chef Carolina Diaz (34 de ani) din Statele Unite ale Americii, a cucerit juriul și a plecat acasă cu trofeul cel mare de la Barilla Pasta World Championship, ediția 2018, eveniment care a avut loc la Milano, între 24-25 octombrie. Rețeta executată în finală reprezenta reinterpretarea proprie a Spaghetti al Pomodoro, folosind trei tipuri de roșii cherry pentru sos
  • La ediția din acest an a Barilla Pasta World Championship, România a fost reprezentată de Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel, din Iași. Ambasadorul României la competiție a fost apreciat atât pentru creativitatea cu care a reflectat tema competiției, „EAT POSITIVE”, cât și pentru promovarea unui ingredient cu o tradiție veche în gastronomia românească: brânza de burduf
  • Este pentru al doilea an consecutiv când un Chef român este concurent în prestigiosul concurs. În 2017, Adrian Șișiu, Chef al Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, a participat pentru prima dată la cea mai importantă competiție dedicată gastronomiei italiene la nivel mondial, jurizată de Chefi cu stele Michelin
  • 18 Chefi din întreaga lume, cu vârste sub 35 de ani, s-au întrecut la cea de-a șaptea ediție a Barilla Pasta World Championship 2018. Pe lângă realizarea de rețete signature, finaliștii au reinterpretat celebra rețetă de Spaghetti al Pomodoro

Milano a devenit la finalul săptămânii trecute capitala gastronomiei italiene. Orașul italian, recunoscut pe plan internațional pentru restaurantele de lux în care pastele milaneze au fost ridicate la rang de haute cuisine, a găzduit cea de-a șaptea ediție a Barilla Pasta World Championship. Evenimentul organizat de Barilla a avut loc de Ziua Mondială a Pastelor (World Pasta Day), celebrată pe 25 octombrie. Peste 450 de participanți, printre care: Chefi renumiți, nutriționiști, profesioniști din industria gastronomică, celebrități, reprezentanți ai mass media din întreaga lume și-au dat întâlnire la arena La Perlota, un reper istoric care combină farmecul faimosului cartier milanez al artiștilor, Brera, cu o atmosferă de avangardă specific italiană.

Sute de kilograme de paste au fost preparate de concurenți, în încercarea de a reda prin preparatele lor conceptul „EAT POSITIVE”. De altfel, brandul Barilla promovează în toate țările în care este prezent, un stil de viață sănătos, din care nu lipsesc preparatele de calitate, cum sunt pastele, și timpul de calitate petrecut alături de cei dragi.

În juriul competiției s-au aflat Chefi renumiți, cum sunt Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, Holger Stromberg, dar și fotograful american specializat în fotografie culinară, Brittany Wright. Aceștia au punctat, printre altele, creativitatea, talentul culinar și modul de prezentare a rețetelor propuse de cei 18 concurenți.

În ultima zi a competiției, cei prezenți au avut plăcerea să asiste la o experiență gastronomică inedită. Celebrul Chef Davide Oldani, protagonist în noua campanie Barilla – „Maeștrii Pastelor” – alături de celebrul jucător de tenis, Roger Federer, a realizat o demonstrație culinară în ritmul muzicii, îmbinând excelent sunetul pastelor cu cel al instrumentelor muzicale.

Davide Oldani, este proprietarul unui restaurant cu o stea Michelin, precursor al curentului Pop Food, bazat pe minimalism și pe folosirea unei număr mic de ingrediente.

O rețetă de paste gătite în stil italian cu accente americane a cucerit juriul cu stele Michelin

În timpul campionatului, participanții au surprins juriul cu preparate din care nu au lipsit ingredientele specifice țărilor pe care le reprezintă. Toate în numele unui efort de a privi mâncarea ca pe un liant social și cultural, o modalitate de a-i aduce împreună pe oameni și de a savura preparate de calitate.

La finalul celor două zile de competiție, marele câștigător a fost desemnată Carolina Diaz, Chef la Terzo Piano la Art Institute of Chicago, din Statele Unite ale Americii. Tânăra femeie-Chef Carolina Diaz a crescut într-o familie mare mexicană, în afara orașului Chicago, și a învățat să echilibreze arome gătind împreună cu tatăl său. După câțiva ani ca bucătar, Carolina a decis să exploreze bucătăria italiană în 2012. Apoi s-a alăturat echipei Terzo Piano din cadrul Art Institute of Chicago unde a devenit Chef di Cucina în 2016. Carolina susține folosirea produselor locale, organice și sustenabile în prepararea delicioaselor rețete mediteraneene.

Este pentru prima dată în istoria concursului când o femeie câștigă titlul de Barilla Master of Pasta. Competiția a fost extrem de strânsă, în finală americanca concurând cu reprezentantul Chinei, Chef Toby Wang.

Marele premiu constă într-un program de training personalizat la Școala Alma Culinary, iar câștigătorul își va perfecționa stilul cu ajutorul unor lecții predate de unii dintre cei mai de succes Chefi din lume.

Al doilea an când un Chef român participă la eveniment

Printre cei 18 Chefi participanți la Barilla Pasta World Championship 2018 s-a numărat și un tânăr român – Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel, din Iași. Acesta a experimentat bucătăria în Italia, în zona Toscanei, unde a muncit timp de  șase ani și a deprins secretele preparării delicateselor italiene. Adrian are în palmares mai multe titluri și medalii la concursuri naționale și internaționale.

Rețeta propusă de acesta, „Linguine Cinci gusturi ale prospețimii” („Five tastes of freshness”), reprezintă o reinterpretare autentică a legăturii dintre cultura românească și cea italiană. Ingredientul pe care acesta l-a pus în valoare în preparatul său este spuma din brânză de burduf, o alegere neașteptată și, totodată, care a ieșit în evidență.

„Barilla Pasta World Championship este o competiție copleșitoare, atât din punct de vedere al emoțiilor care mă încearcă, a juriului cu stele Michelin, concurenților foarte bine pregătiți, a dimensiunii organizatorice cât și a audienței internaționale. Am concurat alături de 17 Chefi și am încercat să prepar pastele în stilul meu. Am ales brânza românească de burduf ca ingredient cheie în rețeta mea, o combinație perfectă între gustul italian și cel românesc. Participarea la acest campionat mondial este o experiență în sine și sunt foarte fericit că am putut să fiu prezent alături de Chefi, care sunt surse constante de inspirație”, a declarat Chef Adrian Cojocaru, reprezentantul României în cadrul Barilla Pasta World Championship 2018.

Ediția de anul trecut a Barilla Pasta World Championship a fost prima în care a fost nominalizat și un român. Rețeta de paste signature a lui Adrian Șișiu, Chef la Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, cu care a participat la competiția din anul 2017, se numește Barilla Bio Spaghetti Champion. Tânărul Chef Accursio Lota (SUA) este, însă, cel care a reușit să ia trofeul cel mare cu o rețetă de Seafood Carbonara. (Comunicat de presa – noiembrie 2018)

***

Despre Barilla

Barilla este în prezent brandul de paste numărul 1 în Italia și la nivel mondial. Fondată în Parma, în Italia, în 1877, ca brutărie care producea pâine și paste, Barilla este în prezent unul dintre cele mai mari grupuri din domeniul FMCG din Italia. Lider mondial pe piața pastelor, și în Italia pe piețele pastelor și a produselor de patiserie, Barilla deține 30 de unități de producție (14 în Italia și 16 în restul lumii) și exportă produse în peste 100 de țări. Conform datelor furnizate de AC Nielsen, în România, Barilla a devenit în acest an brandul numărul 1 de paste ca valoare.

Data actualizarii: 01/11/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close