Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de distribuție a vinurilor românești, în Fanța, și pregătește deschiderea unui magazin gastronomic în Paris

Compania românească Le Manoir, specializată în importul și comercializarea produselor gastronomice și băuturilor alcoolice fine, demarează, începând cu această lună, distribuția de vinuri românești în Franța. Noua divizie de activitate a companiei a fost lansată oficial pe 8 decembrie, printr-un eveniment de o zi, ce a avut loc la Ambasada Română de la Paris, de la Hôtel de Béhague.

Sub numele “Ziua Descoperirii Vinurilor Românești”, Le Manoir a organizat o serie de activități, centrate în jurul cramelor românești și a soiurilor tradiționale de struguri, menite să aducă împreună producători și oenologi români, oameni de afaceri din lumea vinului, negocianți și personalități din industriile franceze de retail și HoReCa.

“Începând cu anul 2004, de când a fost fondată, societatea noastră promovează cultura și gastronomia franțuzească în România. Acum, 14 ani mai târziu, impresionați de evoluția cramelor autohtone, considerăm că avem premisele necesare să reprezentăm cu mândrie producătorii români, într-una dintre cele mai prestigioase țări producătoare de vinuri, din lume.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Printre cramele care au avut standuri de degustare în cadrul evenimentului organizat de către Le Manoir la Paris, se numără: Liliac, Petro Vaselo, Davino, Avincis, Gitana, Jelna, Pivnițele Theodorus, Villa Vinea, Gramma, SERVE, Casa Panciu, Rasova, Galicea Mare. Mai mult, oaspeții prezenți au putut testa produse gastronomice, artizanale românești, precum și o selecție de băuturi, cum sunt apa Aura, Țuica Pater, pălinca de prune Conțiu, pălinca Ilie Galben, sucurile de fructe “Ana are”.

Participanții au beneficiat de ateliere de degustare și au putut lua parte la o serie de evenimente conexe, desfășurate în cadrul aceluiași eveniment: conferința de descoperire a soiurilor românești, susținută de Iulia Scavo, câștigătoarea în 2018 a Trofeului Somelieriei, acordat de către Asociația Somelierilor din România (ASR), lansarea  Ghidului de Vinuri Românești Gault & Millau 2019 și o degustare e produse gastronomice moderne românești, realizate de către chef Alexandru Dumitru, câștigător al premiului Terroir, pentru colaborarea cu producătorii locali, în cadrul Galei Gault & Millau, desfășurate în mai 2018, și chef al localului bucureștean Bistro Ateneu.

Planuri de extindere pentru anul 2019

”Oaspeții prezenți la eveniment au fost extrem de încântați de calitatea gastronomică și oenologică a produselor prezentate și și-au manifestat interesul de a le include în ofertele lor. Răspunsul bun primit ne-a setat premisele dezvoltării în Franța, unde, în prima jumătate a anului 2019, vom deschide un magazin de gastronomie și vinuri românești. Spațiul va fi unul elegant, generos, situat central, în vecinătatea Turnului Eiffel și a Ambasadei Române la Paris. Preconizăm o investiție de 350.000 euro.”, afirmă Cristian Preotu.

Pentru noua divizie de distribuție de vinuri, Est, Est, Est, Le Manoir anticipează o cifră de afaceri de 600,000 Euro in primul an, urmărind să își creeze un portofoliu de aproximativ 50 de clienți corporate, până la finalul lui 2019. (Comunicat de presă – decembrie 2018)


Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese și Bistro Ateneu (unde Le Manoir este acționar).

Le Manoir a închis 2017 cu o cifră de afaceri de 5 milioane de Euro și estimează o creștere de 20% pentru anul în curs.

Data actualizarii: 13/12/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close