Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Afiseaza

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de distribuție a vinurilor românești, în Fanța, și pregătește deschiderea unui magazin gastronomic în Paris

Compania românească Le Manoir, specializată în importul și comercializarea produselor gastronomice și băuturilor alcoolice fine, demarează, începând cu această lună, distribuția de vinuri românești în Franța. Noua divizie de activitate a companiei a fost lansată oficial pe 8 decembrie, printr-un eveniment de o zi, ce a avut loc la Ambasada Română de la Paris, de la Hôtel de Béhague.

Sub numele “Ziua Descoperirii Vinurilor Românești”, Le Manoir a organizat o serie de activități, centrate în jurul cramelor românești și a soiurilor tradiționale de struguri, menite să aducă împreună producători și oenologi români, oameni de afaceri din lumea vinului, negocianți și personalități din industriile franceze de retail și HoReCa.

“Începând cu anul 2004, de când a fost fondată, societatea noastră promovează cultura și gastronomia franțuzească în România. Acum, 14 ani mai târziu, impresionați de evoluția cramelor autohtone, considerăm că avem premisele necesare să reprezentăm cu mândrie producătorii români, într-una dintre cele mai prestigioase țări producătoare de vinuri, din lume.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Printre cramele care au avut standuri de degustare în cadrul evenimentului organizat de către Le Manoir la Paris, se numără: Liliac, Petro Vaselo, Davino, Avincis, Gitana, Jelna, Pivnițele Theodorus, Villa Vinea, Gramma, SERVE, Casa Panciu, Rasova, Galicea Mare. Mai mult, oaspeții prezenți au putut testa produse gastronomice, artizanale românești, precum și o selecție de băuturi, cum sunt apa Aura, Țuica Pater, pălinca de prune Conțiu, pălinca Ilie Galben, sucurile de fructe “Ana are”.

Participanții au beneficiat de ateliere de degustare și au putut lua parte la o serie de evenimente conexe, desfășurate în cadrul aceluiași eveniment: conferința de descoperire a soiurilor românești, susținută de Iulia Scavo, câștigătoarea în 2018 a Trofeului Somelieriei, acordat de către Asociația Somelierilor din România (ASR), lansarea  Ghidului de Vinuri Românești Gault & Millau 2019 și o degustare e produse gastronomice moderne românești, realizate de către chef Alexandru Dumitru, câștigător al premiului Terroir, pentru colaborarea cu producătorii locali, în cadrul Galei Gault & Millau, desfășurate în mai 2018, și chef al localului bucureștean Bistro Ateneu.

Planuri de extindere pentru anul 2019

”Oaspeții prezenți la eveniment au fost extrem de încântați de calitatea gastronomică și oenologică a produselor prezentate și și-au manifestat interesul de a le include în ofertele lor. Răspunsul bun primit ne-a setat premisele dezvoltării în Franța, unde, în prima jumătate a anului 2019, vom deschide un magazin de gastronomie și vinuri românești. Spațiul va fi unul elegant, generos, situat central, în vecinătatea Turnului Eiffel și a Ambasadei Române la Paris. Preconizăm o investiție de 350.000 euro.”, afirmă Cristian Preotu.

Pentru noua divizie de distribuție de vinuri, Est, Est, Est, Le Manoir anticipează o cifră de afaceri de 600,000 Euro in primul an, urmărind să își creeze un portofoliu de aproximativ 50 de clienți corporate, până la finalul lui 2019. (Comunicat de presă – decembrie 2018)


Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese și Bistro Ateneu (unde Le Manoir este acționar).

Le Manoir a închis 2017 cu o cifră de afaceri de 5 milioane de Euro și estimează o creștere de 20% pentru anul în curs.

Data actualizarii: 13/12/2018