Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Sarbatoarea Gustului Alain Alexanian 4Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogranizarea Salonului de Gastronomie si invitatia a 2 Chefi de prestigiu international precum Chef Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin si promotor al alimentatiei sanatoase, durabile si bio si Chef Christophe Geoffroy, co-presedinte al „Association Chef Cuisinier du Monde”, care este prezent cu 2 retete in ghidul Mondial de Gastronomie “LAROUSSE” si contribuie la formarea profesionala a tinerilor generatii de bucatari din liceele de alimentatie publica si totodata creste notorietatea conceptului de dezvoltare durabila si a obiectivelor de Dezvoltare Durabila cu accent pe amplificarea gradului de constientizare a tuturor consumatorilor care pot contribui la diminuarea risipei alimentare.

Evenimentul Salonul de Gastronomie din 16-17 mai 2019 din cadrul festivalului Sarbatoarea Gustului are obiectiv principal informarea si educarea tuturor categoriilor de public gratie si reportajelor TV realizate de Antena 1, Pro TV, TVR1, Kanal D si articolelor publicate in presa cu participarea Food Blogger-urilor.

Mesajul acestui eveniment este pentru popularizarea si promovarea cat mai expresiva a informatiilor, oferirea de solutii de combatere a risipei alimentare a tinand cont de modul in care lumea este afectata de risipa alimentara si principalele masuri care pot fi luate pentru diminuarea acestui fenomen, cu beneficii ce rezulta atat la nivel individual cat si la nivel de comunitate catre adoptarea unei atitudini eco-responsabile.

In cadrul Salonului de Gastronomie,  eveniment realizat cu sprijinul Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, au fost efetuate si cursuri de Master Class cu cei doi Chefi invitati si cu cea mai prestigioasa academie culinara din lume “Le Cordon Bleu”, pentru a constientiza si tinerele generatii in cadrul formarii profesioale, de a prepara hrana si de a fi atenti la resturile alimentare care pot fi utilizate dupa cum Chef Alain Alexanian a realizat “apa vegetalizata” cu resturile legumelor si fructelor folosite in cadrul demonstratiilor culinare.

Alain Alexanian, viziteaza Liceul Jean Monnet

Alain Alexanian, un Chef cu o stea Michelin viziteaza Liceul Jean Monnet pentru a transmite tinerelor generatii, adultii de maine, principiile unei alimentatii sanatoase prin diversitate, calitate si echilibru.

De asemenea elevii au avut o tema pentru acasa, de a gati impreuna cu parintii si a prezenta in cadrul lectiei de gust un „Sandwich Croque Madame” pe baza de piept de pui, ou si branza, iar la alegerea fiecaruia, sa il acompanieze cu legume si fructe in functie de gustul fiecaruia.

Rezlultatul a fost spectaculos, elevii chiar au avut o masa diversificata, acest lucru datorandu-se si „brosurii pedagogice Sarbatoarea Gustului” care a fost deja transmisa anul acesta in luna ianuarie, cu sprijinul Primariei Capitaliei prin Proedus, catre toti elevii din Bucuresti in numar de 19.000 si pe care au elevii au parcurs-o atat in clasa cu invatatorul cat si acasa cu parintii prin cele 7 teme de rezolvat cu privire la subiectele legate de alimentatie sanatoasa si atitudine eco-responsabila.

Motto : Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta ! Educație pentru toți, pentru a înțelege mai bine alegerile și responsabilitatea noastră în ceea ce privește hrana zilnică, la școală, la restaurant, la locul de muncă… Cu « Révolution délicieuse », folosirea furculiței are mai multă putere decât un buletin de vot! (Comunicat de presa – mai 2019)

Data actualizarii: 24/05/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close