Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Sarbatoarea Gustului Alain Alexanian 4Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogranizarea Salonului de Gastronomie si invitatia a 2 Chefi de prestigiu international precum Chef Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin si promotor al alimentatiei sanatoase, durabile si bio si Chef Christophe Geoffroy, co-presedinte al „Association Chef Cuisinier du Monde”, care este prezent cu 2 retete in ghidul Mondial de Gastronomie “LAROUSSE” si contribuie la formarea profesionala a tinerilor generatii de bucatari din liceele de alimentatie publica si totodata creste notorietatea conceptului de dezvoltare durabila si a obiectivelor de Dezvoltare Durabila cu accent pe amplificarea gradului de constientizare a tuturor consumatorilor care pot contribui la diminuarea risipei alimentare.

Evenimentul Salonul de Gastronomie din 16-17 mai 2019 din cadrul festivalului Sarbatoarea Gustului are obiectiv principal informarea si educarea tuturor categoriilor de public gratie si reportajelor TV realizate de Antena 1, Pro TV, TVR1, Kanal D si articolelor publicate in presa cu participarea Food Blogger-urilor.

Mesajul acestui eveniment este pentru popularizarea si promovarea cat mai expresiva a informatiilor, oferirea de solutii de combatere a risipei alimentare a tinand cont de modul in care lumea este afectata de risipa alimentara si principalele masuri care pot fi luate pentru diminuarea acestui fenomen, cu beneficii ce rezulta atat la nivel individual cat si la nivel de comunitate catre adoptarea unei atitudini eco-responsabile.

In cadrul Salonului de Gastronomie,  eveniment realizat cu sprijinul Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, au fost efetuate si cursuri de Master Class cu cei doi Chefi invitati si cu cea mai prestigioasa academie culinara din lume “Le Cordon Bleu”, pentru a constientiza si tinerele generatii in cadrul formarii profesioale, de a prepara hrana si de a fi atenti la resturile alimentare care pot fi utilizate dupa cum Chef Alain Alexanian a realizat “apa vegetalizata” cu resturile legumelor si fructelor folosite in cadrul demonstratiilor culinare.

Alain Alexanian, viziteaza Liceul Jean Monnet

Alain Alexanian, un Chef cu o stea Michelin viziteaza Liceul Jean Monnet pentru a transmite tinerelor generatii, adultii de maine, principiile unei alimentatii sanatoase prin diversitate, calitate si echilibru.

De asemenea elevii au avut o tema pentru acasa, de a gati impreuna cu parintii si a prezenta in cadrul lectiei de gust un „Sandwich Croque Madame” pe baza de piept de pui, ou si branza, iar la alegerea fiecaruia, sa il acompanieze cu legume si fructe in functie de gustul fiecaruia.

Rezlultatul a fost spectaculos, elevii chiar au avut o masa diversificata, acest lucru datorandu-se si „brosurii pedagogice Sarbatoarea Gustului” care a fost deja transmisa anul acesta in luna ianuarie, cu sprijinul Primariei Capitaliei prin Proedus, catre toti elevii din Bucuresti in numar de 19.000 si pe care au elevii au parcurs-o atat in clasa cu invatatorul cat si acasa cu parintii prin cele 7 teme de rezolvat cu privire la subiectele legate de alimentatie sanatoasa si atitudine eco-responsabila.

Motto : Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta ! Educație pentru toți, pentru a înțelege mai bine alegerile și responsabilitatea noastră în ceea ce privește hrana zilnică, la școală, la restaurant, la locul de muncă… Cu « Révolution délicieuse », folosirea furculiței are mai multă putere decât un buletin de vot! (Comunicat de presa – mai 2019)

Data actualizarii: 24/05/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close