Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant d...

Piața de pește de acvacultură a atins 60.000 de tone, iar în urmă...

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

Afiseaza

Sarbatoarea Gustului Alain Alexanian 4Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogranizarea Salonului de Gastronomie si invitatia a 2 Chefi de prestigiu international precum Chef Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin si promotor al alimentatiei sanatoase, durabile si bio si Chef Christophe Geoffroy, co-presedinte al „Association Chef Cuisinier du Monde”, care este prezent cu 2 retete in ghidul Mondial de Gastronomie “LAROUSSE” si contribuie la formarea profesionala a tinerilor generatii de bucatari din liceele de alimentatie publica si totodata creste notorietatea conceptului de dezvoltare durabila si a obiectivelor de Dezvoltare Durabila cu accent pe amplificarea gradului de constientizare a tuturor consumatorilor care pot contribui la diminuarea risipei alimentare.

Evenimentul Salonul de Gastronomie din 16-17 mai 2019 din cadrul festivalului Sarbatoarea Gustului are obiectiv principal informarea si educarea tuturor categoriilor de public gratie si reportajelor TV realizate de Antena 1, Pro TV, TVR1, Kanal D si articolelor publicate in presa cu participarea Food Blogger-urilor.

Mesajul acestui eveniment este pentru popularizarea si promovarea cat mai expresiva a informatiilor, oferirea de solutii de combatere a risipei alimentare a tinand cont de modul in care lumea este afectata de risipa alimentara si principalele masuri care pot fi luate pentru diminuarea acestui fenomen, cu beneficii ce rezulta atat la nivel individual cat si la nivel de comunitate catre adoptarea unei atitudini eco-responsabile.

In cadrul Salonului de Gastronomie,  eveniment realizat cu sprijinul Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, au fost efetuate si cursuri de Master Class cu cei doi Chefi invitati si cu cea mai prestigioasa academie culinara din lume “Le Cordon Bleu”, pentru a constientiza si tinerele generatii in cadrul formarii profesioale, de a prepara hrana si de a fi atenti la resturile alimentare care pot fi utilizate dupa cum Chef Alain Alexanian a realizat “apa vegetalizata” cu resturile legumelor si fructelor folosite in cadrul demonstratiilor culinare.

Alain Alexanian, viziteaza Liceul Jean Monnet

Alain Alexanian, un Chef cu o stea Michelin viziteaza Liceul Jean Monnet pentru a transmite tinerelor generatii, adultii de maine, principiile unei alimentatii sanatoase prin diversitate, calitate si echilibru.

De asemenea elevii au avut o tema pentru acasa, de a gati impreuna cu parintii si a prezenta in cadrul lectiei de gust un „Sandwich Croque Madame” pe baza de piept de pui, ou si branza, iar la alegerea fiecaruia, sa il acompanieze cu legume si fructe in functie de gustul fiecaruia.

Rezlultatul a fost spectaculos, elevii chiar au avut o masa diversificata, acest lucru datorandu-se si „brosurii pedagogice Sarbatoarea Gustului” care a fost deja transmisa anul acesta in luna ianuarie, cu sprijinul Primariei Capitaliei prin Proedus, catre toti elevii din Bucuresti in numar de 19.000 si pe care au elevii au parcurs-o atat in clasa cu invatatorul cat si acasa cu parintii prin cele 7 teme de rezolvat cu privire la subiectele legate de alimentatie sanatoasa si atitudine eco-responsabila.

Motto : Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta ! Educație pentru toți, pentru a înțelege mai bine alegerile și responsabilitatea noastră în ceea ce privește hrana zilnică, la școală, la restaurant, la locul de muncă… Cu « Révolution délicieuse », folosirea furculiței are mai multă putere decât un buletin de vot! (Comunicat de presa – mai 2019)

Data actualizarii: 24/05/2019

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.