Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Afiseaza

Sarbatoarea Gustului Alain Alexanian 4Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogranizarea Salonului de Gastronomie si invitatia a 2 Chefi de prestigiu international precum Chef Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin si promotor al alimentatiei sanatoase, durabile si bio si Chef Christophe Geoffroy, co-presedinte al „Association Chef Cuisinier du Monde”, care este prezent cu 2 retete in ghidul Mondial de Gastronomie “LAROUSSE” si contribuie la formarea profesionala a tinerilor generatii de bucatari din liceele de alimentatie publica si totodata creste notorietatea conceptului de dezvoltare durabila si a obiectivelor de Dezvoltare Durabila cu accent pe amplificarea gradului de constientizare a tuturor consumatorilor care pot contribui la diminuarea risipei alimentare.

Evenimentul Salonul de Gastronomie din 16-17 mai 2019 din cadrul festivalului Sarbatoarea Gustului are obiectiv principal informarea si educarea tuturor categoriilor de public gratie si reportajelor TV realizate de Antena 1, Pro TV, TVR1, Kanal D si articolelor publicate in presa cu participarea Food Blogger-urilor.

Mesajul acestui eveniment este pentru popularizarea si promovarea cat mai expresiva a informatiilor, oferirea de solutii de combatere a risipei alimentare a tinand cont de modul in care lumea este afectata de risipa alimentara si principalele masuri care pot fi luate pentru diminuarea acestui fenomen, cu beneficii ce rezulta atat la nivel individual cat si la nivel de comunitate catre adoptarea unei atitudini eco-responsabile.

In cadrul Salonului de Gastronomie,  eveniment realizat cu sprijinul Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, au fost efetuate si cursuri de Master Class cu cei doi Chefi invitati si cu cea mai prestigioasa academie culinara din lume “Le Cordon Bleu”, pentru a constientiza si tinerele generatii in cadrul formarii profesioale, de a prepara hrana si de a fi atenti la resturile alimentare care pot fi utilizate dupa cum Chef Alain Alexanian a realizat “apa vegetalizata” cu resturile legumelor si fructelor folosite in cadrul demonstratiilor culinare.

Alain Alexanian, viziteaza Liceul Jean Monnet

Alain Alexanian, un Chef cu o stea Michelin viziteaza Liceul Jean Monnet pentru a transmite tinerelor generatii, adultii de maine, principiile unei alimentatii sanatoase prin diversitate, calitate si echilibru.

De asemenea elevii au avut o tema pentru acasa, de a gati impreuna cu parintii si a prezenta in cadrul lectiei de gust un „Sandwich Croque Madame” pe baza de piept de pui, ou si branza, iar la alegerea fiecaruia, sa il acompanieze cu legume si fructe in functie de gustul fiecaruia.

Rezlultatul a fost spectaculos, elevii chiar au avut o masa diversificata, acest lucru datorandu-se si „brosurii pedagogice Sarbatoarea Gustului” care a fost deja transmisa anul acesta in luna ianuarie, cu sprijinul Primariei Capitaliei prin Proedus, catre toti elevii din Bucuresti in numar de 19.000 si pe care au elevii au parcurs-o atat in clasa cu invatatorul cat si acasa cu parintii prin cele 7 teme de rezolvat cu privire la subiectele legate de alimentatie sanatoasa si atitudine eco-responsabila.

Motto : Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta ! Educație pentru toți, pentru a înțelege mai bine alegerile și responsabilitatea noastră în ceea ce privește hrana zilnică, la școală, la restaurant, la locul de muncă… Cu « Révolution délicieuse », folosirea furculiței are mai multă putere decât un buletin de vot! (Comunicat de presa – mai 2019)

Data actualizarii: 24/05/2019