Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cofetari cu Spirit de Artist – ediția 2019 Zexe Braserie continu...

Reducere Early Bird de 15% până la 31 octombrie Crăciunul și Anul...

Degustare de vinuri, specialități cu trufe, paste și povești

HORECA SCHOOL - 10 ANI ANIVERSARI 14 OCTOMBRIE ZIUA PORTILOR DESCHISE...

Revelionul 2020: Petreceri grandioase si preturi pentru toate buzunare...

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un tre...

MENIU REVELION 2020 Gustare Rece: Mix de mezeluri romanesti ( salam ...

Afaceri in centrul Bucurestiului: Business Center The President s-a d...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

RO-Wine va prezenta in avanpremiera vinurile anului viitor la Harvest ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri de la crama ...

SLOW COFFEE FESTIVAL  ediția I,  marca Artisan Coffee Equipment ...

Peste 11.000 de vizitatori și aproximativ 44.000 de pahare de vin con...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere...

Programul educational de combatere a sedentarismului, Sanatate prin Aq...

Sau mai bine zis cheama inapoi cu picioarele pe pamant conceptul care ...

Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea...

La Bottega del Tartufo organizeaza joi, 12 septembrie 2019, incepand c...

Îndrăgitele preparate infuzate cu alcool revin în prim plan la rest...

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională În ace...

Artiști renumiți din Republica Moldova și România vor urca pe scen...

Nabu, locul unde se adună programatorii, pentru a savura cei mai deli...

Gusturi exotice, petrecere cubaneză și armonii muzicale Evenimentel...

Asociatia Romana pentru Educatie in Alergii continua actiunile de comu...

Afiseaza

Sarbatoarea Gustului Alain Alexanian 4Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogranizarea Salonului de Gastronomie si invitatia a 2 Chefi de prestigiu international precum Chef Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin si promotor al alimentatiei sanatoase, durabile si bio si Chef Christophe Geoffroy, co-presedinte al „Association Chef Cuisinier du Monde”, care este prezent cu 2 retete in ghidul Mondial de Gastronomie “LAROUSSE” si contribuie la formarea profesionala a tinerilor generatii de bucatari din liceele de alimentatie publica si totodata creste notorietatea conceptului de dezvoltare durabila si a obiectivelor de Dezvoltare Durabila cu accent pe amplificarea gradului de constientizare a tuturor consumatorilor care pot contribui la diminuarea risipei alimentare.

Evenimentul Salonul de Gastronomie din 16-17 mai 2019 din cadrul festivalului Sarbatoarea Gustului are obiectiv principal informarea si educarea tuturor categoriilor de public gratie si reportajelor TV realizate de Antena 1, Pro TV, TVR1, Kanal D si articolelor publicate in presa cu participarea Food Blogger-urilor.

Mesajul acestui eveniment este pentru popularizarea si promovarea cat mai expresiva a informatiilor, oferirea de solutii de combatere a risipei alimentare a tinand cont de modul in care lumea este afectata de risipa alimentara si principalele masuri care pot fi luate pentru diminuarea acestui fenomen, cu beneficii ce rezulta atat la nivel individual cat si la nivel de comunitate catre adoptarea unei atitudini eco-responsabile.

In cadrul Salonului de Gastronomie,  eveniment realizat cu sprijinul Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, au fost efetuate si cursuri de Master Class cu cei doi Chefi invitati si cu cea mai prestigioasa academie culinara din lume “Le Cordon Bleu”, pentru a constientiza si tinerele generatii in cadrul formarii profesioale, de a prepara hrana si de a fi atenti la resturile alimentare care pot fi utilizate dupa cum Chef Alain Alexanian a realizat “apa vegetalizata” cu resturile legumelor si fructelor folosite in cadrul demonstratiilor culinare.

Alain Alexanian, viziteaza Liceul Jean Monnet

Alain Alexanian, un Chef cu o stea Michelin viziteaza Liceul Jean Monnet pentru a transmite tinerelor generatii, adultii de maine, principiile unei alimentatii sanatoase prin diversitate, calitate si echilibru.

De asemenea elevii au avut o tema pentru acasa, de a gati impreuna cu parintii si a prezenta in cadrul lectiei de gust un „Sandwich Croque Madame” pe baza de piept de pui, ou si branza, iar la alegerea fiecaruia, sa il acompanieze cu legume si fructe in functie de gustul fiecaruia.

Rezlultatul a fost spectaculos, elevii chiar au avut o masa diversificata, acest lucru datorandu-se si „brosurii pedagogice Sarbatoarea Gustului” care a fost deja transmisa anul acesta in luna ianuarie, cu sprijinul Primariei Capitaliei prin Proedus, catre toti elevii din Bucuresti in numar de 19.000 si pe care au elevii au parcurs-o atat in clasa cu invatatorul cat si acasa cu parintii prin cele 7 teme de rezolvat cu privire la subiectele legate de alimentatie sanatoasa si atitudine eco-responsabila.

Motto : Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta ! Educație pentru toți, pentru a înțelege mai bine alegerile și responsabilitatea noastră în ceea ce privește hrana zilnică, la școală, la restaurant, la locul de muncă… Cu « Révolution délicieuse », folosirea furculiței are mai multă putere decât un buletin de vot! (Comunicat de presa – mai 2019)

Data actualizarii: 24/05/2019