Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Adam's Coffee Wine Bar and more e una dintre cele mai plăcute și mai...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Afiseaza

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne

Cidru in castronel la NominoéNominoe e un bistrou de clatite traditionale bretone, deschis acum un an in zona Titulescu, printre blocuri. E numele unui personaj foarte istoric, scris Nomenoe, Nominoé sau Nominoë – adica ultimul e se pronunta accentuat. Denumirea lunga e in franceza: Nominoë, Creperie et Epicerie de Bretagne. O clatitarie si o mica bacanie bretona, in romaneste.

Cei care au facut acest bistrou sunt un francez din Bretagne si inimoasa lui femeie romanca. Cea din poza, care si gateste si tine tot restaurantul. Au un salon mic la coltul parterului unui bloc, cu o terasa indoita pe ambele laturi ale cladirii. Amenajarea e simpla, austera, rustica, oarecum in ton cu conceptul.

Clatitele sunt dulci si sarate, adica cele de desert, ca la noi (crepes), respectiv cele umplute sau acoperite cu ceva ce poate tine locul unui pranz sau cine (galettes). Galettes bretonnes sunt facute din faina de hrisca si sunt crocante si neimpaturite, ca o pizza, spre diferenta de crepes moi, din faina de grau. Mai au ceva omlete la Nominoe, salate si alte cateva deserturi. Si cidru, adus tot din Bretagne.

Majoritatea restaurantelor cu cu un anumit specific etnic, national sau regional, se promoveaza scotand mult in fata respectarea stricta a retetelor, a traditiilor, a produselor de origine. Altii – mult mai putini – folosesc acest specific mai degraba ca indicativ, insa se preocupa mai mult de gust – si aici vorbesc despre gusturile tarii de destinatie, nu ale celei de origine.

Nominoé face parte din prima categorie. Pentru ei, esentiala este identitatea perfecta cu originalul breton. De aceea isi si aduc aproape toate produsele de acolo, chiar daca asta costa foarte mult. Si retetele la fel. Ca bucurestenilor le vor placea sau nu aceste produse simple, in fond, care se faceau la fel si acum cateva sute de ani a la campagne, e alta discutie.

Nominoë Creperie et Epicerie de Bretagne e, asadar, un bistrou traditional frantuzesc absolut veritabil, din cate am putut sa-mi dau eu seama. Si servirea incearca sa fie in ton cu conceptul. De pilda, atunci cand iti dau cidrul nu in pahar, ci intr-un castronel.

Oricum, e interesant sa mergeti la Nominoe ca sa vedeti ce si cum, macar ca prima experienta culturala. Vedeti dupa aceea cum daca se potrivesc gusturile. (GB – septembrie 2019)

Clatite si cidru brut din Bretagne la Nominoe

Clatite si cidru brut din Bretagne

Bucatareasa si proprietareasa

Data actualizarii: 28/09/2020

Nominoe  - Intrarea Veronica Micle, nr. 4

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close