Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui Niki De Ni...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din ...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

SushiRoom s-a intors unde ii este locul SushiRoom a fost unul dintr...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

Noodle Bar by Tuk Tuk, street food mai scump ca la restaurantele adeva...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier Marea casa din celeb...

City Grill Floreasca (Promenada Mall area) is the favorite restaurant ...

O ceainarie veche in calea Floreasca, chiar vizavi de Piata Floreasca,...

La Terrazza, cu terasa vraiste si nematurata Am revenit la La Terra...

Daryus neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa ...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

Tracia ar trebui sa fie restaurantul microbistilor de fotbal Tracia...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

Afiseaza

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne

Cidru in castronel la NominoéNominoe e un bistrou de clatite traditionale bretone, deschis acum un an in zona Titulescu, printre blocuri. E numele unui personaj foarte istoric, scris Nomenoe, Nominoé sau Nominoë – adica ultimul e se pronunta accentuat. Denumirea lunga e in franceza: Nominoë, Creperie et Epicerie de Bretagne. O clatitarie si o mica bacanie bretona, in romaneste.

Cei care au facut acest bistrou sunt un francez din Bretagne si inimoasa lui femeie romanca. Cea din poza, care si gateste si tine tot restaurantul. Au un salon mic la coltul parterului unui bloc, cu o terasa indoita pe ambele laturi ale cladirii. Amenajarea e simpla, austera, rustica, oarecum in ton cu conceptul.

Clatitele sunt dulci si sarate, adica cele de desert, ca la noi (crepes), respectiv cele umplute sau acoperite cu ceva ce poate tine locul unui pranz sau cine (galettes). Galettes bretonnes sunt facute din faina de hrisca si sunt crocante si neimpaturite, ca o pizza, spre diferenta de crepes moi, din faina de grau. Mai au ceva omlete la Nominoe, salate si alte cateva deserturi. Si cidru, adus tot din Bretagne.

Majoritatea restaurantelor cu cu un anumit specific etnic, national sau regional, se promoveaza scotand mult in fata respectarea stricta a retetelor, a traditiilor, a produselor de origine. Altii – mult mai putini – folosesc acest specific mai degraba ca indicativ, insa se preocupa mai mult de gust – si aici vorbesc despre gusturile tarii de destinatie, nu ale celei de origine.

Nominoé face parte din prima categorie. Pentru ei, esentiala este identitatea perfecta cu originalul breton. De aceea isi si aduc aproape toate produsele de acolo, chiar daca asta costa foarte mult. Si retetele la fel. Ca bucurestenilor le vor placea sau nu aceste produse simple, in fond, care se faceau la fel si acum cateva sute de ani a la campagne, e alta discutie.

Nominoë Creperie et Epicerie de Bretagne e, asadar, un bistrou traditional frantuzesc absolut veritabil, din cate am putut sa-mi dau eu seama. Si servirea incearca sa fie in ton cu conceptul. De pilda, atunci cand iti dau cidrul nu in pahar, ci intr-un castronel.

Oricum, e interesant sa mergeti la Nominoe ca sa vedeti ce si cum, macar ca prima experienta culturala. Vedeti dupa aceea cum daca se potrivesc gusturile. (GB – septembrie 2019)

Clatite si cidru brut din Bretagne la Nominoe

Clatite si cidru brut din Bretagne

Bucatareasa si proprietareasa

Data actualizarii: 28/09/2020

Nominoe  - Intrarea Veronica Micle, nr. 4