Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

55 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie cu ...

81 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1047 vizite

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

2294 vizite 1 comentarii

Victorita Pescarita, restaurant de peste si fructe de mare pe Soseaua ...

144 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

2552 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

3459 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

224 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

1850 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

466 vizite 3 comentarii

Potcoava (Giulesti) este un restaurant cu specific international, dar ...

38 vizite

Situat in inima Bucurestiului pe strada Mantuleasa la numarul 40, in a...

312 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

775 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1360 vizite

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

644 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

3159 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

7577 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

327 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

975 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

204 vizite

Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta...

6126 vizite 4 comentarii

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

293 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

3176 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

602 vizite

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

1015 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne

Cidru in castronel la NominoéNominoe e un bistrou de clatite traditionale bretone, deschis acum un an in zona Titulescu, printre blocuri. E numele unui personaj foarte istoric, scris Nomenoe, Nominoé sau Nominoë – adica ultimul e se pronunta accentuat. Denumirea lunga e in franceza: Nominoë, Creperie et Epicerie de Bretagne. O clatitarie si o mica bacanie bretona, in romaneste.

Cei care au facut acest bistrou sunt un francez din Bretagne si inimoasa lui femeie romanca. Cea din poza, care si gateste si tine tot restaurantul. Au un salon mic la coltul parterului unui bloc, cu o terasa indoita pe ambele laturi ale cladirii. Amenajarea e simpla, austera, rustica, oarecum in ton cu conceptul.

Clatitele sunt dulci si sarate, adica cele de desert, ca la noi (crepes), respectiv cele umplute sau acoperite cu ceva ce poate tine locul unui pranz sau cine (galettes). Galettes bretonnes sunt facute din faina de hrisca si sunt crocante si neimpaturite, ca o pizza, spre diferenta de crepes moi, din faina de grau. Mai au ceva omlete la Nominoe, salate si alte cateva deserturi. Si cidru, adus tot din Bretagne.

Majoritatea restaurantelor cu cu un anumit specific etnic, national sau regional, se promoveaza scotand mult in fata respectarea stricta a retetelor, a traditiilor, a produselor de origine. Altii – mult mai putini – folosesc acest specific mai degraba ca indicativ, insa se preocupa mai mult de gust – si aici vorbesc despre gusturile tarii de destinatie, nu ale celei de origine.

Nominoé face parte din prima categorie. Pentru ei, esentiala este identitatea perfecta cu originalul breton. De aceea isi si aduc aproape toate produsele de acolo, chiar daca asta costa foarte mult. Si retetele la fel. Ca bucurestenilor le vor placea sau nu aceste produse simple, in fond, care se faceau la fel si acum cateva sute de ani a la campagne, e alta discutie.

Nominoë Creperie et Epicerie de Bretagne e, asadar, un bistrou traditional frantuzesc absolut veritabil, din cate am putut sa-mi dau eu seama. Si servirea incearca sa fie in ton cu conceptul. De pilda, atunci cand iti dau cidrul nu in pahar, ci intr-un castronel.

Oricum, e interesant sa mergeti la Nominoe ca sa vedeti ce si cum, macar ca prima experienta culturala. Vedeti dupa aceea cum daca se potrivesc gusturile. (GB – septembrie 2019)

Clatite si cidru brut din Bretagne la Nominoe

Clatite si cidru brut din Bretagne

Bucatareasa si proprietareasa

Data actualizarii: 10/09/2019

Nominoe  - Intrarea Veronica Micle, nr. 4