Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

606 vizite

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2070 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

5015 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

249 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

32 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2210 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

554 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

974 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

368 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

230 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

896 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

619 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

148 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2178 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

971 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3871 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1600 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

935 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

506 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2056 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2206 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

718 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3423 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

10015 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1717 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

625 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

1727 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1612 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3983 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

5465 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

498 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2873 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

1349 vizite 4 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

572 vizite

Trattoria Adagio CCIR e pe la mijoc din orice directie ai privi-o S...

56 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1395 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1766 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1717 vizite 1 comentarii

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

906 vizite

PengYou si frumoasa lui terasa Nu e mare lucru de spus diferit despre...

2247 vizite 7 comentarii

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

11766 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

700 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

3616 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

506 vizite

Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta...

8010 vizite 4 comentarii

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

395 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

4638 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

1507 vizite 1 comentarii

Zexe Braserie, un mini-Zexe cu bucatarie urbana Stiu Zexe Braserie ...

1466 vizite

Mustele de la La Placinte din Titulescu sunt de la Dumnezeu! Sunt s...

811 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne

Cidru in castronel la NominoéNominoe e un bistrou de clatite traditionale bretone, deschis acum un an in zona Titulescu, printre blocuri. E numele unui personaj foarte istoric, scris Nomenoe, Nominoé sau Nominoë – adica ultimul e se pronunta accentuat. Denumirea lunga e in franceza: Nominoë, Creperie et Epicerie de Bretagne. O clatitarie si o mica bacanie bretona, in romaneste.

Cei care au facut acest bistrou sunt un francez din Bretagne si inimoasa lui femeie romanca. Cea din poza, care si gateste si tine tot restaurantul. Au un salon mic la coltul parterului unui bloc, cu o terasa indoita pe ambele laturi ale cladirii. Amenajarea e simpla, austera, rustica, oarecum in ton cu conceptul.

Clatitele sunt dulci si sarate, adica cele de desert, ca la noi (crepes), respectiv cele umplute sau acoperite cu ceva ce poate tine locul unui pranz sau cine (galettes). Galettes bretonnes sunt facute din faina de hrisca si sunt crocante si neimpaturite, ca o pizza, spre diferenta de crepes moi, din faina de grau. Mai au ceva omlete la Nominoe, salate si alte cateva deserturi. Si cidru, adus tot din Bretagne.

Majoritatea restaurantelor cu cu un anumit specific etnic, national sau regional, se promoveaza scotand mult in fata respectarea stricta a retetelor, a traditiilor, a produselor de origine. Altii – mult mai putini – folosesc acest specific mai degraba ca indicativ, insa se preocupa mai mult de gust – si aici vorbesc despre gusturile tarii de destinatie, nu ale celei de origine.

Nominoé face parte din prima categorie. Pentru ei, esentiala este identitatea perfecta cu originalul breton. De aceea isi si aduc aproape toate produsele de acolo, chiar daca asta costa foarte mult. Si retetele la fel. Ca bucurestenilor le vor placea sau nu aceste produse simple, in fond, care se faceau la fel si acum cateva sute de ani a la campagne, e alta discutie.

Nominoë Creperie et Epicerie de Bretagne e, asadar, un bistrou traditional frantuzesc absolut veritabil, din cate am putut sa-mi dau eu seama. Si servirea incearca sa fie in ton cu conceptul. De pilda, atunci cand iti dau cidrul nu in pahar, ci intr-un castronel.

Oricum, e interesant sa mergeti la Nominoe ca sa vedeti ce si cum, macar ca prima experienta culturala. Vedeti dupa aceea cum daca se potrivesc gusturile. (GB – septembrie 2019)

Clatite si cidru brut din Bretagne la Nominoe

Clatite si cidru brut din Bretagne

Bucatareasa si proprietareasa

Data actualizarii: 10/09/2019

Nominoe  - Intrarea Veronica Micle, nr. 4