Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

352 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

52 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

1532 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

519 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

2362 vizite

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1331 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

456 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

269 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1722 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1734 vizite 3 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

499 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

2956 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

7846 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1400 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

478 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

1028 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1354 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3426 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4577 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

398 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2451 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

1088 vizite 4 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

396 vizite

Trattoria Adagio CCIR e pe la mijoc din orice directie ai privi-o S...

15 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1151 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne

Cidru in castronel la NominoéNominoe e un bistrou de clatite traditionale bretone, deschis acum un an in zona Titulescu, printre blocuri. E numele unui personaj foarte istoric, scris Nomenoe, Nominoé sau Nominoë – adica ultimul e se pronunta accentuat. Denumirea lunga e in franceza: Nominoë, Creperie et Epicerie de Bretagne. O clatitarie si o mica bacanie bretona, in romaneste.

Cei care au facut acest bistrou sunt un francez din Bretagne si inimoasa lui femeie romanca. Cea din poza, care si gateste si tine tot restaurantul. Au un salon mic la coltul parterului unui bloc, cu o terasa indoita pe ambele laturi ale cladirii. Amenajarea e simpla, austera, rustica, oarecum in ton cu conceptul.

Clatitele sunt dulci si sarate, adica cele de desert, ca la noi (crepes), respectiv cele umplute sau acoperite cu ceva ce poate tine locul unui pranz sau cine (galettes). Galettes bretonnes sunt facute din faina de hrisca si sunt crocante si neimpaturite, ca o pizza, spre diferenta de crepes moi, din faina de grau. Mai au ceva omlete la Nominoe, salate si alte cateva deserturi. Si cidru, adus tot din Bretagne.

Majoritatea restaurantelor cu cu un anumit specific etnic, national sau regional, se promoveaza scotand mult in fata respectarea stricta a retetelor, a traditiilor, a produselor de origine. Altii – mult mai putini – folosesc acest specific mai degraba ca indicativ, insa se preocupa mai mult de gust – si aici vorbesc despre gusturile tarii de destinatie, nu ale celei de origine.

Nominoé face parte din prima categorie. Pentru ei, esentiala este identitatea perfecta cu originalul breton. De aceea isi si aduc aproape toate produsele de acolo, chiar daca asta costa foarte mult. Si retetele la fel. Ca bucurestenilor le vor placea sau nu aceste produse simple, in fond, care se faceau la fel si acum cateva sute de ani a la campagne, e alta discutie.

Nominoë Creperie et Epicerie de Bretagne e, asadar, un bistrou traditional frantuzesc absolut veritabil, din cate am putut sa-mi dau eu seama. Si servirea incearca sa fie in ton cu conceptul. De pilda, atunci cand iti dau cidrul nu in pahar, ci intr-un castronel.

Oricum, e interesant sa mergeti la Nominoe ca sa vedeti ce si cum, macar ca prima experienta culturala. Vedeti dupa aceea cum daca se potrivesc gusturile. (GB – septembrie 2019)

Clatite si cidru brut din Bretagne la Nominoe

Clatite si cidru brut din Bretagne

Bucatareasa si proprietareasa

Data actualizarii: 10/09/2019

Nominoe  - Intrarea Veronica Micle, nr. 4

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.