Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Bistroul Passione

5 vizite

3 vizite

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

244 vizite

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1012 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

55 vizite

Trattoria Della Nonna este un local cu specific italian, situat pe str...

110 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1389 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1407 vizite 3 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

385 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

2725 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

4415 vizite

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1217 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

417 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

778 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1242 vizite

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

2469 vizite 1 comentarii

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3056 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4062 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

336 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2227 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

880 vizite 3 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

311 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1020 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1057 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1523 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne

Cidru in castronel la NominoéNominoe e un bistrou de clatite traditionale bretone, deschis acum un an in zona Titulescu, printre blocuri. E numele unui personaj foarte istoric, scris Nomenoe, Nominoé sau Nominoë – adica ultimul e se pronunta accentuat. Denumirea lunga e in franceza: Nominoë, Creperie et Epicerie de Bretagne. O clatitarie si o mica bacanie bretona, in romaneste.

Cei care au facut acest bistrou sunt un francez din Bretagne si inimoasa lui femeie romanca. Cea din poza, care si gateste si tine tot restaurantul. Au un salon mic la coltul parterului unui bloc, cu o terasa indoita pe ambele laturi ale cladirii. Amenajarea e simpla, austera, rustica, oarecum in ton cu conceptul.

Clatitele sunt dulci si sarate, adica cele de desert, ca la noi (crepes), respectiv cele umplute sau acoperite cu ceva ce poate tine locul unui pranz sau cine (galettes). Galettes bretonnes sunt facute din faina de hrisca si sunt crocante si neimpaturite, ca o pizza, spre diferenta de crepes moi, din faina de grau. Mai au ceva omlete la Nominoe, salate si alte cateva deserturi. Si cidru, adus tot din Bretagne.

Majoritatea restaurantelor cu cu un anumit specific etnic, national sau regional, se promoveaza scotand mult in fata respectarea stricta a retetelor, a traditiilor, a produselor de origine. Altii – mult mai putini – folosesc acest specific mai degraba ca indicativ, insa se preocupa mai mult de gust – si aici vorbesc despre gusturile tarii de destinatie, nu ale celei de origine.

Nominoé face parte din prima categorie. Pentru ei, esentiala este identitatea perfecta cu originalul breton. De aceea isi si aduc aproape toate produsele de acolo, chiar daca asta costa foarte mult. Si retetele la fel. Ca bucurestenilor le vor placea sau nu aceste produse simple, in fond, care se faceau la fel si acum cateva sute de ani a la campagne, e alta discutie.

Nominoë Creperie et Epicerie de Bretagne e, asadar, un bistrou traditional frantuzesc absolut veritabil, din cate am putut sa-mi dau eu seama. Si servirea incearca sa fie in ton cu conceptul. De pilda, atunci cand iti dau cidrul nu in pahar, ci intr-un castronel.

Oricum, e interesant sa mergeti la Nominoe ca sa vedeti ce si cum, macar ca prima experienta culturala. Vedeti dupa aceea cum daca se potrivesc gusturile. (GB – septembrie 2019)

Clatite si cidru brut din Bretagne la Nominoe

Clatite si cidru brut din Bretagne

Bucatareasa si proprietareasa

Data actualizarii: 10/09/2019

Nominoe  - Intrarea Veronica Micle, nr. 4

nominoe-creperie-et-epicerie-de-bretagne-evaluare-restocracy