14 medalii internationale pentru vinurile AVINCIS in aceasta primavara
AVINCIS, simbolul renasterii vinurilor romanesti, sub semnul traditiei si modernitatii, a adaugat in palmares, primavara aceasta, 14 noi medalii internationale, dovada a calitatii vinurilor produse in podgoria din Dragasani. Printre cele mai premiate vinuri produse de AVINCIS se numara Feteasca Regala & Pinot Gris 2015, AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb), Merlot 2013, Pinot Noir 2013 si gama Vila Dobrusa.
Doua medalii la Londra
AVINCIS a fost recompensat la prestigioasa competitie internationala International Wine Challenge, la Londra, cu o medalie de argint pentru Feteasca Regala & Pinot Gris 2015 (singurul vin romanesc din competitie medaliat cu argint) si o medalie de bronz pentru AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb).
Feteasca Regala & Pinot Gris 2015 este un vin sec, de culoare auriu deschis stralucitor, nascut din combinatia unui soi local si a unui soi favorit pe plan international. Gustul sau este generos si bine structurat cu arome de piersica si para condimentata. Iar AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb) este un vin sec tanar de culoare galben-verzui deschis, care dezvaluie un buchet de citrice cu note florale, dar si subtile note de trandafir.
Patru medalii la Decanter
AVINCIS a castigat si doua medalii de argint si doua de bronz la concursul international Decanter World Wine Awards, cea mai mare competitie internationala din domeniu, cu o traditie de 13 ani si zeci de mii de participanti. Feteasca Regala & Pinot Gris 2015 si Negru de Dragasani 2013 au fost soiurile premiate cu argint, iar Cuvee Petit – Sauvignon Blanc 2015 si Merlot 2013 cu bronz.
Negru de Dragasani, un soi unic de struguri, isi are originile in zona Dragasani, si are o culoare violet inchis, cu un buchet intens de violete, arome de cirese negre si afine, cu nuante condimentate.
Cuvee Petit – Sauvignon Blanc 2015 provine din clona de calitate superioara din Europa de Vest si are o culoare galben deschis cu reflexii verzui, arome de grapefruit si iarba proaspata alaturi de fructe exotice.
Iar Merlot 2013 este un soi cu arome variate si textura delicata, care a fost adus in viile din Dragasani cu mult timp in urma adaptandu-se foarte bine la conditiile de clima. De culoare violet-rosu inchis cu reflectii de rubin, acest vin are un buchet expresiv de zmeura, prune si o nota de ciocolata neagra.
Sapte medalii in Bulgaria
La editia de anul acesta a competitiei internationale de vinuri din zona Balcanilor, AVINCIS a primit trofeul pentru cel mai bun vin alb creat din soiuri indigene, pentru vinul Vila Dobrusa – Feteasca Regala & Pinot Gris & Tamaioasa 2015.
Cuvée Andrei – Cabernet Sauvignon 2012 a fost recompensat cu medalia de aur, acesta fiind un vin produs dintr-un soi prezent de mult timp pe teritoriul romanesc. Culoarea acestui cabernet este rubiniu inchis profund, iar buchetul este predominant de coacaze negre proaspete cu o nota de stejar.
Doua medalii de argint au fost adjudecate de vinurile Vila Dobrusa – Sauvignon Blanc 2015 si Domnul de Roua in Alb 2015 si trei medalii de bronz au revenit vinurilor Domnul de Roua in Rosu 2015, Merlot 2013 si Pinot Noir 2013.
Domnul de Roua in Rosu (The DewLord) este un vin special care spune povestea printului calator prin viile Dragasanilor, un indragostit topit de razele soarelui in roua diminetii. Culoarea acestui vin este violet inchis, iar buchetul dezvaluie arome de coacaze negre si mure.
Pinot Noir 2013 este un vin dintr-un soi adus recent pe dealurile din Dragasani, de culoare rubiniu intens, cu un buchet elegant de capsuni si cirese cu usoara nota condimentata.
O medalie la Bucuresti
Vinul rosu Pinot Noir 2013 a fost premiat cu medalia de argint si la Concursul International de Vinuri de la Bucuresti.
Pe langa aceste numeroase medalii internationale, AVINCIS a primit si o diploma de excelenta la cea de-a doua editie a RO-Wine, festivalul care a avut loc la Bucuresti pe 20-21 mai si a reunit peste 350 de vinuri atent selectionate, apartinand producatorilor autohtoni si internationali.
DESPRE AVINCIS
Aventura Avincis incepea in 2007, cand Valeriu si Cristiana Stoica si-au descoperit pasiunea pentru vin in timpul unei vizite la casa din Dragasani a familiei Cristianei. Desi nici unul nu parea sa aiba profil de podgorean – amandoi conduc o renumita societate de avocati din Bucuresti – au decis sa restaureze casa copilariei Cristianei si sa refaca via ramasa in paragina.
S-au pus astfel bazele proiectului de a restitui farmecul de odinioara podgoriei din regiune, care cunoscuse perioada sa de glorie la sfarsitul secolului al XIX-lea. In 2011, familia Stoica inaugura crama Avincis de la Vila Dobrusa, asezata pe o colina mangaiata de soare, asemenea podgoriilor renumite din Champagne, Castilia, Chile si Napa Valley.
Noua crama, proiectata de arhitectul Alexandru Beldiman, se remarca prin arhitectura moderna si inedita si gazduieste evenimente exclusiviste si degustari de vin. Iar pentru a construi pe termen lung personalitatea viei lor, Valeriu si Cristiana Stoica au apelat la serviciile tanarului si talentatului oenolog francez Ghislain Moritz, absolvent al Universitatii din Dijon, cu experienta in vinificatie dobandita in Franta.