Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

Afiseaza

14 medalii internationale pentru vinurile AVINCIS in aceasta primavara

Avincis Feteasca Regala

AVINCIS, simbolul renasterii vinurilor romanesti, sub semnul traditiei si modernitatii, a adaugat in palmares, primavara aceasta, 14 noi medalii internationale, dovada a calitatii vinurilor produse in podgoria din Dragasani. Printre cele mai premiate vinuri produse de AVINCIS se numara Feteasca Regala & Pinot Gris 2015, AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb), Merlot 2013, Pinot Noir 2013 si gama Vila Dobrusa.

Doua medalii la Londra

AVINCIS a fost recompensat la prestigioasa competitie internationala International Wine Challenge, la Londra, cu o medalie de argint pentru Feteasca Regala & Pinot Gris 2015 (singurul vin romanesc din competitie medaliat cu argint) si o medalie de bronz pentru AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb).

Feteasca Regala & Pinot Gris 2015 este un vin sec, de culoare auriu deschis stralucitor, nascut din combinatia unui soi local si a unui soi favorit pe plan international. Gustul sau este generos si bine structurat cu arome de piersica si para condimentata. Iar AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb) este un vin sec tanar de culoare galben-verzui deschis, care dezvaluie un buchet de citrice cu note florale, dar si subtile note de trandafir.

Patru medalii la Decanter

AVINCIS a castigat si doua medalii de argint si doua de bronz la concursul international Decanter World Wine Awards, cea mai mare competitie internationala din domeniu, cu o traditie de 13 ani si zeci de mii de participanti. Feteasca Regala & Pinot Gris 2015 si Negru de Dragasani 2013 au fost soiurile premiate cu argint, iar Cuvee Petit – Sauvignon Blanc 2015 si Merlot 2013 cu bronz.

Negru de Dragasani, un soi unic de struguri, isi are originile in zona Dragasani, si are o culoare violet inchis, cu un buchet intens de violete, arome de cirese negre si afine, cu nuante condimentate.

Cuvee Petit – Sauvignon Blanc 2015 provine din clona de calitate superioara din Europa de Vest si are o culoare galben deschis cu reflexii verzui, arome de grapefruit si iarba proaspata alaturi de fructe exotice.

Iar Merlot 2013 este un soi cu arome variate si textura delicata, care a fost adus in viile din Dragasani cu mult timp in urma adaptandu-se foarte bine la conditiile de clima. De culoare violet-rosu inchis cu reflectii de rubin, acest vin are un buchet expresiv de zmeura, prune si o nota de ciocolata neagra.

Sapte medalii in Bulgaria

La editia de anul acesta a competitiei internationale de vinuri din zona Balcanilor, AVINCIS a primit trofeul pentru cel mai bun vin alb creat din soiuri indigene, pentru vinul Vila Dobrusa – Feteasca Regala & Pinot Gris & Tamaioasa 2015.

Cuvée Andrei – Cabernet Sauvignon 2012 a fost recompensat cu medalia de aur, acesta fiind un vin produs dintr-un soi prezent de mult timp pe teritoriul romanesc. Culoarea acestui cabernet este rubiniu inchis profund, iar buchetul este predominant de coacaze negre proaspete cu o nota de stejar.

Doua medalii de argint au fost adjudecate de vinurile Vila Dobrusa – Sauvignon Blanc 2015 si Domnul de Roua in Alb 2015 si trei medalii de bronz au revenit vinurilor Domnul de Roua in Rosu 2015, Merlot 2013 si Pinot Noir 2013.

Domnul de Roua in Rosu (The DewLord) este un vin special care spune povestea printului calator prin viile Dragasanilor, un indragostit topit de razele soarelui in roua diminetii. Culoarea acestui vin este violet inchis, iar buchetul dezvaluie arome de coacaze negre si mure.

Pinot Noir 2013 este un vin dintr-un soi adus recent pe dealurile din Dragasani, de culoare rubiniu intens, cu un buchet elegant de capsuni si cirese cu usoara nota condimentata.

O medalie la Bucuresti

Vinul rosu Pinot Noir 2013 a fost premiat cu medalia de argint si la Concursul International de Vinuri de la Bucuresti.

Pe langa aceste numeroase medalii internationale, AVINCIS a primit si o diploma de excelenta la cea de-a doua editie a RO-Wine, festivalul care a avut loc la Bucuresti pe 20-21 mai si a reunit peste 350 de vinuri atent selectionate, apartinand producatorilor autohtoni si internationali.

DESPRE AVINCIS

Aventura Avincis incepea in 2007, cand Valeriu si Cristiana Stoica si-au descoperit pasiunea pentru vin in timpul unei vizite la casa din Dragasani a familiei Cristianei. Desi nici unul nu parea sa aiba profil de podgorean – amandoi conduc o renumita societate de avocati din Bucuresti – au decis sa restaureze casa copilariei Cristianei si sa refaca via ramasa in paragina.

S-au pus astfel bazele proiectului de a restitui farmecul de odinioara podgoriei din regiune, care cunoscuse perioada sa de glorie la sfarsitul secolului al XIX-lea. In 2011, familia Stoica inaugura crama Avincis de la Vila Dobrusa, asezata pe o colina mangaiata de soare, asemenea podgoriilor renumite din Champagne, Castilia, Chile si Napa Valley.

Noua crama, proiectata de arhitectul Alexandru Beldiman, se remarca prin arhitectura moderna si inedita si gazduieste evenimente exclusiviste si degustari de vin.  Iar pentru a construi pe termen lung personalitatea viei lor, Valeriu si Cristiana Stoica au apelat la serviciile tanarului si talentatului oenolog francez Ghislain Moritz, absolvent al Universitatii din Dijon, cu experienta in vinificatie dobandita in Franta.

Save

Data actualizarii: 20/03/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close