Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Afiseaza

14 medalii internationale pentru vinurile AVINCIS in aceasta primavara

Avincis Feteasca Regala

AVINCIS, simbolul renasterii vinurilor romanesti, sub semnul traditiei si modernitatii, a adaugat in palmares, primavara aceasta, 14 noi medalii internationale, dovada a calitatii vinurilor produse in podgoria din Dragasani. Printre cele mai premiate vinuri produse de AVINCIS se numara Feteasca Regala & Pinot Gris 2015, AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb), Merlot 2013, Pinot Noir 2013 si gama Vila Dobrusa.

Doua medalii la Londra

AVINCIS a fost recompensat la prestigioasa competitie internationala International Wine Challenge, la Londra, cu o medalie de argint pentru Feteasca Regala & Pinot Gris 2015 (singurul vin romanesc din competitie medaliat cu argint) si o medalie de bronz pentru AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb).

Feteasca Regala & Pinot Gris 2015 este un vin sec, de culoare auriu deschis stralucitor, nascut din combinatia unui soi local si a unui soi favorit pe plan international. Gustul sau este generos si bine structurat cu arome de piersica si para condimentata. Iar AVINCIS White 2015 (Domnul de Roua in Alb) este un vin sec tanar de culoare galben-verzui deschis, care dezvaluie un buchet de citrice cu note florale, dar si subtile note de trandafir.

Patru medalii la Decanter

AVINCIS a castigat si doua medalii de argint si doua de bronz la concursul international Decanter World Wine Awards, cea mai mare competitie internationala din domeniu, cu o traditie de 13 ani si zeci de mii de participanti. Feteasca Regala & Pinot Gris 2015 si Negru de Dragasani 2013 au fost soiurile premiate cu argint, iar Cuvee Petit – Sauvignon Blanc 2015 si Merlot 2013 cu bronz.

Negru de Dragasani, un soi unic de struguri, isi are originile in zona Dragasani, si are o culoare violet inchis, cu un buchet intens de violete, arome de cirese negre si afine, cu nuante condimentate.

Cuvee Petit – Sauvignon Blanc 2015 provine din clona de calitate superioara din Europa de Vest si are o culoare galben deschis cu reflexii verzui, arome de grapefruit si iarba proaspata alaturi de fructe exotice.

Iar Merlot 2013 este un soi cu arome variate si textura delicata, care a fost adus in viile din Dragasani cu mult timp in urma adaptandu-se foarte bine la conditiile de clima. De culoare violet-rosu inchis cu reflectii de rubin, acest vin are un buchet expresiv de zmeura, prune si o nota de ciocolata neagra.

Sapte medalii in Bulgaria

La editia de anul acesta a competitiei internationale de vinuri din zona Balcanilor, AVINCIS a primit trofeul pentru cel mai bun vin alb creat din soiuri indigene, pentru vinul Vila Dobrusa – Feteasca Regala & Pinot Gris & Tamaioasa 2015.

Cuvée Andrei – Cabernet Sauvignon 2012 a fost recompensat cu medalia de aur, acesta fiind un vin produs dintr-un soi prezent de mult timp pe teritoriul romanesc. Culoarea acestui cabernet este rubiniu inchis profund, iar buchetul este predominant de coacaze negre proaspete cu o nota de stejar.

Doua medalii de argint au fost adjudecate de vinurile Vila Dobrusa – Sauvignon Blanc 2015 si Domnul de Roua in Alb 2015 si trei medalii de bronz au revenit vinurilor Domnul de Roua in Rosu 2015, Merlot 2013 si Pinot Noir 2013.

Domnul de Roua in Rosu (The DewLord) este un vin special care spune povestea printului calator prin viile Dragasanilor, un indragostit topit de razele soarelui in roua diminetii. Culoarea acestui vin este violet inchis, iar buchetul dezvaluie arome de coacaze negre si mure.

Pinot Noir 2013 este un vin dintr-un soi adus recent pe dealurile din Dragasani, de culoare rubiniu intens, cu un buchet elegant de capsuni si cirese cu usoara nota condimentata.

O medalie la Bucuresti

Vinul rosu Pinot Noir 2013 a fost premiat cu medalia de argint si la Concursul International de Vinuri de la Bucuresti.

Pe langa aceste numeroase medalii internationale, AVINCIS a primit si o diploma de excelenta la cea de-a doua editie a RO-Wine, festivalul care a avut loc la Bucuresti pe 20-21 mai si a reunit peste 350 de vinuri atent selectionate, apartinand producatorilor autohtoni si internationali.

DESPRE AVINCIS

Aventura Avincis incepea in 2007, cand Valeriu si Cristiana Stoica si-au descoperit pasiunea pentru vin in timpul unei vizite la casa din Dragasani a familiei Cristianei. Desi nici unul nu parea sa aiba profil de podgorean – amandoi conduc o renumita societate de avocati din Bucuresti – au decis sa restaureze casa copilariei Cristianei si sa refaca via ramasa in paragina.

S-au pus astfel bazele proiectului de a restitui farmecul de odinioara podgoriei din regiune, care cunoscuse perioada sa de glorie la sfarsitul secolului al XIX-lea. In 2011, familia Stoica inaugura crama Avincis de la Vila Dobrusa, asezata pe o colina mangaiata de soare, asemenea podgoriilor renumite din Champagne, Castilia, Chile si Napa Valley.

Noua crama, proiectata de arhitectul Alexandru Beldiman, se remarca prin arhitectura moderna si inedita si gazduieste evenimente exclusiviste si degustari de vin.  Iar pentru a construi pe termen lung personalitatea viei lor, Valeriu si Cristiana Stoica au apelat la serviciile tanarului si talentatului oenolog francez Ghislain Moritz, absolvent al Universitatii din Dijon, cu experienta in vinificatie dobandita in Franta.

Save

Data actualizarii: 20/03/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close